Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V poradí už tretí diel zo série Doba Ľadová, no ani tento diel nedopadol o nič horšie ako predošlé dva. Opäť je to rovnako dobré po všetkých stránkach, len sa v podstate zmenil príbeh. Zatiaľ čo jednotka ponúkla serióznu zábavu, dvojka viac vtipných scén, tak trojka ponúkne akciu Dinosaurích rozmerov. V týchto neskorších dieloch je to skôr už len o tej akcii, ale aj tak som sa kráľovsky bavil a finále už dodalo príjemnú bodku na záver. 85% - 4* ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dneska se mě kámoš zeptal, kdy a na čem jsem byl naposledy v kině. Říkám mu: minulej tejden na druhých robotech... po pěti vteřinách se opravuju: vlastně včera na Době ledový... pak si uvědomím: když zapomenu, že jsem byl včera v kině, asi bude něco špatně... Ono to ale ve své podstatě špatné není, ale je to úplně stejné jako v případě dvojky. Jednohubka, ze které mi téměř nic neutkvělo v hlavě. Tvůrci mohou zvolit libovolně se ubírající děj, zápletku. Hlavně, že tam jsou mluvící zvířátka, vtípky, gagy, rodinná atmosféra, neunávný lovec žaludu (tentokráte dva) a ... dobré vizuální triky. A včera poprvé jsem sledoval 3D projekci. Je to zážitek, ale oči s kontaktními čočkami trochu pobolívaly. Ale to listí plachtící kolem vás nebo závěrečné létající eskapády alá závod kluzáků ze Skryté hrozby, to bylo žrádlo. Takže v celkovém hodnocení (beru v potaz i to 3D) 70%. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/806,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/313 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Třetí Doba ledová si ponechává stejnou cílovku jako její předchůdci - děti do 12 let, kteří nejvíce ocení staronové ztřeštěné postavičky, epizodní humor založený na srandovním dabingu a dynamické akci a zobrazení základních rodinných a morálních hodnot. Novinkou je ale kreativní dinosauří prostředí, které přináší do série blahodárný vizuální impulz a dějový spád je oproti přeci jenom upovídanějším předešlým dílům fantastický. Sice jsme svědky naprosto nepřekvapivého vývoje, ale o to zde zaprvé nikdy nešlo a zadruhé tu máme zatraceně cool postavičku v podobě průvodce Bucka, který si vyloženě krade celý film jen pro sebe a shazuje velkou část zodpovědnosti z beder tradičně skvělého Scrata.. S danými ambicemi a námětem to lépe opravdu dopadnout nemohlo, moje dětské já výská nadšením... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná animovaná jednohubka, která je rozhodně lepší než nevtipná a zbytečná dvojka. Zde se sice žádných nových nápadů taky moc nedočkáme, ale slušný vtípky tu jsou, odsejpá to slušně, Scrat zase válí a animace se od posledně docela dost zlepšila. Žádný zázrak to sice není, ale na děti budou více než spokojené a rodiče to taky neurazí. A to se počítá. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Původní "Doba ledová" byla jedním slovem nádherná, s druhým dílem však přišlo zklamání, za které mohl především úbytek roztomilých, popřípadě dojemných scén, a to na úkor (mohdy až zbytečně) pubertálních vtípků... "Úsvit dinosaurů" se sice opět navrací k roztomilosti (mláďátka, mláďátka a zase mláďátka), oproti předchozím dvěma dílům má ale tu nevýhodu, že je téměř ihned po dokoukání zapomenut. A Rudla neustále mění velikost... ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)
  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno