Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nestačilo mi, že jsem se spálil se sračkama Kickass, Scott Pilgrim, Spiderman atp, ještě musím pokoušet své duševní zdraví experimenty s tvrdými shity. Karate Kid, lze přeložit jako Karate Kid, je opravdová sračka pro vymaštěné čůráky, kteří dokážou jen bučet, kvičet a tu a tam debilně zahiphopit. No, možná se najde někdo normální, kdo je prostě jen mladý a líbí se mu filmy o mladých, ale to je asi světlá vyjímka, něco jako Kuba:-) Kebbrdle se asi zesere do kopce, ale nemůžu si pomoc a opět dávám odpad. Nesnáším filmy o bojových sportech a filmy s barevnejma o barevných pro barevné. Proto ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, ale i tak velmi sympatické. Hlavní hrdina ok, vedlejší charaktery rovněž - velmi dobré souznění a kvalitní dialogové scény. Akce solidní, souboje velmi pěkné. Jackie Chan konečně nehraje magory, ale charaktery hodné svému věku a zkušenostem. A stále se umí slušně ohánět, takže další plus pro něj. Pro děti do 15 let tohle musí být naprosto uchcávací podívaná. Dá se to pochopit. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zobleč bundu..., Zaves bundu...Zves bundu a obleč si bundu..." Už som nejaký ten film s J. Chanom videl a trúfam si povedať, že asi prvý krát som zaregistroval niečo ako herecký výkon. Už dlho mu nič tak dobre nesadlo. Bol pritom netradične minimalistický bez jeho obvyklých grimás, takže v tomto u mňa určite pochvala a konečne som po dlhšej dobe počul hudobný doprovod (dosť dobrý sountrack) od Jamesa Hornera. Celkovo som s novou verziou filmu spokojný a slabšie hodnotenia treba brať trochu s rezervou. Je to film skôr do tých 15 rokov a tu by sklamaný nemali byť.-----------Som akýsi plný vnútornej energie "čchi"...Keďže kung-fu je všade, idem na záchod cvičiť...70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Od Zwarta jsem toho moc nečekal, takže jsem od remaku této video klasiky očekával jen to nejhorší. Zwart ale nakonec překvapil dobrou atmosférou, kamerou a vlastně i solidní režií, která udržuje ve filmu všechny propriety správného rodinného filmu. Příběh je jednoduchý, což je v tomto případě plus, tempo je slušný a závěrečný turnaj nemá chybu. Jaden Smith ušel a Jackie Chan je ten správnej mentor, který navíc mlátí děti a má auto zaparkované v obýváku. Myslím, že podobnými rolemi by se mohl v Americe v budoucnu uživit. Jenom je to až moc dlouhý a i přes slušné tempo to časem přece jenom začne nudit. Některé scény, hlavně s Jadenem a čínskou holkou, by se klidně daly vystřihnout, protože stejně moc nefungovaly. Jinak ale celkem spokojenost na film, který se jmenuje Karate kid i když tam není karate.70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pane Zwarte, pěkné to bylo. S radostí musím říct, že jsem tam našel tolik momentů, které mě osobně hodně oslovily, že i když teď ležím s ucpaným nosem, hlavou jako střep a nateklýma očima, mám úsměv na rtech. Film těží z obrovsky úderné ústřední herecké dvojice, která se, stejně jako síly jin&jang, harmonicky doplňuje. Klobouk dolů před Jadenem, o jehož hereckém nadání nemůže být pochyb, a také díky Jackie, taková role Ti sedí stejně jako Bruce Leemu nunchaky. Jediná větší bojová scéna mě okouzlila svojí choreografií, na které demonstrovala filozofii kung-fu. Závěrečný turnaj pak už opět (předevčírem Tekken) prasí rychlý střih a afektovaná kamera. Tréninkové metody vzdávají hold originálu, hlavně co se vštípení základních pohybů týče. Využití atraktivních lokací pak dodává filmu působivost a atmosféru. Absolutně mi nevadila více než dvouhodinová stopáž, nenašel jsem jediné nudné místo, naopak mě neustále bičovaly emoce, vtípky a hudební tóny. Jen bych teď potřeboval Jackieho baňky a umění Jioafa. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/110 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Film si ponechal název The Karate Kid, aby se zachovala návaznost na původní snímek, kterým je inspirován... přestože se odehrává v Číně a používá se kung-fu, nikoli karate. (Janzic999)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama