Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej thriller Briana De Palmy ve kterým zase exceluje Nicolas Cage a spolu s nim předvádí i Gary Sinise výbornej výkon. Děj je vcelku originální a vyšetřování zajímavý, akorát závěrečná pointa se mi moc nelíbila, určitě se dalo vymyslet něco jinýho, i prachy jsou lepší pointa, ale co, přece kvůli tomu nazvrhnu celej film, který byl do té doby hodně dobrý. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektiv Rick Santoro se umí mezi světem dobra a zla orientovat natolik, že špinavé peníze si cestu do jeho čistých kapes vždycky nějak najdou. Na boxerském zápase, na kterém padl po atentátníkově ráně o dvě sedadla vlevo od něj sedící ministr obrany USA, se v Rickovi probudil starý policejní instinkt. Začal si vybavovat drobné detajly, které během zápasu mimoděk zaznamenal a brzy zjistil, že se stal svědkem smradlavé hry, vedle níž je braní úplatků celkem voňavou záležitostí. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

De Palmove filmy milujem a aj on už natočil oveľa lepšie kúsky ako Hadie oči. No bezpochyby sa jedná o pomerne netradičný triler a ak pristúpite na režisérov štýl budete sa náramne baviť. Okrem kvalitných hereckých výkonov film ponúka aj pár zvratov, ktoré vás možno zaskočia, alebo ako písal Tom Hardy odhalíte všetko už po tridsiatich minútach. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čtrnáct tisíc očitých svědků, záhadné ženy, řada nesrovnalostí, kamarád z dětství a zkorumpovaný polda, který přeci jen nemá žaludek na všechno. Zrovna to totiž smrtelně koupil ministr obrany. Po technické a formální stránce opět nadprůměrný Brian De Palma tenkrát sáhl po thrilleru, na kterém se scénáristicky podílel s Davidem Koeppem (Jurský park, Úkryt, Válka světů). První minuty jsou brilantní. Cage s kamarádem, Cage s otravným mobilem u ucha, Cage znovu zvedá telefon – pořád v pohybu a kamera je mu bez střihu neustále v patách. Výsledek oslní. Jedno velké jeviště, ve kterém se neodehraje pouze jeden boxerský mač a úkladná vražda, ale především spiknutí z těch nejvyšších míst. Postupně vidíme různé verze atentátu, sledujeme suverénní sólo Nicolase Cage v dobách, kdy táhl diváky a kritikům nebyl pro smích (a který kurva chce autogram pro svýho kluka!). A taky litujeme posledních desítek minut v nakonec lehce tuctové kriminálce, které se – no, příliš nepovedly. Nevím, jak moc za to můžou producentské/střihačské zásahy, je to ale velká škoda. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ani De Palmova režie tentokrát nezachrání slabý scénář, kde dialogy ke konci už hodně hodně skřípou. Spousta De Palmových filmů jsou hovadiny ( nejlepší příklad je asi Kainova výchova, kde také známe vraha hned od počátku ), ale jsou to zábavné hovadiny, tenhle aspekt mi u Hadích očích chyběl. A další věc - Hadí oči se většinu stopáže berou až nepříjemně vážně. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní sekvence obsahuje 8 střihů:
    První záběr - 2'19" 0'18" televizní obrazovka 2'37" Rick Santoro u monitorů
    Druhý záběr - 2'41" 2'37" Rick jde - 4'18" - Rick sleduje Cyruse
    Třetí záběr - 1'43" 4'18" Rick na schodech - 6'01" - Rick křičí "Jeď Tylere! Jeď Tylere!"
    Čtvrtý záběr - 1'02" 6'01" Rick vstupuje de arény - 7'03" - Rick potkává Kevina
    Pátý záběr - 2'47" 7'03" Rick začne mluvit s Kevinem - 9'49" Kevin se otočí po rusovlasé ženě
    Šestý záběr - 2'22" 9'49" zrzka v aréně - 12'11" blondýna se začne bavit s Kirklandem
    Sedmý záběr - 0'18" 12'11" Rick sleduje souboj - 12'29" "Teď tě to bude bolet!!"
    Osmý záběr - 0'21" 12'29" Rick sleduje souboj - 12'50" Rick odpoví na hovor dívce s číslem "7". (3DD!3)
  • Starosta, který na konci předává ocenění, je skutečný starosta Atlantic City, James Whelan. (Satan)

Reklama

Reklama