Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale toto téma už jsme viděli tolikrát a já jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem to někde viděla už i lépe. Film s naprosto předvídatelným dějem, naprosto bez jakéhokoliv překvapení. Ta závěrečná klasická část už mi upřímně vadila. Mě film lehce zklamal a je to škoda, protože herecké výkony jsou vážně dobré. Carey Mulligan má opravdu velký talent a jednou by z ní mohla být velká herečka. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Zajímavé rodinné-komorní drama, Chování některých lidí po ztrátě blízkého lčověka může být na palici - někdo chce s až patologickou zvědavostí vypátrat poslední sekundy před smrtí, někdo předstírá, že se nic nestalo. Jiný zas začne mrtvého nenávidět a poslední je na prášky z těch lidí, jak jsou na prášky. Na první pohled možná deformovaný pohled, ale mně přišel snímek až mrazivě reálný. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Smrť dieťaťa je to najhoršie čo sa môže rodičovi stať. Silný námet teda tejto dráme rozhodne nechýba. Navyše snímok so vzniknutou tragickou situáciou umne narába, pričom toto bremeno rodinnej tragédie všetci jej členovia prežívajú inak, čo je len dobre, pretože takto má divák možnosť sledovať celú tú smutnú situáciu z viacerých strán. Paradoxne najslabším článkom snímku sú najväčšie filmové hviezdy - postavy Brosnana a Saradonovej. Brosnan ešte ušiel, ale postava S. Sarandon mi išla teda riadne na nervy. Najväčšími ťahúňmi sú tu mladí, hlavne brat a priateľka mŕtveho syna. Koniec sa už ale žiaľ trocha vymkol mojim predstavám, na môj vkus umelo vykonštruované s cieľom po pocitovej stránke čo najviac zapôsobiť na diváka. Autorka sa mala radšej držať reality. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Shana Feste natočila hodně dobrou prvotinu. Dar je totiž snímek, který nemá potřebu si na nic hrát. Prostě předkládá vyrovnání se s realitou smrti syna tak, jak by mohlo klidně probíhat. Možná jen postava Rose je tam trochu navíc, ale díky ní funguje děj a posouvá snímek někam dopředu. Osobně bych možná ještě lehce přitlačil na pilu, ale v téhle podobě je možná Dar více divácky příjemný. Hodně se mi líbil Johny Simmons v roly bratra Ryana a Carey Mulligan jako Rose. Naproti tomu Susan Sarandon se moc nevytáhla... Příjemný soundtrack. Tři - čtyři hvězdy. 70% I knew this boy... who was really wonderful to me. The first time I saw him was in freshman English. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tolik žalu a bolesti v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Nevím a samozřejmě ani nechci vědět, co prožívá rodič po ztrátě dítěte, ale tady toho smutku bylo až přespříliš. Říká se, že čas všechno zhojí. Tady v tomto filmu se zdá, že s přibývajícím časem ten smutek ještě eskaluje a vrcholí otcovým kolapsem a matka je zralá na psychitrickou léčebnu! Ještě, že přichází závěrečné "přijití k rozumu". Film lze doporučit, ale je třeba si vzít více kapesníků, protože emocí je v tomto snímku od začátku až do konce moc a moc!!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama