Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět, že je film natočen jako pocta karate filmům ze 70. a 80. let. Klasická zápletka o zlato, tajemní bojovníci ze všech koutů světa, exotika, přehnané souboje. Mám rád takové snímky alá 36 komnat Šaolinu, ale tohle je úpadek. Ty staré filmy byly sice jednoduché, ale měly náboj a pěkné souboje. Zde je to extrémně krvavé, překombinované a všichni na hlavách nosí opravdu hrůzné umělé paruky. Jen Russell Crowe tomu dodával trochu herecké kvality. Levný vzhled a jasně umělé kulisy až příliš bijí do očí. Hlavním hrdinou je černoch, který byl samozřejmě ponižován bílými i žlutými a musí svými železnými pěstmi nastolit spravedlnost. Hudba příšerně přebasovaná. RZA se asi až moc opil skvělým filmem Kill Bill. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

"Quentin Tarantino presents" je krásnej titulek, kterej by chtěl mít ve filmu snad každej, v případě železný pěsti mi to však navozuje dojem, že si ho tam RZA dal bez jeho vědomí jenom proto, aby po tom štěknul alespoň nějakej vořech. Tahle sračka je důkazem toho, že ne každej sen by se měl plnit a že někteří "umělci" z jiný branže, než je film by neměli tak urputně usilovat o jeho realizaci. Pokud vás totiž dokáže nasrat už jenom voice-over sdělující cosi o příběhu, co příběhem snad ani nazvat nelze, tak se někde stala fatální chyba. Tím spíš, že celý to nasrání přišlo už asi po třech minutách filmu, kde sice cákala krev i z obrazovky (což je fajn), ale režijně by celou tu rubanici natočilo líp i pětiletý díte s rouškou na očích. Nehledě na to, že kombinace černoch + feudální Čína + vymaštěnej hip-hop nejde vůbec dohromady (to je věc, kterou by zmáknul fakt jenom Tarantino). ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu je dost zmatečná. Tři hlavní kladné postavy - evropan, černoch a asiat se motají pořád kolem sebe, aniž by o sobě věděli. Řeší se tradiční záležitosti ohledně nadvlády nad zemí atd. Vlády se ujímají hajzlíci, no největší průšvih začne, když hovado Dave Bautista usekne RZAtovi obě ruce. Takto postižený a zhrzený hrdina si vezme inspiraci z postavy Jaxe z videohry Mortal Kombat 2 a dál, a nechá si vyrobit ruce železné. Urážení hlav, potoky krve, brutální velkorubárny pak mohou začít. Russel Crowe vypadá otřesně se svojí odpudivou nadváhou, ale charisma má prostě peckoidní. Číňan používající nože je tradiční wuxia-mašina, ovšem Jaxovský RZA je teprve hovádko ... Film obsahuje notně krve a brutality v soubojích. Jinak se ale jedná o nevýrazný, do poloviny velmi nudný a zmatený film ... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: Kung-fu Grindhouse od Tarantina. Kvalintné B-čko tak ako sa patrí + vynikajúci Russell Crowe. Takýto kúsok poteší každého, kto si rád pozrie niečo štýlové a tradičné zároveň. Ja som spokojný, pretože filmy tohto typu dnes už len tak hocikto nenatočí. To chce proste chuť a odhodlanie vzdať holt niečomu čo kedysi vytvorilo kult. I always bring a gun to a knife fight. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

To jednou tak Pejsek a Kočička pekli dort. Chtěli tam hodně kung fu, maskulinní energie, hustých hlášek, nařachané akce a pořádně mytologický příběh. Skončilo to tak, že Kočička měla otravu jídlem a museli ji utratit a Pejsek je z toho dodnes v psychiatrické léčebně v oddělení pro ztracené případy. The Man with Iron Fists je přehnaně sebevědomý snímek, který míchá dohromady vše možné i nemožné takovým způsobem, že se vám i během hodiny a půl pořádně zamotá hlava. Debilní scénář, tupé postavy (s vyjímkou Mr. Knifea) a hromadu dalších volovin nezachrání ani relativně slušná akce a jedna sympaticky badass postava. To na akční vypalovačku s nálepkou Quentin Tarantino doporučuje jednoduše nestačí. [35%] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama