Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Howling 2 byla vtipná blbost s ninjakrytinářem a podobnýma věcma, ale první howling si jakože svou vážnost dokázal udržet, akorát se dost vlekl. Na to že je to tak krátký z toho šlo docela spaní a to hlavně v první půlce, kde se skoro nic neděje. V druhé půlce to zase přehánějí s maskama a animovanýma figurkama a zase pěkně vlekle. Snad v žádným filmu se vlkodlak neproměňuje tak pomaloučku jak tady :). Skoro to teda bylo na ** ale ten konec to vytáhl dost, protože byl vtipnej a byl tam i Wookie s čumáčkem :). ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Cca ve 12ti letech jsem na original VHS u našich v obýváku našel film Kvílení vlkodlaků V. A nelíbilo se mi to tak silně, že jsem se zařekl, že další díly této série zkouknu leda když mi budou filmy s vlkodlakama docházet. No a po 18ti letech se tak i stalo a já si s trpkostí stáhl první díl série Kvíleni vlkodlaků. A po zhlédnutí jsem zůstal chvilku jako opařenej a marně dumal jak je možné že Kvílení 1 a 5 jsou filmy ze stejné série. Dostal jsem totiž bezvadnou chlupárnu, která mě bavila (hlavně od příjezdu do kolonie se film rozjíždí na bomby) , bezva prostředí, vlkodlaci vypadali 100x lépe než ta plyšová krysa v pátém dílu a mělo to i hutnou atmosféru. Jsem zvědav u kterého dílu se to zvrhne, ale každopádně už se s chutí dnešní večer chystám na dvojku a budu doufat, že pětka byla prostě jen omyl (něco jako "Halloween 3" ). Doporučuje devět vlkoušů z deseti. ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

THE HOWLING jsem už prostě nemohl nadále ignorovat. Spokojen jsem ale tak napůl. Především bych viděl problém v pomalém rozjezdu, dále pak v nevyužití trumfů, které Dantemu poskytly hluboké lesy a vůbec odlehlost celého místa, kde se odehrává hlavní část filmu (mohlo to mít atmosféru jako řemen). A do třetice jeden z nejhorších závěrů, jaký jsem kdy v horroru viděl. Všechny výše zmíněné nedostatky ale s přehledem gumují skvělé masky a triky. Především bych vyzdvihl detailní studiji proměny Eddieho Quista ve vlkodlaka. Výše zmíněný pomalý rozjezd zase vyspravuje druhá polovina, která je opravdu strhující a vlkodlaky se to v ní jenom hemží. V tom ostatně taky vidím veliké plus, že se Dante nespokojil jenom s jedním vlkodlakem. Určitě jeden z nejlepších vlkodlačích horrorů, jaké jsem kdy viděl, ale v rámci všech horrorů mnou viděných znamená až druhou ligu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Problém KVÍLENIA VLKOLAKOV je v tom, že jeho prvá polovica je nudná a pripomína skôr serial killer (!). Až keď sa dej prenesie z mesta do malebných, ráno zahmlených lesných zákutí (a nekonečného húkania nočných sov), dostane snímka správnu hororovú chuť. Plus skvelé masky (Rob Bottin a Rick Baker), dostatočné množstvo sexu (pri ohni) a drsné krvavosti (odseknutá ruka). Spielbergov chránenec Joe Dante osciluje medzi pôsobivým werewolf-movie a komediálnejším béčkom 80. rokov. Ďalšie diely už boli čisté zverstvá. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První Howling patří do klasiky žánru, i když stejně starý Americký vlkodlak v Londýně ho trošku zastínil. Sice tu není tak strhující atmosféra jako u druhého jmenovaného, ale tajuplné lesy plné krvežíznivých vlkodlaků, ke všemu za doprovodu Donaggio hudby, to bohatě vynahrazují. Hodně velkou zásluhu na jeho nepopřené kvalitě mají hlavně maskéři Rick Baker (již zmíněný Americký vlkodlak) a Rob Bottin (Věc, Total Recall). ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Joe Dante chcel celú premenu človeka na vlka natočiť jedným záberom, ale nakoniec tak neurobil. Práve strih a vynikajúce práce maskérov urobili z tejto scény nezabudnuteľný zážitok. (Zdroj: denik.cz) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama