Reklama

Reklama

Hobit: Šmakova dračí poušť

  • USA The Hobbit: The Desolation of Smaug (více)
Trailer 3

Hobit: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka -  nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (2 197)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je mi vážně smutno z provedení tohoto filmu a ještě smutněji z toho, jak to lidé Jacksonovi sežrali. S Pánem prstenů pro jistotu už nikdo nesrovnává, kdyby ano, museli by všichni s hodnocením níž. Tohle koukání na Hobbita s klapkami na očích absolutně nechápu. S výčitkami netuším kde začít. Některé scény na mě působily jako vykrádačka LOTRa (Pavoučí útok, začátek, léčba elfkou), s čímž bych se vyrovnala, přece jen je to stále příběh ze stejného světa. S nevýraznými postavami už ne. Zbývá poslední díl a já si stále nepamatuji jméno jediného trpaslíka - vlastně až na Thorina. Ostatní mi splývají. Tohle je asi největší chyba filmu, protože, se srovnáváním si opět nemůžu pomoci - u Pána prstenů je každý charakter jiný, svůj, rozpoznatelný, milovaný. Když je i hlavní postava necharismatická, je tu opravdu něco špatně. Legolas byl vyumělkovaný až běda a ta vynucená romance, jen aby tam nějaká ta láska byla - neskutečná příšernost. Elfka se zamiluje do trpaslíka po dvou minutách rozhovoru a zradí kvůli němu vlastní lid- hahaha. Natahovaná stopáž nudila a já se několikrát přistihla, jak usínám. Hudby v pozadí jsem si ani nevšimla.. hrála tam vůbec nějaká? Snažila jsem se do filmu jít s pozitivním přístupem s tím, že další LOTR se prostě konat nebude, ale průměrnou fantasy jsem tedy opravdu neočekávala. Nechápu proč, když si z prvního dílu nepamatuji absolutně nic. Zřejmě jsem doufala ve zlepšení. Ale ukecaný Šmak byl jen špičkou ledovce. Vzhledově je to pěkné, ačkoliv digitální skřeti se vskutku nepovedli. A ještě mi někdo vysvětlete, proč šel nejdříve Bilbo za drakem sám.. to vůbec nedávalo smysl. Zrovna tak jako to, že se Šmak schovával kousek od jezerní vesnice, která se jeho přítomnosti nijak neobávala, navzdory minulým útokům. Jediné, co se mi skutečně líbilo byl Medděd, přítomnost Legolase, Gandalf a krajina. Ani si vlastně neumím vysvětlit tři hvězdičky, časem možná snížím na dvě. A lidi, když už v celém komentáři film jen zkritizujete, proč mu pak dáváte pět hvězdiček ? Holt pitomci zmanipulovaní reklamou a nostalgií dělají své. Hodnocení pak absolutně nedává smysl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hobit: Šmakova dračí poušťbude zřejmě podobně nejslabším dílem jako Pán prstenů Dvě věže,ale nic se nemění na tom, že jsem si tuhle výpravu opět skvěle užil. Já mám pro tenhle svět slabost a Jackson mi naservíroval opět zábavnou,temnou a epickou Fantasy. Výhrady tady určitě jsou také, občas mi chyběla u nějakých scén vtipná hláška,3D zbytečné a příliš natahované finále filmu spíše uškodilo než přidalo. 9/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Frank Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro, Peter Jackson / Predloha: The Hobbit - J.R.R Tolkien | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Peter Jackson, Carolynne Cunningham, Zane Weiner, Fran Walsh | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, WingNut Films | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 24 miliónov $ (14.12.2013) || Zážitok z filmu je vždy ovplyvnený aktuálnym zdravotným a psychickým stavom diváka. Ja som bol tento deň zdravý a šťastný :) Už od prvého dielu som sa snažil vyvarovať porovnávaniu Hobbita s LotR, pretože to by stavalo Hobbita do jednoznačnej pozície porazeného a Jacksona do úlohy sebavykrádača. Celú novú trilógiu beriem ako darček od Jacksna pre fanušíkov LotR, ktorí si vždy priali nekonečnú minutáž, a zfilmovanie všetkých scén z knižky. U LotR to však nebolo možné, nakoľko bola trilógia vytvorená na základe obsiahlej "skutočnej" trilógie, a tak to z metrážneho hladiska nebolo možné. U Hobbita sa tendencia otočila: Predloha je jediná knižka, a ešte k tomu omnoho rozprávkovitejšia, takže autorský tím tlačí do príbehu nielen vlastné motívi a postavy, ale do druhého dielu aj onú LotRovskú temnotu, ktorá v prvom Hobbitovy nebola ani naznačená. Neuspokojený fanúšikovia od LotR si tak môžu užiť Jacksonovské stredozemské hody naviac - na divákov, ktorý ale neboli zasiahnutý LotR kultom, je tým pádom Hobbit dosť často rozťahanou, a dejovo nenaplnenou záležitosťou, naviac s otvorenými koncami každého dielu, čo spôsobuje absenciu katarzie z celkovitosti celovečerného filmu - a tento aspekt ťažko nesú aj skalný fanušíkovia. Je otázne, či si to môže dovoliť film, ktorý má pokračovanie o daľší rok neskôr. U mňa asi hej. --- Smaugova pustatina je oveľa lepším kusom, než Neočakávaná cesta. Má lepšie tempo, viac postáv, plnohodnotnejšie dejové napredovanie - až sa pýtam, čo vlastne bude v tretom diely? :) Ten film nie je ani zďaleka dokonalý, ani z fanušíckeho uhla pohľadu, no i tak je to lepšie, než akákoľvek žánrovka za posledné roky. 90% | CinemaCity Slovanský Dům, sál 1, Praha, 2D, EN DTS, 13.12.2013 | Deň pred predpremiérou The Battle of the five armies som si pozrel Šmakovu dračiu púšť, konečne v rozšírenej verzii, ktorá má cez 3 hodiny. Tak isto, ako u Pána Prsteňov, aj u Hobbita funguje viac dlhšia, dejovo obsiahlejšia edícia, kde konečne naberá viac zmyslu každá vedlajšia dejová linka, a to hlavne tá s Gandalfom a Thorinovým otcom. Naštartovanie Hobbita bolo ťažkopádne, ale cez takýto mostík smeruje projekt určite do velkolepého finále. Vďaka Jacksonovi sa preslávil ďalší mladý hudobný talent v osobe Eda Sheerena, ktorý bol do vzniku titulnej pesníčky "I See Fire" takmer neznámy. | FullHD, THX, EN DTS, Extended Version, 9.12.2014 | ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Sice to nebylo tak konzistentně generické jako Neočekávaná cesta, ale když už ano, tak pořádně. V akčních scénách jsem instinktivně tápal po klávesnici s myší - je to fakt spíš PC hra než film. Včetně střihového přesunování na vyšší levely, kde loadovací obrazovku nahrazuje pětivteřinový kamerový oblet společenstva na cestě (viz přechod z podzimního lesa k zamrzlému jezeru). Natahované je to pořád stejně, tempo neexistuje, největší problém je absolutní a až absurdní neosobnost, trpaslíci zůstávají anonymními figurkami a Bilbo odstrhovanou okrajovou postavou (což je škoda, protože Freeman je rozhodně nejsilnější zbraň filmu). Shore napsal nejnudnější score poslední doby, které není od Hanse Zimmera, přesto nejzvládnutější není u Hobita obraz, ale zvuk. V nejlepších momentech se daří navodit dojem, že někdy brzy se konečně stane něco zajímavého. Nakonec se to nestane. Nejpatrnější je to u finále, u kterého jsem měl po nástupu trpaslíků problém neusnout (pár mikrospánků ale bylo). A ten cliffhanger je drzost - tříhodinový film musí mít dílčí konec, prostě musí. Jinak jsem zvědavý, jestli hláška "možná pro tebe mám něco velkého v kalhotách" zlidoví podobně jako "Neprojdeš dál!" (celá milostná rádobylinie je i přes mou mnohostrannou oblibu Kate z Lost Jacksonovo kariérní dno, a to počítám i Lovely Bones). Nejotravnější je nekonečné parafrázování prstenové trilogie na všech myslitelných úrovních, které rozhodně neumožňuje "nesrovnávat". Protože to srovnání je opravdu kruté a rád bych k němu nebyl tak nucen. Tentokrát jsem o čtyřech hvězdách ani neuvažoval a zklamání je o řád větší. Asi i proto, že tentokrát zde na rozdíl od nekonečného ničeho minule byl potenciál. Tři hvězdy jsou za... já ani nevím. Prostě je dám a radši se tím nebudu zabývat. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že Špakova srací houšť (Opět dííky za pobavení, genitální překladateli distributorův!!) je kapku otravnější, než když dokonalý Frímen šlápl svou chlupatou nohou mimo Dno pytle poprvé, a to hlavně proto, že si božský Pítr trochu egoisticky zahrál na Džejárára, za což by mu Mistr určitě rozhořčeně narval do prdele svou fajfku. Širším koncem napřed! Doufám, že ty Džexnoviny dotáhne do konce. Docela by mě teď totiž zajímalo, jestli až Kili vyprcá Lilly, bude li z toho Trpelf nebo Elpaslík. Evandželína asi hezky polykala a její vnucená postava kapku kazí onu opravdovou "chlapskou" zábavu, kterou by bohatě zastal již jemně jetý Homolas nebo jeho dokonale žužu otec. Ať je tomu však jakkoliv, vše výše zmíněné je zcela odpustitelné a pořád se jedná o dokonalou, úžasnou a dechberoucí vizulizaci nočních polucí každého fanouška fantasy, zakončenou famózní drakiádou v kulisách, které překonají i ty nejvýpravnější sny skalních příznivců trpasličího porna. Díky, Pítře, díky! ()

Galerie (270)

Zajímavosti (79)

  • Kromě území Kraje se štáb opět dostal i na další místa, kde se natáčel Pán prstenů (2001, 2002, 2003). Například úbočí hory Ruapehu v národním parku Tuora Ski Field bylo místo, kterým se prohnal Glum (Andy Serkis). (Besor)
  • Trpasličí poklad čítá až 200 miliard kusů cenností. Největší záběr, který studio renderovalo, zahrnoval okolo 20 milionů mincí. Na váhu bylo celkem použito 1,8 tuny zlatých mincí.
    (gogos)

Související novinky

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

22.03.2016

Rivalové jsou v žebříčcích ČSFD.cz dodnes nejlepším filmem roku 2013. Více hvězdičkových hodnocení v daném roce nasbíraly pouze druhý Hobbit a Vlk z Wall Street, ale výsledným hodnocením se nedostaly… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Jak se bude jmenovat třetí díl Hobita?

Jak se bude jmenovat třetí díl Hobita?

25.04.2014

Hobit: Neočekávaná cesta, Hobit: Šmakova dračí poušť, Hobit: Bitva pěti armád. Že nevidíte nic nového? Tak to vám nejspíš uniklo, že třetí díl hobití trilogie dlouho nesl podtitul Tam a zase zpátky.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno