Reklama

Reklama

Velkolepý životopisný film Wong Kar-Waie o bojových uměních vypráví příběh Ip Mana, legendárního trenéra, který se stal učitelem Bruce Leeho. V průběhu několika desetiletí sleduje příběh velké rivality mezi Wing Chunem, zakladatelem odnože kung-fu, která nese jeho jméno (hraje ho stálý Wongův spolupracovník Tony Leung) a hlavním představitelem konkurenční školy Zhang Ziyi. Wong Kar-Wai tak dlouho odkládal střih filmu, až ho s uvedením vlastní trilogie o Ip Manovi předběhl Donnie Yen. Čekání na Wongovu verzi se však vyplatilo. Velmistr, který kombinuje svůj proslavený lyrický styl s ohromujícími sekvencemi bojových umění, je napínavý akční film a zároveň skvostný vizuální zážitek. (Film Europe)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (147)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Nefunguje to jako kung-fu film ani životopis, protože to ani jedno není a nechce být. Jak už titul prozrazuje, je to zejména o údělu velmistra, jeho vztahu k bojovým uměním, žákům, a co je nejdůležitější, k dalším velmistrům. Yip Man není jediným objektem zkoumání. Kdybych mu přiřkl polovinu filmové stopáže, pravděpodobně bych lhal, neboť o prostor zápolí další postavy s vlastním osudem, společenským postavením a ideologií. Wongova pověstná hypersentizivita a experimentální přístup tentokrát nezprostředkovává emoce hrdinů, ale spíše módy jejich přístupu k závazku mistra bojových umění. _____ Deborah's theme pěkné a vkusně použité. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Obrazová báseň vytvořená skvělou kamerou. Přesto ale chvilkami zanudí a ten, kdo nezná kung-fu se v ději asi bude ztrácet. Nevím nakolik to bylo dáno českým překladem a nakolik tvůrci filmu předpokládali u diváků znalost jednotlivých kung-fu škol. Dějově to u mě je průměrný film, protože chvílemi se mi zdálo, že jsou jednotlivé části k sobě poslepované bez ladu a skladu a nedokázala jsem pobrat souvislosti. Ale už zmíněná kamera z něho dělá nadprůměr. Stejně jako souboj Ziyi Zhang na nádraží, který patří k vrcholům celého filmu. ()

Reklama

pabulator 

všechny recenze uživatele

Čekal sem ,že film bude nabitý akcí jak se sluší a patří to sem ovšem netušil ,že všichni zůčastnění trpí slovním průjmem a hodlají vám za ty dvě hoďky vymluvit díru do hlavy. Soubojů bylo sice poskrovnu,ale byli vybroušené jako diamant alespoň tady se tvůrci vytáhli a tuhle část filmu sem si opravdu užil jinak myslím,že slovo scénář je pro pana Wonga sprosté slovo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už tieto komentáre k tomuto filmu nemôžem čítať. Schválne koľkým z vás došlo, že toto nie je film o Ip Manovi ale o Gong Er a Ip Man tu slúži len na ukotvenie príbehu v (reálnom) čase ? Že je to vlastne smútok za všetkým tým čo sa z času a kultúry stratí len preto, že to niekto nechce, nevie alebo nemôže naučiť iných? Dlhší komentár (hopefully) coming soon. 10/10 a jeden z najlepších filmov o kung fu. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

To je tedy vážně umění recyklovat báje o IBM Manovi v kontextu kolaborace vůči přivandrovalcům z ostrova Šikotu! Zároveň je tento experiment natočen tak prazvláštně, že jsem tomu dal třicet minut a následně pustil další film v pořadníku (kvůli rozehnání žlučníkového záchvatu, který mi tahle zkazka přivodila!). odpad! ()

Galerie (144)

Zajímavosti (11)

  • Akční režii na filmu dělal Yuen Wo-Ping. Na 50. ročníku filmového festivalu Golden Horse, který se konal 23. listopadu 2013, byl nominovaný v kategorii Nejlepší akční choreografie. (Rominator)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

31.12.2009

Stejně jako jiní asijští režiséři, kteří se prosadili spíš dramaty (Zhang Yimou či Ang Lee), i Wong Kar-wai (foto) si chce vyzkoušet film s větší porcí akce. Pro něj to ale nebude první setkání s… (více)

Reklama

Reklama