Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Alespoň za pokus to stálo ne? Když mohli francouzi natočit svůj Velký flám, Bažanty nebo Sedmou rotu proč ne něco podobného my:-)? Film naladěn na stejné vlně a připomínajíc především ty francouzské válečné situační komedie ze sedmdesátých let..A pak, kolik takto žánrově zaměřených filmů jsme kdy natočili? Konečný verdikt už ale nechám na každém z Vás...Dobré obsazení, ovšem jen průměrný scénář, ale stejně jsem toho názoru, že někteří z herců se prostě do svých rolí moc nehodili..Pořád je to ale jeden z těch v uvozovkách lepších Chlumského filmů.. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dopřál tento film po letech a musí se přiznat, že jsem se velmi bavil. Skvělé herecké obsazení a výborné situace (a to nemyslím vůbec ironicky). Jediné, co z toho filmu patrně dělá jen taškařici, která si od křapíků z ČSFD vysloužila 44% procent je fakt, že jej pánové Šebánek s Čepelkou nevnutili po smrti Oldřich Lipského (kterému byl scénář původně určen) někomu jinému... Třeba dvojici Macourek/Vorlíček... a dnes by to byla klasika jako Pane, vy jste vdova. A nebo Jindřich Polák, který měl zkušenost ze Zítra vstanu a opařím se čajem? Zkrátka a dobře - hlavní "zásluhu" za výsledek vidím v Jiřím Chlumském, který se v drtivé většině věnuje televizním projektům (Místo v životě, Ošklivka Katka, Kriminálka Anděl)... obrovská škoda promarněné šance... ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Pokus o českou komedii z válečného období ve stylu Velkého flámu, Přátel kopretiny nebo Sedmé roty. Viděl jsem tenhle film minimálně dvakrát, možná dokonce třikrát a pořád nemůžu přijít na to, co je v něm špatně. Koukám na to, hrajou v tom kvalitní herci, technicky to není špatné, děj sice není nijak oslnivý, ale až tak úplně blbý taky ne, přesně identifikuji - toto je gag, tohle měla být velká švanda, ale čím to, že se u toho ani jednou nezasměju? Přitom pánové Čepelka a Šebánek patří k duchovním otcům Járy Cimrmana, ale zatímco u výtvorů pánů Svěráka a Smoljaka (a to i u těch více či méně infantilních) se směju neustále kolem dokola, tady ani ťuk. A přitom, jak už jsem psal, ty gagy tam jsou a nejsou úplně pitomé (snad jen záměna černoch - umouněný kominík je hóóódně ochotnická), jenom to prostě nefunguje. A tak mě napadá snad už jen osoba režiséra. Že to zaříznul způsob realizace. Fakt nevím. Ale na druhou stranu - u prvních dvou dílů Sedmé roty jsem se taky za břicho nepopadal a Přátelé kopretiny mi po letech taky nepřišli až tak moc. Takže možná je problém v přijímači, tedy ve mě. ()

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem to hodinu!! Pak jsem musel odejít, protože mi tekly nervy proudem!! Film nudí od začátku až dokonce, asi až dokonce, neviděl jsem to celý jak píšu!! Nepamatuju si na jedinou vtipnou scénu, jedná se o komedii a jako taková by měla obsahovat množství vtipných scének, tady se ale tak neděje!! Ani po hodině jsem nepřišel na to, o co ve filmu běží, to že dojde k několika záměnám ( no a co ) jsem si ale všimnul!! Takže by se to mělo na konci zase dát nějak dohromady, všichni se zase převlíknou a bude to ok!! Nevim jestli to bylo náladou, ale já prožil neskutečný utrpení, film mě nutil přemýšlet o strašných věcech, které bych na Chlumským spáchal a to jen proto, aby už nic netočil...!!...0%!! Jednou větou: Film má v některých momentech velice pěknou kameru, to musim uznat!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Snaha o český Velký flám, či Sedmou rodu se hrubě nevydařila. Ne nadarmo jsou francouzské komedie světoznámé a naše ne. Ani dobré obsazení a kvalitní výprava film jako celek nezachránila. Trojka Chlumský, Šebánek, Čepelka jednoduše nedokázala stvořit vtipnou komedii. Příběh veškerý žádný, což by ani nevadilo, když jde o situační komedii. Bohužel toho zábavného bylo také skutečně málo. Tam, kde Francouzi dokáži jakékoli situace skvěle vypointovat, Češi selhávají. Sám jsem se pousmál jen několikrát. O to víc bylo situací, které měly blíže k trapnu, než k humoru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Železničný strážny domček a závory v Rácovicích boli postavené filmármi ako rekvizita len pre potreby natáčania. (Raccoon.city)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)

Reklama

Reklama