Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Lehce laciná romance s westernovou kulisou. Eastwood jako švihák z prérie, na dámu gentleman na banditu hrubián. V kombinaci s prostitutkou v převleku za jeptišku působí jako vhodná zápletka pro tuhle „horse movie“. Naprosto mizerná dějová výstavba s povrchními dialogy tvoří z filmu nenáročnou zábavu pro celou rodinu s poněkud přemrštěnou stopáží. 42% ()

classic 

všechny recenze uživatele

NAJZBYTOČNEJŠÍ FILM zo spolupráce Don Siegel a Clint Eastwood,ak by som mal pri nich dvoch vyberať,tak volím radšej DIRTY HARRY alebo ESCAPE FROM ALCATRAZ. Aspoň,že sa mi páčila SHIRLEY MACLAINE,ktorá je tu celkovo na spríjemnenie nudy ako„ jeptiška”,ktorá v tomto milom habite dráždi svojim zjavom,ale po zhodení sa blíži čoskoro EXPLOZÍVNE FINÁLE... Nemohol som prísť nikdy na chuť tomuto divnému atypickému westernu s prvkami suchého humoru. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Už při úvodních titulcích je zřejmé, že půjde o exkurzi do ZOO. Mezků je tam spousta. Jeden mezek je tak trochu osel, druhý mezek neodkládá cigáro ani při bitvě a širák neodhodí v dál ani ve vaně. Pak je tu pár čistokrevných mezků a celá stáda francouzských a mexických kopytníků. Plus nějaký ten chřestýš, puma a jiná havěť. Drsňák a jeptiška jsou pozoruhodná dvojka, ale překvapivě to klape i šlape. ;) Jejich slovní přestřelky jsou ostré, třaskavé a vybroušené, a mnohem lepší než nezáživná finální bojůvka se spoustou ohňostroje, trochou řevu, minimem kečupu a nulovým napětím. Ale ten závěr je prostě boží. :D ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Již podle úvodní hudby jsem si řikal, že se bude jednat o super western (aniž bych věděl, že je to Morriconovo skladba). Super bylo úvodních dvacet minut, které byly nápadité a měly dost akce, střední pasáž nuda, až konec to celé zachránil. Průměrný western, ovšem s Eastwoodem, což alespoň potěší, minimálně mě, jakožto jeho fanouška. Musím ale uznat, že mnou již zmiňovaný soundtrack se mi asi z celého filmu líbil nejvíc. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Dva mezci pro sestru Sáru je westernovka, která je nabitá akčními scény, od zneškodnění hada až po házení dinamitu Hoganem (Clint Eastwood) v pevnosti vedené francouzským generálem. Samotný příběh dokonale funguje, načež je nutné říct, že Eastwood si hlavní roli přisvojil a doslova překonal až nevýraznou Shirley MacLaine v roli sestry Sáry, která je odhodlaná poskytnou nutnou pomoct mexickým povstalcům.  Ovšem právě ona film dost snižuje, celkové napětí nebo nějaké jiskření mezi hlavními herci zde moc nefunguje... Ovšem celý film je doprovázený vynikající hudbou Ennio Morricone, která dokonale podtrhuje celý film. 85%  ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)
  • Clint Eastwood o filmu kdysi řekl: „Fakticky je to příběh o dvou postavách, z nichž hlavní je ta ženská a jsem si poměrně jistý, že Shirley MacLaine si toho také všimla. Je to taková Africká královna na Divokém západě.“ (ClintEastwood)
  • Zpěvák Alice Cooper v roce 2001 vydal album "Dragontown", které obsahuje i píseň "Sestra Sára". Píseň je o jeptišce žijící v hříchu. (Terva)

Reklama

Reklama