Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 1

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (281)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby stylový mišmaš, ve kterém je hodně zábavný a fajn natočených akčních scén. Bohužl je zde ale také hodně totálně nudných a nezajímavých pasáží, které jsou na hraně snesitelnosti. RZA mě zkrátka fajn nápad, ale dohromady to příliš nefunguje. Většina herců je navíc na solidní železnou pěst, jenom ten Russel Crowe si to roztomile užívá. Mohlo to být nehorázně cool, ale skončilo někde v necelé půlce cesty.50% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co vedlo Russella k účasti na tomto projektu. Asi si na natáčení Amerického ganstera vyměnili s RZA vyzitky. Pokud jde o RZA (sakra, do skloňování tohoto podivného jména se pouštět nebudu), tak tomu se režisérský debut moc nepovedl a je v něm na první pohled spousta chyb. Nechápu i to, proč si vybral jako svůj debut zrovna kung-fu film, navíc když si chtěl zahrát jednu z hlavních rolí. Ano, černoch-kovář v čínské vesnici. Klasika přeci. Pár dalších pozvaných hereckých hvězd sice potěší, ale ve výsledku je budete spíš litovat, protože celý film působí bezradným dojmem čím chce vlastně být. Sázka na naturalistické pojetí soubojů tak v kontextu celého filmu působí spíš směšně, stejně jako převážně hiphopový soundtrack. Kdyby RZA natočil v podobném duchu souboj gangů na předměstí amerického velkoměsta, vsadil bych boty, že by to dopadlo rozhodně líp. Koukatelnost filmu tak vlastně zachraňují Russell Crowe, sympatické asijské herečky a vcelku slušné akční finále. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu je dost zmatečná. Tři hlavní kladné postavy - evropan, černoch a asiat se motají pořád kolem sebe, aniž by o sobě věděli. Řeší se tradiční záležitosti ohledně nadvlády nad zemí atd. Vlády se ujímají hajzlíci, no největší průšvih začne, když hovado Dave Bautista usekne RZAtovi obě ruce. Takto postižený a zhrzený hrdina si vezme inspiraci z postavy Jaxe z videohry Mortal Kombat 2 a dál, a nechá si vyrobit ruce železné. Urážení hlav, potoky krve, brutální velkorubárny pak mohou začít. Russel Crowe vypadá otřesně se svojí odpudivou nadváhou, ale charisma má prostě peckoidní. Číňan používající nože je tradiční wuxia-mašina, ovšem Jaxovský RZA je teprve hovádko ... Film obsahuje notně krve a brutality v soubojích. Jinak se ale jedná o nevýrazný, do poloviny velmi nudný a zmatený film ... ()

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je sračka! zařval král Leonidas a zcela nekorektně skopl RZA do jámy. Poté vzal 300 Sparťanů a pustil se do odvážného tažení, v němž si dal za úkol zničit všechny bluraye, dvd kopie a internetové odkazy tohoto filmu. Zasloužil se o to, že došlo k vymazání této sračky z filmografie Russella Crowea a filmový svět byl zachráněn. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mraky odkazů na staré dobré kung-fu fláky, hektolitry krve a usekané končetiny...no jo RZA svérázným způsobem vzdává poctu kdysi tolik oblíbenému žánru, kterou mu zaštítil nikdo jiný než Quentin Tarantino. Nečekal jsem filozofující dílo a dočkal jsem se ulítlé zábavy s obtloustlým Crowem v jedné z hlavních rolí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)

Reklama

Reklama