Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je milé, když si chlap může naplno dopřát svých libůstek jako tuhle Džon Hnusack. To si takhle odchytíte prostituující dvacítku, týden ji v pohodě przníte v zašitém srubu v nějaké aljašské prdeli a na závěr si s ní ještě užijete trochu té myslivosti. To všechno ovšem jen do té doby, než si vašeho koníčku všimne sveřepý pan Klec a s konstantním xichtem, do něhož dostal permanentní křeč už tehdy u Conairu, začne unyle pátrat. No, i přes kulantní námět podle skutečných událostí se žádná velká sláva nekoná, je z toho tuctová kriminálka, kde se spíš žvaní než jedná. Vydržíte li do závěrečných titulků, zjistíte, že casting přihrál našemu masounovi do cesty samé luxusní, kozaté brunety, avšak když na konci běží na obrazovce fotky skutečných obětí, vypadá to, že ten Hansen byl spíše zoofil se zálibou v šukání mutantů. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před časem věnoval sériovým vrahům a napsal několik článků pro Horror.cz, Robert Hansen samozřejmě neunikl mé pozornosti. Jeho příběhem se inspiroval třeba film Naked Fear (2007), který jsem rovněž zrecenzoval – nicméně ten byl drsnější a zajímavější než tento. Zmrzlá zem (Území mrazu) je spíše jen kriminálním dramatem (do hororového žánru správně nepatří), což však nějak nesnižuje samotnou zápletku a celkem slušné zpracování. Nicolas Cage i John Cusack podali dobré výkony, Vanessa Hudgens si taky nevedla špatně – jen mě trochu mrzí, že jsem od toho čekal trochu více akčnosti – kromě „jednoho lovu“ a páru nalezených těl, se všechno točí spíš jen okolo vyšetřování a chycení sériového vraha. Pro fandy hororového žánru to má nulovou hodnotu, pro fandy krimi dramat – thrilleru průměrnou. Na toto téma bylo natočeno několik zajímavějších filmů… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem měl dojem, jako kdyby scénář psali obyvatelé Hovadova. V první třetině jsem se absolutně neorientoval v časových rovinách, nepochopil jsem jak Cindy Robertovi utekla (není spoiler, neboj se ) a vůbec, Cindy se chovala jak kráví vládkyně. Ono teda ani to policejní vyšetřování nebylo zrovna z výstavy inteligentních. Filmu nemůžu upřít docela vydařenou atmosféru, herci taky nejsou špatný, ale když je příběh natočen v duchu písně "blbství sem, blbství tam, nám už je to všechno jedno, nám už je to fuk." těžko z toho můžu být pif paf. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I přes účast dvou vynikajících herců se jednalo o dost nezáživnou podívanou. Vrah je odhalen divákům záhy a celý film je poté o hledání důkazu, který by vraha usvědčil. Většina stopáže se motá kolem nesympatické a nezajímavé ošklivé kurvy. Přitom si můžeme nalít čistého vína. Nejedna slečna prahne po znásilnění Cusackem. No, život už napsal poutavější skutečné příběhy. Kameru měl v rukou zase nějaký roztřepaný kokot. Po filmové stránce se vůbec jedná o žalostný film. Velké zklamání. Neubráním se pocitu, že zde mohlo a mělo být vyždímáno víc. Lepší hvězda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na Aljaške, predovšetkým v najväčšom meste Anchorage. Doba natáčania trvala 26 dní. (MikaelSVK)
  • Skutočný Robert Hansen počas natáčania filmu ešte žil. Zomrel prirodzenou smrťou 21. augusta 2014 v Alaska Regional Hospital v Anchorage. (Arsenal83)

Reklama

Reklama