Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ryûichi Sakamoto: 1. Snake Eyes ,2. Assassination ,3. The Hunt ,4. Julia's Story #1 ,5. Tyler And Serena ,6. Kevin Cleans Up ,7. You Know Him ,8. Blood On The Medals ,9. Crawling To Julia ,10. The Storm ,11. Snake Eyes(Long Version) ,12. Sin City - Meredith Brooks ,13. The Freaky Things - LaKiesha Berri , ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem v televizi? Já jsem v televizi!.......... Nicolas Cage je ukecaný detektiv, ale ví po čem jde. Někdy je trochu trapný, ale časem si na to divák zvykne. CITÁT - ....a podepiš se, kurva, mému synovi!!!!......... V 50 minutě si kameraman Stephen H. Burum pěkně hraje. Kamera letící při stropě krásně míjí vnitřek několika hotelových pokojů a zachycuje aktuální děj vně těchto obydlí. Velmi zajímavé, leč, jak to tak někdy je, velmi krátké a už nezopakované. Na příběhu se mi líbí zpracovaní dramatizace, povedené jsou flashbacky, zatejené záběry, které jsou posléze ukazovány z pohledu jiné kamery nebo jiné postavy a celkově je to zvládnutá zápletka. A ikdyž se to zpočátku zdá nepřehledné, vše je brzo vysvětlené. Dokonce dojde i na "komiksově" rozdělenou obrazovku, kdy divák sleduje v jedné chvilce dvě události. CITÁT - Nechte mě to dopovědět!!......... Ke konci to ztratilo tu povedenou dynamiku a divák si musí zvykat na záběru jen jedné kamery, více dialogů a naprosto jednoduchý konec. Příběhu došel dech asi tak patnáct minut před koncem. Ale i tak je to velmi koukatelná a povedená detektivka. CITÁT - No a co, alespoň jsem byl v televizi.................. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl "Hadí oči" a už chápu ta rozporná hodnocení - scénář je sice jen nadprůměr a v druhé polovině dokonce trochu ztrácí dech – ale je tu i druhá strana mince. Právě Brian De Palma a herci (samozřejmě hlavně ústřední dvojka) celkový dojem vytahují nahoru. Pár scén z "Hadích očí" se dá označit za vyloženě geniální - a nejen často zmiňovaný úvod bez střihu. Dostal mě především závěr, v němž se Nicolas Cage potácí chodbami stadionu a hlavní záporák ho s ledovým klidem sleduje. To jsem ani nedýchal...a ta hudba !! Já osobně tenhle film zatracovat nebudu ani náhodou, naopak jsem přesvědčen o tom, že "Hadí oči" jsou těžce nedoceněné. Ale čas prověří jejich kvalitu... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim, jestli to De Palma dělá schválně, ale co jsem tak viděl jeho filmy, tak začátek obvykle vypadá skvěle, ale zbytek filmu má dost klesající kvalitu. Člověk podle začátku čeká nějakou pecku a nechápe, proč má film jenom "modrý" hodnocení. Jenže to vydrží tak 30 minut a potom filmu začne pomalu docházet dech. A na konci už mě to vyloženě nebavilo a bylo mi úplně jedno, jak to celý dopadne. První půlka za 4 hvězdy, druhá půlka s bídou za 2, takže celkově slaboučký 3 hvězdy. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hedgehog Eyes.. Kamerové veletoče ani úvodní 12 minutová exhibice s 8 střihy nezakryjí uspěchanost příběhu (přílivová vlna, která se konala / nekonala) a nepřesvědčivý výkon Cage. Jak mu v průběhu snímku doporučil Gary Sinise: „Nedívej se tak lítostivě, to ti moc nesluší.“ Jeden z těch slabších filmů DePalmy, který si nezaslouží nic jiného, než tři hvězdy odřené naškrobeným límečkem Nickyho žluté košile. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v New Jersey ve městě Atlantic City a v Québecku v Montrealu. (Terva)
  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)

Reklama

Reklama