Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chápem , jednoducho spojili prvú časť s treťou a tak to drbli do čaj - knee a vôbec mi to nevadilo a ani to, že Ralph Macchia vystriedal mladý Smith , práve naopak, bol viacej namakaný , ako ten chujko , stuhnutý a nemotorný , z originálu ! Veta " predčilo to moje očakávania " tak nejak nie je namieste , pretože som to dal ťahať len tak , z recesie a zo zvedavosti , že ako veľa sa odkloní remake od pôvodnej verzie . No a tu , prekvapenie ! Akurát že chlapi urobili i remake bojových sekvencií , ked tradičné " wax on , wax off " nahradilo " jacket on , jacket off " , takže remake rimejku :-) Nie , nehonil som si u toho , ale som pre zmenu tlieskal a smial sa na plné gule ( !!! ) . No a ešte som chcel dodať , že si tu drbnutú lejdy gagu s tým kokotským repom a tými ich stupídnymi tanečkami v tom zábavnom centre mohli odpustiť , ale to je len fuckt irelevantná chybička krásy . No a nemal by som zabudnúť , že vzdali poctu filmom z 80. rokoch a tým štyrom bojovníkom : žánovi , klodovi ,fanovi a dammovi , čo bolo vidieť špeciálne na tréningu mladého . " Zivot nás zrazí na kolená , ale len od nás záleží , či sa postavíme , alebo nie ! " Bomba ! , ale so scénkou " naša rodina dodržuje sľuby " mohli ísť tiež kľudne do prdele ! Ako tak čumím , toto je môj najdlhší koment , čo som kedy napísal ! Dobre , už držím hubu ! Rock ' n ' Roooooll !!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pane Zwarte, pěkné to bylo. S radostí musím říct, že jsem tam našel tolik momentů, které mě osobně hodně oslovily, že i když teď ležím s ucpaným nosem, hlavou jako střep a nateklýma očima, mám úsměv na rtech. Film těží z obrovsky úderné ústřední herecké dvojice, která se, stejně jako síly jin&jang, harmonicky doplňuje. Klobouk dolů před Jadenem, o jehož hereckém nadání nemůže být pochyb, a také díky Jackie, taková role Ti sedí stejně jako Bruce Leemu nunchaky. Jediná větší bojová scéna mě okouzlila svojí choreografií, na které demonstrovala filozofii kung-fu. Závěrečný turnaj pak už opět (předevčírem Tekken) prasí rychlý střih a afektovaná kamera. Tréninkové metody vzdávají hold originálu, hlavně co se vštípení základních pohybů týče. Využití atraktivních lokací pak dodává filmu působivost a atmosféru. Absolutně mi nevadila více než dvouhodinová stopáž, nenašel jsem jediné nudné místo, naopak mě neustále bičovaly emoce, vtípky a hudební tóny. Jen bych teď potřeboval Jackieho baňky a umění Jioafa. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/110 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková pohádka. Fantasticky vypadající a hrající Jackie Chan se ujme černošského kluka, kterýho si v Číně dobírají a začne ho trénovat. Vytrénuje z něj kung-fu bojovníka, který se následně dostane do turnaje stejně starejch harantů, kteří se tam mydlej hlava nehlava, stylově a chytlavě, jako v málokterym béčkovým akčňáku. Film má ale několik naprosto parádních plusů. Například Jackie Chan. Toho jsem jako malý měl hrozně rád, ale postupem času jsem z něj měl takový zláštní pocit. A tady mi ukázal, co v sobě ještě dokáže skrýt....pak Jaden Smith - kluk, kterému předznamenávají talent po tátovi. Pokud se během natáčení to kung-fu skutečně naučil, tak to beru, jinak ať si mě ani nepřeje. No a na závěr samotné akční scény harantů, co se řežou jak zjednaný, který jsou naprosto parádní. Kamera se nijak závratně neklepe a divák vidí skutečně to, co vidět chce. Konečně to tak někdo pochopil. Proto tu taky hodnotím nového Karate Kida takhle pozitivně. To, že odborníci film sundali mě prakticky ani nepřekvapuje. Asi jim nesedlo to, že malý Karate Kid je skutečně malý a má něco málo přes deset let. No a... