Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (405)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ako pysny bojovnik Jet Li k rozumu prisiel a pochopil, ze pomsta prinasa len pomstu a ze bojove umenie WuShu nie je len o tom byt najlepsim z najlepsich. Choreografia bojoveho umenia je perfektna, zboznujem aj spomalene zabery. Ak ale niekto ocakava, ze sa tu nonstop cely film len bojuje, tak je na velkom omyle. Asi takmer celu druhu tretinu tam nie je ziadny boj, co ale nepovazujem za minus. Avsak je tu dost subojov a kazdy milovnik takychto filmov si moze vybrat nejaky svoj oblubeny, ktory si pozrie s radostou viackrat. Mne sa pacil suboj s Herkulesom, ale aj v restauracii. Som rad, ze Jet Li si nevybera len skvele bojove ulohy, ale aj charakterove, ako napriklad UTRZENY ZE RETEZU (2005)... 29.09.2008 _____ Jet Li - (Huo Yuanjia) +++ Shido Nakamura - (Anno Tanaka) +++ Betty Sun - (Moon) +++ Nathan Jones - (Hercules O´Brien) +++ Hudba: Shigeru Umebayashi +++ Produkcia: Ronny Yu, Jet Li +++ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi krásný, Poslednímu samurajovi trochu podobný, hong kongský film, který ale překračuje hranice Číny a dokáže zaujmout svou výstavbou pravděpodobně i lidi, kteří wuxia filmy nemají rádi. Jet Li je famózní, jeho duševní přerod z arogantního, pomstou zaslepeného, pyšného kungfu mistra v legendárního zakladatele WuShu učícího, co je pokora a o čem přesně je kungfu, je výborný. akční scény výborné, je vidět že i tady je dělal špičkový choreograf, no nicméně Ip Man je podle mně nepřekonán. Nejlepší část filmu definitivně prostředek, krásný kontrast s temným brutálním masakrem v první části. Kamera je úžasná, naplno využívá exteriéry k vybudování atmosféry klidu, či zase v úvodu až hororová v interiéru. Nejlepší souboj filmu je ten s americkým zápasníkem, kde se poprvé ukáže změna Huova charakteru. Závěr dojemný velmi. Formálně i obsahově dokonalý snímek. Viděn DC. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Kde začať? Asi tam, že som rád, že aj mladšiu generáciu oslovujú martial arts filmy. Preto som celkom rád, že z filmov ako ONG-BAK a Fearles sa stávajú filmy s červeným štvorčekom... Ale ja si nemôžem pomôcť a v tomto filme nevidím nič zázračné. Všetko tu už bolo a kto má aspoň trochu prehľad v tomto žánri, musí zírať koľko obohraného klišé sa do jedného filmu vmestí. Áno, na technickej stránke a prevedení bitiek cítiť, že je rok začínajúci dvojkou, ale zvyšok je hlboko v 70-tych rokoch (36 KOMNÁT ŠAOLINU). Do svojho profilu som kedysi napísal, že som vyrastal na filmoch typu "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a toto je presne ten druh filmu, len prišiel až po skutočných klasikách. Skeptický som nielen kvôli značnej nude z filmu, ale aj preto, že aj v novej ére sa objavili podobné a podstate lepšie pocty žánru: DRUNKEN MASTER 2, ONCE UPON A TIME IN CHINA 5 či FIST OF LEGEND. Jednoducho povedané, zaznávaná Legenda o červenom drakovi (New Legend of Shaolin) nebola ako celok o nič horšia... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně nudná východní báchorka s charaktery plochými jak Holadnsko. Souboje jsou strhující, hutné a až nezvykle dobře vypadající - tzn. uvěřitelné. Srážení mečů zní ostře, opravdově, všechny údery stejně tak. Jet Li má kvalitní fyzickou kondici a je obdivuhodné kolik síly dokáže při jeho vzrůstu vyprudukovat. Jako přehlídka východních bojových stylů relativně záživný a rychle ubíhající film. Jako plnohodnotný příběh v podstatě nulové. Nicméně nad některými akčními kousky nelze nekroutit hlavou. Pokud byl tohle hlavní záměr tvůrců, pak je vše v pořádku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)
  • Nathan Jones (Hercules O'Brien) počas natáčania škaredo spadol a takmer si vybil niekoľko zubov. Lekárske ošetrenie však odmietol a pokračoval v nakrúcaní. (m.a.t.o.)
  • Shidô Nakamura (Anno Tanaka) nehovorí po mandarínsky, ale vo filme musel v tejto reči povedať pár slov. Našiel si preto učiteľa, aj keď režisér mu povedal, že stačí, ak bude iba recitovať to, čo bude počuť. Aby mandarínčine trochu porozumel, začal sledovať šanghajské televízne programy, no o týždeň neskôr si jeden člen štábu všimol, že Nakamura sleduje kantonský kanál, kde sa hovorí po čínsky, nie po mandarínsky. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama