Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 722)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Země Zombie je Disneyland pro ty, co radši živé mrtvolky, ukousnuté končetiny a vnitřnosti na předním skle. Pod černočernou komediální pokrývkou a ukrutnými záběry z populární hry "Mozkostřelnice" se ale skrývá nečekaně tradiční obhajoba ryze rodinných hodnot. Sbírka nesourodých postaviček se snaží zachránit holý život a zdravý rozum a při likvidaci nepřátel /zombie jsou jednotný anonymní proud a nevyskytuje se zde útlocitný žralok vegetarián a la Fido/ stejně jako při vybití zlosti postupují hravě a s příkladnou estetickou manýrou. Jednou z linií je loserovská romantická klasika "asociální nerd se snaží sbalit McVysněnou" zasazenou do Spojených států zombických, kde zkrátka koncept soulmate musíte opustit a racionálně brát, co ještě nesežrali zombíci, pokud vás tedy neláká celoživotní sexuální abstinence. Lépe to ladí buddylinii- postavám nevinné malé sestry a rambokovboje, který svoje trauma projektuje do lovu cukrovinek a ve filmu plní dva základní úkoly : hláškostroj a popkulturní fanda. Zombieland svým lunaparkovým finále a kompromisním přístupem jen potvrzuje, že má parametry vánočního filmu- taková masová a masitá zábava potěší celou rodinu. Existenciální cameo rulez. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Koncem 70. let George A. Romero příznačně své době zasadil zombie apokalypsu do nákupáku. V současnosti se ideální dějiště nemůže přesunout jinam než do Hollywoodu. Zombieland je splněný sen geeků a filmových fandů, a to doslova – ústřední postava je geek, který dá vale své trudné existenci asociála, začne žít v žánrovém filmu, kámoší se s největším borcem široko daleko, dostane úžasnou holku (takže žádnou fiflenu), přestane trčet zalezlý doma, stane se hrdinou, dostane se do Hollywoodu a dokonce i potká svůj idol. A k tomu samozřejmě coby geek má klíč k ovládnutí žánrového univerza, neboť zná všechny jeho zásady. "Úsvit mrtvých" přes zombie satirizoval konzum a "Zombieland" je využívá k vystavění alegorie pro fandom - skupina fandů (všechny žijící postavy k sobě poutá vyznávání stejných hodnot stran popkultury) semknutě čelí atakům masy tupých konzumentů. Po éře filmů, které po divácích jen podbízivě pomrkávaly tím, že odhalovaly citace na klasiky, nastal čas točit filmy které si umí chytře hrát se samotnými základy žánrů a ne jen s povrchem kanonických děl. "Zombieland" navíc, podobně jako "Pařba ve Vegas" i "Star Trek", fascinuje tím, že je nejen chytrý a promyšlený, ale také až požitkářsky zábavný. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když si nejste jisti, že z živé mrtvoly je mrtvá mrtvola, tak nešetřete střelivem." Jako zastánce hesla "Vždy ve střehu!" jsem si moc užil tento instruktážní snímek, kterej mi do budoucna dal šanci přežít stále rychleji se blížící okamžik, kdy naši planetu ovládnou zombíci. Svědomitě jsem do sebe nasál nemalý množství vtipných pravidel přežití a začal jsem se učit noty na banju a brokovnici. Přesto doufám, že mám ještě dostatek času na to, abych si rozmyslel, zda budu mít v den D chuť spíše na střelbu do mrtvýho nebo zakousnutí do živýho masa. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek v akci po americku - Bobík Tallahassee, Myšpulín Columbus, sexy Fifinka Wichita a Pinďa Little Rock spolu na cestě po zemi-nezemi sužované zombie nákazou ve vozítku ze starého známého zábavního parku, který místy ztrácí kolečka až z podvozku srší jiskry, aby v poslední půlhodině dovezl diváky k nefalšovaným slzám dojetí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu oceňuji několik věcí: 1: Fleischer si uvědomil, že Soumrak mrtvých je někde jinde (především britským stylem humoru) a proto vsadil na osvědčené pop-kulturní odkazy (Facebook, Hannah Montana) a aby i filmový fandové byli potěšení, tak je zde několik narážek na pár filmů (Krotitelé duchů, Anakonda, Titanic). 2: Zombieland si nehraje na nic víc, než je. Je to opravdu jen pěkná a zábavná cypovinka a o zabíjení zombíků. 3: Některé postavy (Emma Stone) které mi byly ze začátku silně nesympatické, jsem si postupně zamiloval. 4: Geniální scénu s B. M. (nebudu prozrazovat, ať si jí patřičně užijete). Za tohle za všechno, plus za fakt, že to uteklo neskutečně rychle (stopáž je fakt akorát) dávám plný počet. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Scenár bol uvedený v takzvanej "Čiernej listine" roku 2007 - zoznamu najľapších nevyužitých scenárov roka. (WalterIK7)
  • Columbus (Jesse Eisenberg) používá zbraň IGA Coach 12 Gauge Shotgun. V titulcích na začátku filmu má muž v obleku zbraň Norinco Type 84 ráže 5.56x45mm. Wichita (Emma Stone) nepoužije ani jednou svou zbraň Walther PPK ráže .380 ACP a nikdo nepoužije zbraň Benelli M4 Super 90 ráže 12 gauge, kterou našli Tallahassee (Woody Harrelson) a Columbus (Jesse Eisenberg) v tašce na zadním sedadle auta. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama