Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Se zájmem jsem se na tento televizní film podíval. Zejména proto, že v něm hrál Vladimír Dlouhý ve své poslední roli. Musím však říct, že mě film docela zklamal. A to i přes to, že herecké výkony byly dobré. Zklamal mě především závěr filmu. Od začátku se usilovně pátrá, aby se na konec prakticky nic nevypátralo. Jinými slovy 105 minut sledování filmu, nepřineslo kýžené rozuzlení, což mi vadilo. Tento film totiž není určen k tomu, aby měl otevřený konec a aby nutil diváka k zamyšlení. Podle mého, mělo být na konci filmu zcela jednoznačné řešení případu. Kromě toho bylo občasné rozdělování děje na všelijaká okna na obrazovce zcela samoúčelné a působilo na mě rušivě. (Středa 30.06.2010) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když člověk přehlédne většinou nesmyslné rozdělení obrazu na více částí, což sice působí docela originálně, ale jinak nemá valného smyslu, otevřený konec, kdy se pachatele vlastně nedozvíme, pak je to slušná kriminálka. Obsazení je především slušné a s tím souvisí i herecké výkony. Na druhé straně není případ vyřešen a podle mě je film zbytečně natažený. Milan Kňažko jako šéfík odříkává zpaměti text bez jakéhokoli náznaku emocí a oba policisté se postupně dostávají do problémů proto, že vztáhnou ruku, nebo spíše pěst, na někoho z podezřelých. Objevil jsem též jednu chybu. Když se reportérka krátce po vraždě ptá Pavla Nečase před podnikem, co říká tomu, že majitelka byla zavražděna a její muž, když to zjistil, dostal infarkt, je to nesmysl. V té době je totiž známý přesný opak. Lékařka z onkologie volala zavražděné, že její muž zemřel, alespoň to tvrdí kriminalistům. Vcelku normální krimi film, který vyčnívá pouze obsazením. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se nechtěl nechat bičovat od slečny v koženém oblečku a nadšeně přitom vykřikovat: Ano, má paní, děkuji, má paní? No jestli se nikdo nehlásí, tak to asi budu já, ale jelikož jsem to nikdy nezkoušel, tak to nemohu tvrdit se stoprocentní jistotou. Co se týká filmu, tak mě prostě vyšetřovatelské duo bratrů Dlouhých bavilo zejména svým lehkým slovním pošťuchováním a nejedna hláška u mne rovněž padla na úrodnou půdu. Jenže na druhou stranu bylo vyšetřování vedeno příliš akademicky, přehlížely se nepřehlédnutelné souvislosti a přestože oba kriminalisté museli projít policejními psychotesty, tak jejich reakce na provokativní poznámky o matce jednoho či ex-lásce druhého byly na úrovni sociálně nepřizpůsobivých občanů. Takže dobrý, ale tento snímek rozhodně měl na lepší hodnocení. ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Po scenáristické stránce celkem zajímavá (ale trochu kýčovitá) detektivka, po technické stránce katastrofa, vizuálně to vypadá jak nějaký americký béčko z devadesátých let a ze zvuku se mi chtělo zvracet, hudba sice poměrně dobře navozuje atmosféru, ale ty zk**vený post-synchrony! Jo a mimochodem, na konci mají v titulcích v textu o smyšlenosti postav překlep. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rukopis autora námětu - JUDr. Michala Dlouhého, který je známý hlavně Četnickými humoreskami - je patrný. Co ale působilo úsměvně v Četnických humoreskách (investigativní novinářka v podání Táni Vilhelmové), tak v Domině zavání trapností - TV Region natáčí skrytě policisty v akci. Celý příběh je založený na tolika náhodách a nehodách, na které autoři sami neznali odpovědi. Po zdlouhavém vyprávění rozmělněném do řady rádobyatkaktivních trojobrazů (snad pouze reakce aktérů na zprávu v TV byla účelná) končí příběh otevřeně s dovětky v podobě titulků. Rušivě působí neřesti v podobě opilých policistů a převztahovaných vazeb. A zajímalo by mě, jestli manžel "poškozené" (jak se o mrtvé policisté vyjádřili:-) byl nekrofil. Původně technici zjistili, že byl poslední, kdo s dominou souložil, následně při rekonstrukci se na ni vrhl a rovnou ji škrtil... Kromě dodatku in memoriam Vladimír Dlouhý upoutají i záběry na práci policejních techniků. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama