Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Každý z Ice Age-ov priniesol niečo nové, ale celkovo vždy poľavil oproti jednotke. Tento diel nie je výnimkou. Ak sa na to pozerám ako detský divák, tak vidím krásnu rozprávku plnú hravých animácii a podnetov na smiech, avšak z môjho ozajstného pohľadu je veľká časť deja príliš obyčajná (čo sa o jednotke povedať nedá), dokonca aj veverica-e (a žaluď ) už nemá v sebe to čo mala predtým. Naštastie sa všetko vylepšuje ku koncu druhej polovice (bohovský Buck) a záver (flight-fight) je dostatočne rýchly, funny a akčný na to, aby dobre pobavil. Napriek dinosaurom, novým motívom a hrdinom je tento diel opäť o čosi slabší (jednoduchší, prostejší),... ale (práve preto) tí najmladši sa však budú určite baviť vynikajúco (a to som nevidel v 3D), možno ešte lepšie ako v predchádzajúcich častiach... Moje hodnotenie sa preto odvíja od toho, čo som videl (a ako som sa bavil) s Ice Age 1. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nevěřila bych, že to někdy řeknu.. ale páni scénáristi, udělejte z doby ledové VKV :) tahle smečka mě prostě nepřestává bavit.. říkala jsem si.. další nové postavy.. to už nebude ono.. ale stále to funguje.. :) Manny jako starostlivý a hlavně nedočkavý tatínek, Ellie jako rozumná nastávající maminka :)Diego trošku váhá.. dělat chůvu nebo být šelma??.. Sid opět vzal svůj osud do svých rukou a jak to dopadlo?? Leť nelétavý ptáčku :-D k vačičákům nemusím nic dodávat.. Scrat a věčný boj o ořech.. tentokrát s hezkou polovičkou :) a nový přírůstek Buck s jeho pravidly.. za 3. kdo prdí, jde jako poslední ;) a poslední člen.. Broskvička :) těším se.. až se do ní láskou zakousnu ve 4 :) k tomu úžasný dinousářátka a dinousaři.. krásná animace a hlavně prosředí pralesu .. sečteno podtrženo.. tento animák mě opět nezklamal.. ananas.. banán.. pomeranč.. asi by si dala ovocný kokteil :-D ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 3 a 3D zážitek. Ohledně toho 3D jsem sice čekal, že mě to ohromí víc, ale bylo to dobré a zase něco novýho. Samotný film si drží slušný standart a je srovnatelný s dvojkou. Zábava je pořád slušná (scéna s heliem byla nejlepší a celé kino se lámalo smíchy) a děj je na animák zajímavý. K Výhodám animáků samozřejmě patří, že žádná postavička se na pokračování nevykašle a to je jen dobře, a proto se zde setkáváme opět se stejnou bandou, kterou okoření dinosauři a jeden lasičák. Děcka si film užijí určitě víc, ale Doba ledová je určena pro všechny milovníky (animovaných) filmů. 75% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dneska se mě kámoš zeptal, kdy a na čem jsem byl naposledy v kině. Říkám mu: minulej tejden na druhých robotech... po pěti vteřinách se opravuju: vlastně včera na Době ledový... pak si uvědomím: když zapomenu, že jsem byl včera v kině, asi bude něco špatně... Ono to ale ve své podstatě špatné není, ale je to úplně stejné jako v případě dvojky. Jednohubka, ze které mi téměř nic neutkvělo v hlavě. Tvůrci mohou zvolit libovolně se ubírající děj, zápletku. Hlavně, že tam jsou mluvící zvířátka, vtípky, gagy, rodinná atmosféra, neunávný lovec žaludu (tentokráte dva) a ... dobré vizuální triky. A včera poprvé jsem sledoval 3D projekci. Je to zážitek, ale oči s kontaktními čočkami trochu pobolívaly. Ale to listí plachtící kolem vás nebo závěrečné létající eskapády alá závod kluzáků ze Skryté hrozby, to bylo žrádlo. Takže v celkovém hodnocení (beru v potaz i to 3D) 70%. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/806,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/313 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Takže stará partička si dala výlet do "rozohriateho" podzemia a zábava neustáva. Scratovi zase tvorcovia naložili, čo sa do neho vošlo, a veverica Scratte ho rozhodne nešetrí, pridali sa nejaké nové postavičky (skvelá dino tlupa, lasičiak Buck, mäsožravé rastliny...), letecká a iná akcia a kopec dobre miereného humoru, takže úspech je zaručený. Na mňa tento recept fungoval. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 196,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 886,7 mil. (NIRO)
  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama