Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 ...Pomalý, špinavý a tak trochu mysteriózny western "leonovského" strihu, ale s poriadnejšou dávkou Eastwooda, ktorý rozpúta "peklo" v jednej malej osade... Clint tu hrá to čo vie najlepšie a v tejto roli mu málokto môže konkurovať. Tá záverečná "prekvapivá" pointa pôsobila tak trochu ambivalentne a teraz neviem či to je v prospech filmu alebo nie...:) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý western na kterém si Clint Eastwood poprvé vyzkoušel jaké to je western režírovat a zároveň v něm i hrát. Na filmu je vidět, že se asi hodně učil od mistra Leoneho, se kterým natočil úspešnou "dollarovou" trilogii. I zde se setkáváme s bezejmenným "hrdinou", který se dostává do zapadlého městečná ve kterém se mu nedostane zrovna vřelého přijetí a hned po příjezdu už má na kontě tři mrtvoly. Avšak tentokrát není tento hrdina žádný sympaťák ale dalo by se říci, že to je svině a po chvíli si město doslova zotročí. Možná by ani nevadilo, že se této postavě nedají držet palce a víceméně mi bylo jedno jestli ho někdo sejme nebo ne ale film jako celek nedokáže ničím zaujmout. Vůbec tu není žádná westernová atmosféra podbarvená nějakou zajímavou hudbou a o akci se ani rozepisovat nebudu jelikož té je ve filmu naprosté minimum. Ale rozhodně Clintovi odpustím jelikož vím, že má na svém kontě o dost lepší filmy a to i ve westernovém žánru. Ale určitě měl dávat větší pozor když mu Leone vysvětloval jak se točí western. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte, vždycky jsem obdivoval hudební stránku Westernů. A to tu hudbu nemusí dělat zrovna Morricone. V tomto snímku si z hudbou pohrál Dee Barton a musím říci, že " mixoval " správně. Film podle scénáře Erneste Tidymana si natočil sám Clint Eastwood a zahrál si ( jak jinak ) i hlavní roli. DIALOG z úvodu filmu : BARMAN ( William O'gonnell ) - Přejete si ? TULÁK ( Clint Eastwood ) - Pivo a Whisky. BARMAN - Pivo není nic moc, ale jiný není. TULÁK - " jen se podívá " BARMAN - Chcete ještě něco ? TULÁK - Trochu klidu na pití. Jedna scéna mi tam neseděla...žena střílející do vany z vodou a ležící osobou...těžko při těch záběrech věřit, že se netrefila. Jinak neomezený kredit, to je Tulákova cena za ochranu města Lago. Někdy je potřeba udělat to, co je nutné a obyvatelé města Lago ( Hell ) mají své hříchy. Western, kde se hodně práská bičem. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhý režijní počin Eastwoodův se nevyvaroval některých drobností. Filmu by rozhodně slušelo svižnější tempo, kamera a koneckonců i nějaký ten dialog, který by vedl sám "bezejmenný" tulák. Nebo to není tulák? Podívejte se až do konce, dá se to vydržet, a snímek vás překvapí celkem mrazivou pointou s jemnou dávkou ironie. Nebo ne? ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Western s pointou, která z něj zpětně dělá lepší film. Když si po skončení filmu pustíte některé scény znovu, zjistíte, že se zde objevují rafinované jemné náznaky ( moc chytře odrežírované ) které malinko napovídají, ale jsou opravdu tak subtilní, že si troufám vsadit, že pointu nikdo z vás před koncem neodhadne. A že je docela mrazivá! Jinak se ovšem jedná spíše o rutinní záležitost ( scénář ). Eastwood zde ještě využívá svého leonovského období, některé hlášky jsou solidní, jiné ne a film má moc pomalé tempo. Nebýt toho pěkného závěru, bylo by to určitě za 3* a i takhle to je spíše 70%. Taky je to teprve druhý Eastwoodův režijní počin. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • První western, který si Clint Eastwood i sám zrežíroval. (-bad-mad-wolf-)
  • Scéna, kdy Clint Eastwood (Cizinec) svým doutníkem zapaluje dynamit, je poctou jeho spaghetti westernům od režiséra Sergia Leoneho, kde svým doutníkem nebo cigaretou zapaluje dynamit a děla. Další poctou dolarové trilogii je, když střílí lidem klobouky z hlavy. (Marek06)
  • Clint Eastwood (Cizinec) sám prozkoumával místa, když řídil pick-up po Oregonu, Nevadě a Kalifornii. Vybral si břehy jezera Mono, protože oblast považoval za vysoce fotogenickou. Další scény byly natočeny v Renu a v kalifornském Inyo National Forest. (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama