Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne jeden z nejlepsich televiznich filmu, co jsem kdy videl. Marek Epstein je dle meho nazoru soucasny nejlepsi scenarista, ktereho muze nase zemicka nabidnout. A kdyz se jeho genialni moderni psani da dohromady s vybornym ale nedocenovanym reziserem Jirim Strachem a jako tresnicku na dortu pridate plejadu vybornych ceskych hercu v cele s Trojanem, Brzobohatym a Liskou, tak se nelze divit, ze vznikne film, ktery by mohl smahem smerovat do kin... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vsadit na jistotu v české televizní tvorbě, bylo by to určitě jméno režiséra Jiřího Stracha. Když se navíc ujme scénáře talentovaného (a velmi činorodého) Marka Epsteina, je skoro jisté, že vznikne zajímavé a osobité dílo. Komorní rodinné drama BrainStorm je ukázkou moderní současné české produkce - zaostření na mezilidské vztahy, krize v partnerství, v rodině, přitom ale smířlivý tón a lidský rozměr... Výchozí mikroklima je neradostné - manželství v troskách, senilní otec, který dětem zůstává na krku a starost o něj je jen na obtíž, spíše věc než člověk...který je ovšem jen katalyzátorem zprvu spíše podprahového vývoje a změn rodinného klimatu (symbolicky zvolená lokace staré rodinné vilky v rekonstrukci symbolizující stav oné dysfunkční rodiny...) Krize má vícegenerační rozměr. Epstein se Strachem ale zajímavě fabulují a shodou náhod hlavní roli začnou hrát zázračné regenerační pilulky...nebo možná metafyzická interpretace spojená s postavou záhadného cyklistického messengera... Pochvalu zaslouží herecké obsazení - jak Radek Brzobohatý, tak Ivan Trojan předvádějí své vysoké herecké standardy, zdatně jim sekundují též herci ve vedlejších rolích (dětské nevyjímaje)... Nevím, jestli by tenhle námět unesl celovečerní filmové zpracování, proto budiž pochválena volba televizního formátu...a lze si jen přát, aby podobně vyzrálých projektů vznikalo v České televizi více... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, že Jiří Strach je jeden z nejlepších českých současných režisérů, je zbytečné zmiňovat. To, že Ivan Trojan umí, je ještě zbytečnější. A že Radoslav Brzobohatý taky umí, tak to už je pouhé plýtvání kilobajty… :-) Tak co sakra chci u tohohle krásného filmu komentovat? Snad jen, že (možná spoiler!) ta pointa s poslíčkem mě fakt dostala. Taky bych (až budu na sklonku života) uvítal takovýhle prášky. Alespoň dvě balení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Doktore!!! Mě je zle!!!! Doktore!!! Pomoc!!!! Doktore!!! Zvedni ten telefon!!!!..........(Vyzváněcí tón)........... Ivan Trojan, jako vždy perfektní. Tentokráte v roli psychologa s mnoha životními nevyřešenými problémi. CITÁT - Cítíš to? Plyn? Nebo samochvála?........ Film o kterém jsem neměl ani tuchy se ke mně dostal úplně náhodou. A já jsem hodně spokojený. Po půl hodině (čas na prvotní hodnocení) příběhu jsem zaslechl spousty hlášek jako jsou - Žízeň! hele, počůral ti židli, jak půl roku? Říkal jsi na pár dní!, to je hliníkem....atd... DIALOG: DOKTOR JAKUB - Davide, dej mi tam normální vyzvánění. Tohle mi straší pacienty! SYN DAVID - Máš telefon za patnáct tisíc a chceš "normální" vyzvánění? A jaký? DOKTOR JAKUB - Já nevím, třeba crrrr?.......... CITÁT - To bolo dobré, to to........... Má to spoustu vtipných a zapamatovatelných hlášek a situací, ale ve svém jádru je to životní příběh, který je nutné brát vážně. Je to o rozchodech, rozvodech, poznáních a nových šancích a také o stáří. CITÁT - Jsi vůl, vole!......... DIALOG: JAKUB - Jedna pacientka mi slíbila televizi. Má z ní deprese. VIKY - Tak to jsi jí dobre naordinoval.......... Pavel Liška vstoupil a zmizel ve filmu jako duch, ale zanechal pořádný otisk a možná i trochu chaos. CITÁT - Pokud zásilku chcete, podepište to dole.......... Tak a tady začíná to podstatná část děje. Možná by se dalo říci snová část příběhu, ale sledujte, co se bude dít a hodnoťte si sami. Třeba si také uvědomíte smysl nebo nesmysl svého jednání. CITÁT - Bylo těžký, mít tě rád........... Zajímavá je věta psychologa, který svému synovi, hrajícím počítačovou hru, říká: Nehraj to, skončíš u psychologa!........ Zdá se vám název BrainStorm nečeský? Tak věřte, že to je název prášků, které dělají film filmem. Oni jsou jádrem příběhu. CITÁT - Mám pocit, že na nic nemám čas......... Dlouho jsem neviděl tak pěkný, pohodový, Český snímek. Ten příběh je hodně pozitivní a určitě ve mě zanechal spoustu otázek, ikdyž sám ne všechny odpověděl. Je to o životě. JAKUB - Ivan Trojan. VIKY - Tatiana Pauhofová. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak důležité je využít čas ve svém životě co nejlépe.. Jak už tu někteří předchozí uživatelé zmínili, je neskutečná škoda, že se tohle dílo nepodívalo do kin, protože je to obrovské překvapení. Radoslav Brzobohatý a Ivan Trojan jsou, stejně jako i ostatní herci, naprosto skvělí, a i když tenhle film má svoje chyby, ve výsledku na mne udělal velmi dobrý dojem. Když jsem viděl, že režisérem je Jirka Strach, byl jsem trochu skeptický, ale o to víc jsem rád, že mě neodradil. Velmi dobrý počin a na české scéně určitě perla, která si zaslouží těch 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Zatímco na začátku filmu má svěřená Škoda Octavia poznávací značku začínající na 7A2, ve zbývajícím průběhu filmu je možno postřehnout na značce písmena AKL. K takové změně by ovšem dojít nemohlo, protože první zmíněný typ poznávacích značek je novější. (Mara97)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)

Reklama

Reklama