Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

oje 

všechny recenze uživatele

Atmosféru film rozhodně má. Napětí, neustálý strach a znechucení z nehostinného a syrově vyobrazeného amerického venkova, kde se úroveň inteligence osadníků pohybuje na hraně debility, doprovází klopýtání mladičké dívky po sousedství od začátku do konce. Samotný dojem z naturalistického ztvárnění to ale sám utáhnout nemůže. Bez výraznějších momentů, které by skutečně prohloubily dramatický rozměr filmu, a pronikavějšího příběhu působí umírněným dojmem, který si víc nevyslouží. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V současné době se v americkém nezávislém filmu objevují nejčastěji příběhy lidí, žijících v chudých koutech světa, které zobrazují jejich morální a emocionální zápasy za doprobodu akustické kytary a záběrů krajin.Konkrétně jde o rodinu žijící v jihozápadním Missouri, kde je to tak pusté a malebné, že se tu "zmrzlá kost" bude cítit dobře. Režisérka Debra Granik zadaptovala román Daniela Woodrella. Film byl vřele přijat na Sundance Film Festivalu, odkud si přivezl hlavní cenu poroty za scénář. Chladná kamera a hudba za doprovodu horských balad zdůrazňuje bezútěšnost studených kopců a otrhaného lesa. Ale film je hlavně postaven na hercích. Mladá vycházející hvězda Jennifer Lawrence se převtělila do role moderní Antigony a musí řešit problémy, které by děsilo většinu dospělých. John Hawkes, který vchází do děje nesympatickým způsobem, ale čím víc se blíží konec, tím ho budete mít radši a minimálně nominaci na Oscara si právem zaslouží. Winter's Bone je nezapomenutelný film. Měl by s váma zatřást, a taky zatřese... ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Komorní a divné. Život, kterej jde mimo mě, hodnoty, který jdou z velký části mimo mě a scénář strukturou trochu na palici. Že bych měl pocit přítomnosti autentické sondy do nějaké subkultury se taky říct nedá. Cejtil jsem ale ostří a místně hutnou atmosféru, která se však často střídala s nudou. Oscarovou nominaci moc nechápu. Rogue je ale zbytečně zlá. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Syrový, autentický snímek s mrazivou vůní tlejícího listí a country tóny. Americká Pouta, s o něco lepším scénářem a o dost širším pohledem do krajiny. Film tvořený atmosférou, o hlavní představitelce Jennifer Lawrence - Ree bychom moderně řekli, že má pořádný "koule". Film nemá na Oscarech šanci v "královské kategorii", Jennifer Lawrence asi nepřetlačí Natalii Portman (i když by to bylo moc milé překvapení, které bych jí docela přál, a to jsem si po Černé labuti myslel, že Natálka nemůže mít letos konkurenci), obrovská tlačenice bude v mužské kategorii pro vedlejší roli, mediálně protežovaný bojovník Christian Bale, proti němu dobrácký dárce spermatu Mark Ruffalo a ne vlastní vinou na druhé koleji supící Geoffrey Rush, tady asi nebude mít malá rolička Johna Hawkes nárok. Zbývá Nejlepší adaptovaný scénář, který se všeobecně čeká pro Social Network. Takže film nejspíš ostrouhá, ale my na něj budeme vzpomínat pro jeho syrovou atmosféru dosud neznámého amerického prostředí, a tedy něco, co se jen tak nevidí. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý pohled do komunity, kde si "white trash" dost nevybíravým způsobem vyřizuje účty. Jenomže se celý příběh točí kolem jedné prosté zápletky, která vám ale vlastně nic neřekne a u které jsem pravidelně co 10 minut usínala. Nadšená jsem byla jen z duchaplného výkonu Jennifer Lawrence. Od filmu jsem ale čekala mnohem víc. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Seržant Russell Schalk, který si zahrál armádního náboráře, je jím i ve skutečnosti. Jde o válečného veterána, který sloužil u 1st Cavalry Division. (Mr.Hudson)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama