Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 3
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 3

Recenze (367)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Slušný krimiseriál, který je zde hodně přeceněn, protože mi přijde obyčejnější než třeba Myšlenky Zločince, kde je zajímavé profilování vrahů nebo Sběratelé kostí, kde vyšetřují podle zbytků kostí na místech činu.Bál bych se i srovnání s Hankem Moodym, protože do něj má hlavní hrdina poměrně daleko.Jinak mě to ale samozřejmě baví,je to dobrý oddychový kriminální seriál.A ještě jednu věc - nechápu proč se to jmenuje Castle na zabití a ne prostě jednoduše Castle.A ke sloveskému názvu se snad ani vyjadřovat nebudu. 75-80 % ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Vtipné za každou cenu. Hláškující Castle a upjatá policistka...zápletky a kriminální případy jsou podružné vývoji vztahu mezi těmito postavami. To znamená, že Castle není úplný bohém a není mu všechno jedno a policistka není úplně upjatá...Celé to na mne působí moc okatě a předvídatelně. Celkově vzato průměrná podívaná, která vám bez problémů zabije nudné odpoledne. Ale nic víc, nic míň. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál založený spíše na interakci hlavních postav než na samotném vyšetřování. Výborná zábava, pokud neočekáváte "vědeckou" kriminálku ve stylu CSI. Nathan Fillion je neskutečně charismatický a roli úspěšného a chytrého spisovatele, trousícího jednu hlášku za druhou, si vyloženě užívá. Scény, kde detektivům popisuje jak by se zločiny odehrály v jeho románech patří k nejlepším okamžikům seriálu. Stana Katic je k němu vybraná výborně, zdatně mu sekunduje a krásně to mezi nimi jiskří. Pozadu nezůstává ani spisovatelova rodina – vzorná dcera i potrhlá matka. Škoda poměrně velké nevyužitosti dvojice detektivů Ryan/Espozito. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Vtipný krimi seriál, který si drží svůj směr po celou dobu. Nesledujeme jen jednodílové vyšetřování, ale je zde i v pozadí celistvý příběh, který je poměrně zajímavý. Kdyby ale seriál nesměřoval lehce do komedie, jednalo by se o šílenou tuctovku. Hlášky Castla a jeho "dětinské" chování je strašně fajn. (hodnocení po 2 sériích) ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V epizodě si Kate (Stana Katic) prohlíží a zkoumá průstřel po kulce v hrudníku. Na těle však není vidět žádná další jizva mimo té od kulky. Kate však prodělala vážnou operaci srdce, takže by měla mít velké jizvy na hrudníku. (Viki111)
  • V září 2011 vyšel v USA komiks, založený na předcházející sérii knih Richarda Castla o Dereku Stormovi "Deadly Storm". Komiks zaštítilo nakladatelství Marvel Comics. (endoskop)
  • V 6. epizóde 2. sezóny sa Castle oblečie ako vesmírny cowboy. Je to odkaz na sci-fi seriál Firefly, v ktorom Nathan Fillion stvárnil hlavnú úlohu a ten kostým nosil vo všetkých dieloch. Tiež odznie narážka na ukončenie tejto sci-fi série - jeho dcéra mu povie, že si ho naposledy obliekol pred 5 rokmi (čo bol rok, kedy seriál predčasne skončil). (igirazor)

Reklama

Reklama