Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 6
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 6

Recenze (367)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Jako krimi moc nezaujme. Schéma je obvykle stejné. První podezřelý (nikdy vrah), Castle vytáhne nějaký info, druhý podezřelý(nikdy vrah), mimochodem je vám představena nějaká postava, která na první pohled vypadá nevinně, oddechová scéna, při který si to Castle (většinou přes nějakou alegorii s dcerou nebo matkou) nebo Backettová (většinou přes její špatný zážitek z minulosti)dá dohromady a nakonec se zjistí že ta na první pohled nevinná postava byla vrahem. Ovšem co zvyšuje zábavnost o 2 třídy výše je samotný Castle. Co slovo to hláška, přestřelky s Backettovou jsou nejlepší na celém serialu. Sem tam se dočkáme dobrého nadhozu i od Montgomeryho, Esposita nebo Ryana a občas zaperlí i matka Castla. Ve výsledku je to pro mě tedy spíše komedie na odreagování, než krimi a přesto, že to asi nebylo primárním cílem, tuto úlohu plní výborně. // Nejoblíbenější postava: Richard Castle // 1. serie: 80% // 2. serie: 80% // 3.serie: 60% // 4.serie: 70% // 5.serie: 70% // 6. serie: 60% // 7. serie: 60% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov rulez... Kombinácia Bootha (KOSTI) a Moodyho (CALIFORNICATION) je prekvapivo účinná aj napriek tomu, že ide o štandardný, ba až tuctový krimi seriál (ktorý je tu na csfd momentálne značne preceňovaný). Kapitán zo Serenity (FIREFLY) je skrátka kult sám o sebe... Inak to, že sa tam mihol James Patterson (autor Zberateľa bozkov či Ako pavúk) je celkom cool... Kua, napokon som sa neskutočne namotal a dávam plný počet... ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Kriminální oddechovka, který se nevyžívá v nechutnostech, ale ve vtipech? Hell yeah! Update po 7. sérii: Nutno uznat, že Castleovi trochu dochází dech a začátek sedmé série nebyl zrovna šťastný. Celá zápletka kolem Richardova zmizení je navíc trochu... nudná, a sami tvůrci jako by si s ní nevěděli rady. Naštěstí i po svatbě chemie mezi ústředním párem celkem funguje, takže se seriál nepropadá do horoucích pekel jako třeba Bones. Konec série mě i tak nechává v rozpacích a trochu se děsím toho, co tvůrci vymyslí pro tu další. Zatím to vypadá, že přijdou změny, a je jen otázkou, jestli budou ku prospěchu věci. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí hrdinové, spousta vtipného popichování a k tomu víceméně standardní kriminální případy. Mám k tomu jen jednu podstatnou výhradu: u tohoto seriálu jsem definitivně dospěla k vlastní diagnóze... narkolepsie. Ze zhruba šesti pokusů jsem nebyla schopná ani jeden díl vidět celý. Třiadvacátá hodina je prostě kritická - trávit ji v posteli před televizí, málokdy se přes ni přehoupnu v bdělém stavu. Někdy si "Castla", ehm, koupím a pravděpodobně přihodím hvězdičku. Zatím 68%... chce se mi spát... EDIT: Tak se mi konečně podařilo vidět několik dílů celých a můžu s čistým svědomím zvýšit hodnocení. Pořád sice nevím, proč by při zásahu proti zločinci mezi neprůstřelnými vestami s nápisem POLICE měla být i jedna s nápisem WRITER, ovšem za ten příjemný humor ta trocha nelogičností a přehánění stojí. Akorát mě sere Castlova přemoudřelá dcerunka a neškodilo by od sebe jednotlivé díly trochu odlišit (vidět jeden je jako vidět všechny). 72% ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Stana Katic (Beckettová) aj Nathan Fillion (Castle) dabovali animované postavy z dielne DC Comics. Zatiaľ čo Stana dabovala Lois Lanovú v Superman: Unbound (2013), Nathan Fillion daboval Hala Jordana/Green Lanterna vo viacerých animovaných filmoch. (challik)
  • Byt Richarda Castla (Nathan Fillion) je ten samý, který byl použit jako byt hlavního hrdiny Micka (Alex O'Loughlin) z předčasně ukončeného seriálu Za svitu měsíce (od r. 2007). (Ajka1)

Reklama

Reklama