Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva opilí kovbojové zohaví prostitutku Delilah a šerif Daggett rozhodne, že místo trestu mají dát šéfovi bordelu sedm koní jako náhradu za "poškozenou" pracovní sílu. Pohoršené prostitutky dají dohromady své úspory a rozhodnou se najmout si pistolníka. Stárnoucí zloděj a bývalý pistolník William Munny díky své ženě pověsil zbraně dávno na hřebík. Po její smrti se jako chudý farmář stará o dvě malé děti. Přestože zpočátku nabídku prostitutek odmítne, nakonec ho vidina peněz, které by mu pomohly řešit svízelnou situaci, přinutí nabídku přijmout. Spojí se s přítelem Nedem Loganem a obdivovatelem slavných pistolníků Kidem a vydají se na cestu. Nejprve Munnyho přepadne zimnice, a navíc ho surově zbije šerif Daggett, když u něj v městečku objeví pistoli. Po neslavném začátku se však pistolníci přece jen pustí do "práce" a zabijí prvního z kovbojů. Zuřící Daggett chytí Logana a utýrá ho k smrti. To byla osudová chyba. Kamarádova smrt totiž změní unaveného a nemocí zesláblého Munnyho v nelítostného mstitele. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (739)

choze 

všechny recenze uživatele

"JO, ZABÍJEL JSEM ŽENY A DĚTI. ZABÍJEL JSEM VŠECHNO, CO CHODILO NEBO SE PLAZILO. A TEĎ ZABIJU TEBE." Pouhé dva roky po TANCI S VLKY jsme se dočkali dalšího oscarového westernu, což není zrovna žánr, který by Oscary sbíral. Jakkoli to bude znít ohraně a pateticky, párkrát jsem se u NESMIŘITELNÝCH přistihl, že nedýchám. Ten film vás neuvěřitelně vtáhne a pak si s vámi dělá co chce a přitom je to navenek ošuntělá, komorní, realistická záležitost, důvtipně, dojemně a zatraceně napínavě demýtizující westernové legendy. Obzvlášť pobaví postava spisovatele rodokapsů, která se vždy nalepí na nějakého pistolníka a sepisuje jeho paměti, dokud pistolníka někdo nezastřelí a pak se spisovatel zase nalepí na toho, kdo ho zastřelil. Fantastický je závěr, ve kterém se zúročí všechny ty historky o činech Eastwoodovy postavy a starý chcípák to pořádně rozbalí. Hackmana jsem sice nikdy neměl moc v oblibě, ale z jeho brutálního šerifa mi běhal mráz po zádech. Dedicated to Sergio (Leone) and Don (Siegel). ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní western, kde se hlavní hrdina snaží vypořádat se svojí minulostí vraha kohokoliv možného včetně žen a dětí a kde hlavní "záporák" je vlastně celkem správnej šerif, co si chce akorát skrz občas trochu drsnější metody, zachovat ve svém městě pořádek. Přiznám se, že Hackmanovi jsem fandil o trochu víc, ale Eastwood byl taky klasicky výbornej. Dobrej špinavej western, bez správnejch kovbojů a kde nikdo neni vyloženej klaďas. 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je tu tak vysoké hodnotenie. Vo filme sa dlho nič nedialo a dej sprevádzali celkom nudné kecy. Ďalej dej nedoplňovala skoro žiadna muzika, kvôli čomu film vyzerá veľmi mŕtvo. To, čo ma sklamalo najviac bola malá rola Richarda Harrisa, u ktorého som čakal, že bude mať oveľa väčšiu úlohu, no a ešte urýchlený koniec. Škoda, ľudia to hrozne chválili, ale tu musím upozorniť, že film vlastne dobrý nie je, nápad mal hlavu a pätu, ale prevedenie do filmovej podoby sa nepodarilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jmenoval se Wiliam Munny a byl to notoricky známej zloděj a vrah, člověk zvrhlej a neřestnej, s dispozicí k alkoholismu. No a tomu v roce 1878 umírá žena na neštovice. V nelehký době se nechá zlákat na odměnu za smrt dvou kovbojů, kteří pořezali děvku. Při tý prácičce se setkává s Little Billem, šerifem, kterej nenávidí vrahy a rozmlátí na hadry každýho, kdo přijede do jeho města porušit zákon.... To co následuje, není žádná akční jízda. Jen dialogy, dialogy a dialogy, ze kterejch je cejtit (pomalý) stupňování napětí. To napětí postupně přerůstá do dusna, který by se dalo krájet. A když Clint pronese ,,A TEĎ JSEM TADY, ABYCH ZABIL TEBE ŠERIFE", běhá mi mráz po zádech. Výrazná je hudba i zvuk (krásný bouřky). A herecký výkony. William Munny je ještě lepší než ,,Dirty Harry" a exelentní je v roli šerifa G.Hackman. Taky M.Freeman je parťák k pohledání. A malejm pinďourům bych se nesmál... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Brilantní satira. Herecký koncert Clinta Eastwooda a Genea Hackmana, ale nesmím zapomenut na výborný výkon Morgana Freemana, co velmi pasoval ve dvojici s Clintem v drsném prostředí Divokého Západu dotáhnutý do detailu. Clint opět potvrdil mistra v oboru a stále potvrzuje pozici prvotřídního režiséra, který mě dokáže dojemně překvapit s vyprávěním, filmařským citem, který mi hladí po duši. Nechal jsem se vtáhnout v ruku v ruce s Clintem, který nám představil drsnější Západ než jen ráj na zemi. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (38)

  • Aby se zdůraznila autentická atmosféra, nesměla v době natáčení na scénu městečka Big Whiskey žádná motorová vozidla. (džanik)
  • Gene Hackman (malý Bill Daggett) si dělal starosti s vyobrazením násilí ve filmu. Poukazoval na vzrůstající násilí za použití zbraní v amerických městech. Clint Eastwood, dlouholetý zastánce kontroly držení zbraní, ho ujistil, že tento film nebude oslavovat zbraňové násilí. (džanik)

Související novinky

Poslední Wolverine bude westernový?

Poslední Wolverine bude westernový?

15.07.2015

Hugh Jackman se stále drží rozhodnutí, že bude třetí Wolverine jeho posledním mutantím filmem. Příští rok se ještě mihne v X-Men: Apocalypse, aby mohl tvrdit, že nevynechal ani jeden díl úspěšné ságy… (více)

Nesmiřitelný Artuš

Nesmiřitelný Artuš

21.03.2015

Guy Ritchie (Sherlock Holmes) právě začal natáčet Rytíře kulatého stolu. Jeho nový film nám představí krále Artuše a spol. hezky od začátku, takže není zas takový problém, že se objevil konkurenční… (více)

Rambo bude párat Mexičany

Rambo bude párat Mexičany

24.06.2014

Vietnamský veterán John Rambo ještě nevytrhnul svůj poslední ohryzek. Od filmového debutu akční legendy uplynulo 32 let a opět se před námi začíná rýsovat její páté dobrodružství. Na relativně… (více)

Rambo se přesouvá do televize

Rambo se přesouvá do televize

23.08.2013

Rambo: Do pekla a zpět z roku 2008 nebyl žádný komerční trhák, ale fanoušci akce ocenili jeho žánrovou čistotu a snímek si pamatujeme jako důstojný návrate Slye do slavné role. Dlouho se mluvilo o… (více)

Reklama

Reklama