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedno obvyklé odpoledne na nákupech sebou takhle malý Smith flákl o bulvár v Santa Monice, začal dělat chcípajícího švába a ječet na celé okolí, že až mu bude dvanáct, tak mu papá slíbil hlavní roli, ve které bude vypadat zatraceně kůl a všechny prepubescentní kikiny po něm budou házet svá nevyvinutá rodidla. A že už toho má, kurva, dost, protože dvanáct mu bylo minulý týden, a to ferrari a předčasné povolení řídit si prý jeho negerští rodiče můžou strčit akorát tak do prdele, když už týden měl být filmová hvězda! A jestli prý okamžitě nebude, brnkne na Linku bezpečí a napráší jim, že když hrál toho štěka ve Štěstí na dosah, tak ho jeho zfetovaný fotr ojel v karavanu! A jeho kukuč v kombinaci s předraženými hereckými kurzy na sociálku stopro zaberou! Will se jen zoufale podíval po zastavujících se kolemjdoucích a paparazziích chvatně šroubujících na své Pentaxy teleobjektivy delší než jeho úd, v duchu zalitoval, že si tehdy nevzal kondom a začal horečnatě přemýšlet: Free Willy? (Skoro autobiografické!) Hm, to né. Od té doby, co je strýček Jackson v pedofilním nebi, už by nikdo tak citlivě nezmákl hlavní song k dětskému filmu. Navíc Barack slíbil, že se USA nebude srát japonským velrybářům do kvót, aby mu Toyota nezrušila nájemní smlouvu v Bílém domě. Tak co třeba Home Alone? (Taky krásný sen) Hm, to už vůbec ne! To by mladej mohl přejít z chlastu na drogy a začít roztáčet ve velkém svůj svěřenecký fond, na který musel Will těžce frešprincovat. Áááááá, teď jsem na to kápl! Ve sladkých osmdesátých běžela taková tupá sračka o kung-fu a devítileté děcka z toho šílely... Jak se to jenom jmenovalo???? Mělo to něco společného se zasklíváním oken... JES!!!!! Karate kit, nebo tak nějak. To je ono! Chce to jen trochu úprav. Obtloustlý americký zlý hoch z rozvrácené rodiny by nebyl pro našeho ťutína důstojný soupeř. Co takhle cvaknou výlet do Číny, nakopat prdel pár šikmookým a ukázat jim to pravé americké kung-fu? Grejt aj Dýje!! Nebudeme samozřejmě troškařit! Jako komparz mu pořídíme to nejslavnější čínské gumové Dildo, pana Chena. Už je zteřelý a vezme cokoliv. Tak, a teď už stačí vykrást všechny možné filmy o karate od roku 1980, okořenit to obvyklými klišé, jako např. nějakým tím příběhem o Jeřábovi a Volavce (pozn. autora: Neplést s policejní provokatérkou na staveništi!!) s tklivým životním moudrem v závěru, naflákat do toho pár vrtulníkových záběrů čínské zdi při zapadajícím slunci a všichni ti pojídači Hamburčanů a Horkých čoklů na imdb z toho budou šílet. Junior bude určitě nadšenej a já nebudu muset za Polaňskym do Paříže. *** Ach jo, furt ho má Šááádvel delšího... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vtipy nabok - nebyť ultraotravnej matky, vpálim plnú pálku. MiniSmith je nečakane sympatický a zábavný (decká ho budú zbožňovať), Jackie si takú fajn postavu nezahral už roky a celkovo je to nečakane atmosférické, emotívne, solídne natočené a vynikajúco ohudbené. Možno je to nulovými očakávaniami, ale vynikajúco som sa bavil. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby činily 176,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama