Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Jino 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný thriller s dobrou zápletkou, jemuž se bohužel nevyhýbají žánrová klišé díky nimž detektivové vypadají v jednu chvíli jako nanic troubové a v druhé by mohl Dennis Quaid rozlouskávat šifry mistra Leonarda. Ale to jsem po úvodní půlhodině očekával. Neurazí, ale ani závratně nenadchne. 55% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Vidět v úvodních titulcích mysteriózního(?) thrilleru jako jméno jednoho z producentů Michaela "Toho jenž blbne s hračkami"Baye, mě celkem vyděsilo. Nakonec se žádné zásadní zděšení, ani nadšení nekoná. Veskrze průměrná vybíjená rádoby ve stylu Fincherova opusu Seven. Jenže tohle prostě není SEDM, spíš TŘI. Jo, komu taky v půlce filmu došlo, kdo je Bílý jezdec? ()

Reklama

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

A tak si ten odpad dáme.. Abych řekl pravdu, pointa mě napadla asi v půlce filmu ale hned jsem jí v duchu se smíchem zavrhl, protože jsem si nedokázal představit že by někdo takovou absurditu myslel vážně.. Navíc v průběhu filmu neuvěřitelná nuda, hromada klišé a karikaturních figurek.. A navíc jsem hodně dlouho neviděl herce (D. Quaida), který by se tak příšerně nevešel do své role. Jeho výkon byl fakt zoufalý, na druhou stranu si nedokážu představit, kdo by ty dialogy mohl přetavit v něco koukatelného. Dámy a pánové čekal jsem ledacos, ale takovou sračku vážně ne. Díky tvůrcům za další ztracené dvě hodiny života.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své manželky se detektiv Aidan Breslin (Dennis Quaid) jen těžce vyrovnává s touto ztrátou, a navíc musí hledat cestu ke svým dvěma synům - s malým Seanem je vše v pohodě, ale se starším Alexem, který právě prožívá svá pubertální léta jen horko těžko hledá společnou řeč. Navíc když po městě začíná řádit zákeřný vrah, který si bere příklad ze čtyř jezdců apokalypsy - a zanechává za sebou jen krvavou spoušť. Navíc se zdá, že vrah Aidana zná a nějakým způsobem mu chce něco naznačit ... Jonas Åkerlund se snažil vytvořit netuctovou detektivku, která by si jistým nádechem tajemna chce vytvořit nádech legendárního Sedm. Ne že by se mu to až tak nepovedlo (samozřejmě, na výše zmíněný film nemá ani náhodou), ale pravdou je, že jsem chvilkama zadržoval dech a kousal si nehty napětím. Navíc se Jonas nebojí prolít nějakou tu kapku krve, čímž u mne taktéž získává kladné body. Herecké obsazení filmu není špatné, ale kromě Dennise Quaida a (na první pohled) sladké Ziyi Zhang nikdo další v oku neuvízne (překvapila mne role Petera Stormare - ve filmu pronese asi dvě věty a jednou dá Quaidovi přes držku a to je vše :) )... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší klasický vyšetrovací thriller, ktorý sa viditeľne snaží preraziť do levelu kvality, v ktorom má od roku '97 jednoznačné a jediné zastúpenie len 'Se7en'. Budem sa čudovať, ak sa to nejakému filmu niekedy podarí, pretože aj tento námet je len očividnou vykrádačkou. A ak chce niekto uspieť u diváka s takýmto niečím, tak sa môže jedine spoliehať nato, že doposiaľ nevidel žiadnu z fronty podobných zápletiek, ktoré boli doteraz natočené. Zápletka je zo začiatku sľubná, ale pointa sa tvorcom akosi vyšmykla z rúk a potom už len nekontrolovateľne kĺzala po tenkom ľade, ktorý sa pod ňou v závere nakoniec zlomil. Pointa totiž zostala niekde hlboko pod hladinou, nevyriešená, roztrúsená po dne jazera a nikto sa ju ani len nesnažil dať dokopy. Za premrhaný potenciál by mali tvorcovia dostať nejakú špeciálnu cenu. Spomínaný námet a k nemu vysnená herecká zostava totiž ponúkali neobmedzené možnosti. Párminútové výstupy niektorých hercov (Ziyi Zhang, Peter Stormare) naozaj nestoja za zmienku. Čo-to mohli predviesť aspoň Dennis Guaid a Clifton Collins Jr., ich charaktery postáv nemali však dostatok psychologických vlastností nato, aby mali tú možnosť. Paradox je, že napriek ubíjajúcim nízkym kvalitám filmu, som sa nenudil a film ubehol pomerne rýchlo. Moje tri hviezdičky putujú filmu aj vďaka tomu, že sa mi napriek očakávanej, takmer dvojhodinovej minutáži, dostala do rúk skrátený, necelých deväťdesiat minút trvajúci film. Tú ďalšiu polhodinu by som naozaj nezniesol, takže rýchly záver prišiel ako vykúpenie. Vykúpenie pre diváka, pre film však zďaleka nie. 55%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama