Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

quixote 

všechny recenze uživatele

Téměř idyla, kde se o válce, která ještě neskončila, pouze mluví. V prostoru mezi zámkem a vesnicí se motají němečtí vojáci, čeští ajznboňáci, kominík a americký pilot. Všichni se neustále – samozřejmě jakoby náhodou – setkávají, utíkají před sebou a vyměňují si uniformy. Oproti např. francouzským komediím tohoto typu tu většinou nefungují gagy a situační komika; většinou působí nepřirozeně a chtěně. Tam, kde by film měl mít spád, drhne, a divák má tak bohužel dost času podivovat se nad tím, jak jsou některé situace přitažené za vlasy, ačkoli tento žánr dovoluje leccos... Škoda: určitý potenciál to mělo, ale výsledek je mírně řečeno hodně rozpačitý. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Snaha o český Velký flám, či Sedmou rodu se hrubě nevydařila. Ne nadarmo jsou francouzské komedie světoznámé a naše ne. Ani dobré obsazení a kvalitní výprava film jako celek nezachránila. Trojka Chlumský, Šebánek, Čepelka jednoduše nedokázala stvořit vtipnou komedii. Příběh veškerý žádný, což by ani nevadilo, když jde o situační komedii. Bohužel toho zábavného bylo také skutečně málo. Tam, kde Francouzi dokáži jakékoli situace skvěle vypointovat, Češi selhávají. Sám jsem se pousmál jen několikrát. O to víc bylo situací, které měly blíže k trapnu, než k humoru. ()

Reklama

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ten, kto caka kvazi "beznu" komediu bude asi sklamany. Cele je to totiz ponate skor staby "blazniva satira" a podla toho aj treba k filmu pristupovat. Obcas je to snad az prilis chaoticke, zmatene, ba priam az nepochopitelne, no napriek tomu si myslim, ze snimka ma svoje caro a nadpriemernu kvalitu. Dolezite je vsak jedno -- pocitat azda uplne so vsetkym. 60%. ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Na základě výčtu jmen předních herců naší země a toho, kdo napsal scénář, tedy mistrů a skvělých cimrmanologů Jiřího Šebánka a Miloně Čepelky, jsem milně předpokládala kvalitu tohoto filmu. Setkala jsem se však s velkým zklamáním. Děj byl natolik jednoduchý až prakticky žádný a mimo to naprosto ztrácel pointu. Za mě ztráta času. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

tenhle film je tak strašně blbej, až je skvělej. Když jsem na to šla před třemi sty let do kina, netušila jsem, že to bude až taková prdlošina zaskočilo mě to. Je to docela povedený pokus o bláznivou komedii, obzvlášť poslední fáze se zcela utrhne ze řetězu. Kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak asi k Halo halo, i když jde o odlišnou formu. Nejsměšnější je asi postava, kterou hraje Chýlková a baví mě ta část, kdy nabělí toho amerického vojáka a chce si ho na útěku ukradnout s sebou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)

Reklama

Reklama