Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 1

(série)
USA, 2019, 9 h 9 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Aidan Gallagher, Tom Hopper, Robert Sheehan, Elliot Page, Adam Godley, Colm Feore, T.J. McGibbon, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Sheila McCarthy (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znovu setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (44)

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadchl mě vizuál, ale obsahově to u mě zpočátku skřípalo. Snad čtyři díly jsem měl chuť to vzdát. Dokud to byl hlavně humor na téma několika podivínů tak nic moc, ale jakmile šel humor stranou a začaly se rozplétat osudy jednotlivých postav, najednou to sedlo a díl od dílu to bylo lepší. Poslední dva díly už byly parádní jízda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[74%] Ale jo, první série mě docela bavila. První 3 díly – tam mi trochu trvalo, než jsem se tím prokousal a pak už jsem se dobře bavil. Líbí se mi, že to má takový přiměřený humor a jede si to spíše vážnější notou, která je zaměřená spíš na postavy a jejich osudy. Ta apokalypsa je zde jako takový temný doplněk. Uvidíme, jak mě zabaví druhá a poté třetí série, která vyjde koncem června. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (6/10) : Zajímavé postavy, které dostávají dostatek prostoru, zajímavá zápletka a skvělý soundtrack.. To je první série Umbrella Academy, která nabízí kupu skvělých postav jako jsou Klaus, Hazel a potom taky bohužel dost zbytečných postav, které vás občas nějak zaujmou, ale ve výsledku vás ani tak nezajímají Cha - Cha a Alisson. Ze začátku se mi zdálo, že se tam vážně moc nedělo a většinu stopáže tvořila vata, ale druhá polovina série stála za to. Všechno se krásně rozjelo a byla to radost pohledět. Předlohu jsem nečetl, takže to nemám s čím srovnávat.. Ale já jsem spokojený. Za nějaký čas si dám sérii druhou a budu zase o něco moudřejší. Nejlepší epizoda: Něco se proslýchá (S01E08) . ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k většinovému hodnocení jsem ochoten uznat, že je chyba ve mně. Evidentně jsem sáhl po seriálu, pro který nejsem správná cílovka. Od seriálu na motivy komiksu jsem totiž čekal něco úplně jiného, než postavy, ke kterým si nedokážu vybudovat kladný vztah (kromě Hazela), naprosto předvídatelný příběh, neustálé bědování postav nad svými narušenými životy a až příliš časté pokusy o zbytečnou romantiku. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (7)

  • Název epizody Run Boy Run je také stejnojmenná píseň od Woodkida, která hraje na začátku, když číslo 5 (Aidan Gallagher) cestuje v čase. (LUKICKK)
  • Nápis na Benově (Justin H. Min) soše zní: „Ať temnota v tobě najde klid ve světle.“ (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno