Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (148)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence celé série je udržena, každý následující film je o řád horší a tento už je opravdu blbej. Bohužel. Logicky nedává absolutně žádný smysl, pokud se chtěli aspoň trošku řídit životem samotného Ip Mana, nic takového jako je čtyřka nemělo být natočeno. Souboje byly tragicky "nastrčené", dost nelogicky nevyrovnané a i když to byla pořád dobrá choregrafie a zábava, necítil jsem to napětí jako v jedničce nebo dvojce. Kromě pár výjimek, jako třeba předposlední souboj, kde paradoxně nebojoval Ip Man, ale mistr Wan. No, s časovou osou si tu někdo vrásky nedělal, takže i když by Ip Manovi v době filmu mělo být něco kolem 75, vypadá na 55 a bojuje jak čtyřicátník. Ta Čínská propaganda, která se táhne celým filmem byla ale ubíjející a všem zúčastněným musela lézt na nervy. A přitom jsou první dva filmy z téhle série taková pecka. U nich mělo skončit. Lepší 2*. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych chtěl zdůraznit, že jsem velkým fanouškem Ip Manovi série a že na vyvrcholení celé jeho ságy jsem se velmi těšil! Ale teda pardon teda, místo grandiózního finále jsme dostali, nejfungující, nejbéčkovitěší, nejhorší díl celé série!!!!!! Upřímně vůbec nerozumím zdejším hodnocením, opravdu Vás tolik bavilo sledovat: Velký bílý ďábel si vytře zadek s tebou, ty malý žlutý pse!!! Zápletky a výzvy k boji jsou nesmyslné, postrádající logiku viz. Bruce Lee, vyjde z restaurace, poměří si pindíky z místníma karatistama a pak je boss fight z pánem v modrém kimonu s nunchakama. WTF??????????????? Bylo to příšerné, nebavilo to, hloupé, bez špetky nápadu, postrádající aspoň trochu zajímavý příběh. Tupost nad tupost v čele s generálem Stoupou Adkinsem. P.S. nezavírejte mého otce, klečím na kolenou před Vámi prosím. Dost, nebudeš klečet před býlím mužem. Ale otče takto si mě to učil, že Amerika je jiná a tak to tu chodí a že se nemám bránit a nechat si vše líbit. WTF???????? znova!!!! A tohle si zaslouží 4-5* Prosim Vás?!? ()

Reklama

Velemír 

všechny recenze uživatele

Coby přímočará pocta konkrétnímu člověku překvapivě vkusné, dojde-li na sentiment, a nehloupé, když pak přijdou ke slovu nezbytné žánrové přísady... nepochybně právě i díky tomu prvému, jakkoli je tu Dobro a Zlo na skutečný životopis odděleno přece jen poněkud černobíle. Za mě nicméně určitě pozitivum, že jsem mezi výtečnými souboji opakovaně úspěšně zapomínal, že je to žánrově v prvé řadě o nich, bravo! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyborne a dostojne uzavretie Ip-manovej serie. V Donnie-ho podani to bol excelentne zahrany zivotopis tejto legendy Wing-Chun. Sam sa tymto zapisal do povedomia mnohych a nezmazatelne do, nielen Honk-kongskej kinematografie. Este ako chlapec som ho obdivoval v mojom prvom karate akcaku z 1989, Red Force. Snad sa mu bude nadalej darit. Adkinsova klasika a i scenar v mnohom nevybocuje zo zaziteho. Avsak viem si predstavit tazke zaciatky a rasovu neznasanlivost v americkych skolach v tej dobe. Moze byt. Odporucam. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Ip Man má sice pěkně a přehledně natočené souboje, ale snad kromě rvačky Bruce-Leeho nic, co by v předchozích dílech již nebylo zpracováno nápaditěji a lépe. Příběh je jednoduchý jako vždy a neustálé výzvy k soubojům typu "pojď, já ti ukážu, že mé bojové umění je lepší než tvé" už vyznívají spíš úsměvně. Do toho černobílé vidění světa - zlí bílí Američané vs. hodní Číňané a aby se neřeklo, tak i jeden hodný černoch. Čínská propaganda je završena ve finále, kdy americký mariňák začne prohlašovat něco o nadřazenosti Američanů (skoro v duchu nacistické ideologie) a Ip Man se nakonec rozhodne, že zůstane se synem raději v Číně, než v té ukrutně zlé Americe, kde jsou Číňané jen "ponižováni a šikanováni". No, ale zase to má pěkně vystajlovaného Bruce Leeho a pěkné Kung-Fu, u kterého není nuda, takže 60% se tomu dá dát v pohodě... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)

Reklama

Reklama