Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

InJo 

všechny recenze uživatele

Ve volném pokračování Pro hrst dolarů už si Leone šel příběhově vlastní cestou - a dopadlo to možná ještě lépe než v případě prvního dílu. Z herců se kromě Eastwooda vrátil i Gian Maria Volonté, který si opět (a opět skvěle) zahrál hlavního záporáka. Přidala se však ještě jedna nezaměnitelná herecká tvář - Lee Van Cleef. Ten zde ztvárnil konkurenčního lovce lidí, jenž chce Volontého zloducha El India dopadnout ještě více než Eastwood, jemuž jde čistě jen o peníze. Parádní záležitost, kterou stejně jako jejího předchůdce kromě Leoneho vytříbené režie a charismatických herců zdobí ještě neodmyslitelná hudba fenomenálního Ennia Morriconeho. 90 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravé westerny mám rád, no myslím, že jediný (nespaghettový), ktorému som dal plné boli Nezmieriteľní. Toto všetko je super, no trošku nedotiahnuté scény kazia celkový dojem. Pointou a zvratmi v scenári sa tentoraz Leone blysol pred prvou dollárovkou, no stále to nemá tie správne grády. Konečne aj trošku psychológie a Clint spolu s Leem Van Cleefom vytvorili perfektný double. 75%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha slabšie ako Dobrý, zlý a škaredý (1966), ale stále čo sa westernov týka jasný nadpriemer. V tomto prípade musia dvaja lovci ľudí spojiť sily aby dolapili obávaného banditu. Clint Eastwood bol vynikajúci, ale podobne ako v už zmienenom Dobrom, Zlom... ma viac zaujal Lee Van Cleef. Film určite odporúčam, pekný dobrodružný a napínavý príbeh, plný slnka, potu, špinavých košieľ a drsných tvárí s prstom na spúšti. 85/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Více než dobrý western, který podle mě nebude sedět všem. Hodně detailů na zbran, oči, silná aura okolo hrdinů... To všechno patří k Sergiovi Leonemu. Vše toto podkreslené chvílemi geniální hudbou Moricconeho. Dva lovci, kteří si tak trochu vlezou do zelí, aby si pak vzájemně pomohli... To vše kvůli lupiči co potkal muže, který udělal nejlepší trezor v americe... Sergio z každé sekundy, každé přestřelky a každého pohledy kameru co se dá. Působivé a sebevědomé poddání všech tří hlavních rolí je velmi dobré pro celý film. Správný westernový fajnšmekr by si takové dílo neměl nechat ujít. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • Muž beze jména (Clint Eastwood) si sám říkal Manco. V italštině tento výraz znamená "jednoruký", což se perfektně shoduje s jeho zvykem vše dělat levačkou (pít, bít se...), zatímco pravou ruku má stále na zbrani pod svým pončem. (c.tucker)

Reklama

Reklama