Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (781)

sheen 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen ukazuje a dokazuje, že patří mezi současnou elitu, která se objevuje ve filmech s bojovou tématikou. Film není jen bezmyšlenkovitá rubacine, ale má i povedený příběh. Krásně všechno zapadá do sebe, perlou filmu jsou tak jak jsem očekávál bojové scény, u Donnie Yena vždy na špičkové úrovni, souboje byly prostě dechberoucí. Při sledování filmu jsem měl pocit, že už jsem něco lehce podobného viděl....malá podobnost se snímkem Fist of Legend tam je....Čína vs Japonsko, mladý mistr vs generál:) Sečteno a podtrženo, více takových filmů pls. Jeden z nejlepších filmů o bojovém umění. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ip man je film s výtečnými souboji a hodně slušným příběhem. Potíž je v tom, že místy film působí jednak hrozně kýčovitě a jednak přespříliš vlastenecky, což není nikdy dobré a obzváště ne v případě Číny. Scény, kdy mistr Yip cvičí číňany a kdy ti pak bojují s bandity jsou fakt hodně laciné. Naštěstí je ve filmu Donnie Yen, který je nejen brutální bijec, ale je i nesmírně charismatický. Díky němu lze leckteré nešvary Ip manovi odpustit ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není to úplně typický asijský bojový film - hrdina je konfrontován s konkrétní historickou epochou, jinými slovy jeho nepřítelem nejsou jen filmové postavy, ale i skutečné dějinné události, jímž musí čelit, a ani se nejedná o klasickou filmovou biografii - snímek není sledem faktů, ale spíše se jen opírá o některé důležité události, přičemž se mu podařilo naplnit jak žánrová očekávání (choreografie a nasnímání soubojů ad.), tak i složit poctu skutečnému Ip Manovi (ideologické zaměření nechme stranou). ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

opravdu mistrná choreografie a nasnímání bojových scén, yen ten příběh by mohl být trochu méně čitelný, týpci méně létající a hlavní kladňák aspoň trochu omylný... nicméně milovníci akce si rozhodně přijdou na své, film nepostrádá i špetku vtipu a celý je podbarven krásnou hudbou. odpůrce pytlíkové rýže YippyMan spokoYen na 80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Fuj, co jsem to tady okecával ve svým starým komentáři? Líbivá kung fu limonáda, jejíž scénář je obludně patetická srajda v celku i detailu. Pokud vám stačí rukocviky a kopačky titulního hrdiny, pak si přidejte pár hvězdiček, co já vim - je to totiž to jediný, čím může tahle vyjednodušená báchorka o zlounech a patriotech "podle skutečné události" trochu zaujmout. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Ip Man (Donnie Yen) krmí svou manželku kaší a říká jí, ať si dá pozor, že je horká. Fouká do ní, ovšem při pohledu na misku je evidentní, že se z ní nekouří. (boul)
  • Skutečný Ip Man (1. 10. 1893 - 2. 12. 1972) byl také známý pod jménem Yip Kai-Man. Bojové umění Wing Chun začal studovat ve svých 13 letech - jeho mistrem byl sedmdesátiletý Chan Wah-shun, jenž zemřel tři roky po zahájení výuky. Ip Man podlehl rakovině jícnu. (JardaBauer)
  • Hiroyuki Ikeuchi, ktorý stvárnil postavu generála Miuru, ovláda iný bojový štýl ako jeho postava. Kým generál je expert na karate, Hiroyuki trénoval hlavne džudo, v ktorom má čierny pás. Preto musel pred natáčaním podstúpiť tvrdý tréning, aby jeho bojové scény vyzerali dôveryhodne. (ywo666)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama