Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová bomba, která vás donutí nedýchat. Příběh je prostý. Hlavní je ale ta věznice. Vězení je v tomhle filmu prostě fakt nepříjemné, úplně cejtíte jak bolí a jak je to tam totálně na hovno a beznadějný. Herci tu jsou skvělí a Stephen Dorrf s oholenou hlavou vypadá fakt nebezpečně. Scénář je celkem jednoduchý, ale to neznamená že není chytrý. Třeba hlavní hajzl tu je ze začátku vylíčenej jako takovej ten dobrák. Doporučuju všema deseti. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Hlavná dejová línia má dobrý spad a celkový dojem pôsobi viac než slušne, avšak všetko vôkol je veľmi chabé... Zločinec sa síce nemá začo hambiť, ale pár dolárov naviac by mu rozhodne neuškodilo. Ústredná dvojica je presvedčivá, zvyšok snaživý... známe tváre potešili. Väzenské prostredie je v dnešnej dobe daných prevedení veľmi nevďačné téma, ale Felon sa v konkurenčnom poli nestratí len vďaka svojej atmosfére, ktorá je nabitá beznádejou a strachom... 6/10 ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrej ve spolek, velké překvapení, velké.. Film neztrácí čas zbytečnou omáčkou a servíruje pěkně ostrý naložený masíčko! Mohlo to celé jít do kopru s tuctovým příběhem a klišé volajícím z každičké cely, naštěstí tu ale máme velmi realistický příběh, který sevře žaludek každému z nás, protože takhle jednoduše se může život zhroutit fakt komukoliv.. Co je ale nejskvělejší, to jsou výkony docela netypických představitelů hlavních úloh! "Stavros" Stephen i "Ztracený" Harold hráli náramně, nejcharismatičtější byl ale netypický "Big" Kilmer! :-) Wau, pane Waugh! A poklona.. Vy ostatní se mějte filmově! Woo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bejt v Americe za mukla není vůbec žádná legrace, ale o tom ví snad každý, kdo alespoň jednou navštívil Shawshank. Teď se můžete na osobní zápas s (ne)spravedlností podívat z trochu jiného úhlu - s o něco tvrdší čeládkou a celkově i neúprosnějším vězeňským systémem, v němž musí hlavní hrdina Wade Porter denně bojovat o co nejmenší počet nových jizev na duši a na těle. Maximální drama a pořádně drsná bitka o pevné nervy divákovy, to je Zločinec. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené a silné drama, kterému nemohu snad nic vytknout. Jednoduchý příběh, ale ve skvělém podání ukazuje, jak lehce se může život zvrátit. Strhující režie nenechala můj tep klesnout ani na minutu a nechala mě protrpět si společně s Dorffem. Skrze hlavního hrdinu poznáme, jak funguje vězeňská politika se zvrácenými pravidly bez citu a co může z člověka udělat pobyt za mřížemi. Chtě nechtě tu spořádaný hrdina zabředává hloubš a hloubš do hrůz kriminálu. Realistické a působivé zpracování příběhu, doplněno o další zajímavé postavy a jejich trápení, dává ve výsledku skvělý zážitek. Autentickou alternativou o životě za mřížemi je vydařená Cela 211. Alternativa: Celda 211, Animal Factory, Prophète, R, Lockdown, In Hell, Lock Up. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)
  • Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s účasťou na tomto filme vedľa jeho práce na filmovom investičnom programe v Novom Mexiku. (Arsenal83)
  • Ako komparz sa v tomto filme objavil odsúdený sériový vrah Clifton Bloomfield, ktorý bol v rokoch 2005 až 2008 odsúdený za vraždu piatich ľudí v okolí Albuquerque v Novom Mexiku. Produkčný štáb nevedel o jeho zločinoch až do dokončenia natáčania. Zatkli ho 1. júla 2008 a neskôr odsúdili na 195 rokov väzenia. Dovtedy sa ako komparz stihol objaviť aj v seriáli Breaking Bad (od r. 2008). (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama