Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (281)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,634,090Tržby Celosvetovo $22,018,988Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,572,759 //počet predaných kusov 150,243Tržby za predaj DVD v USA $6,826,582 //počet predaných kusov 260,257║ Tarantino present "ďalší" Grindhouse biják, priamočiari béčkový akčný výbušný úlet, plný krvi, masakrov, dokonca sa k tomu pridal trošku pribratejší Russell Crowe, akcia výborná, o nude ani reč, takáto akčná uvoľnená oddychovka moja šálka kávy. /80%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neocakaval som od toho tradicny kung-fu film, ale skôr nejaky cool mišmaš akym bol Kill Bill. RZA ma podobne ako Tarantino napozerane velke mnozstvo kung-fu filmov a evidentne je velkym fanusikom tohto zanru. Bohuzial ani zdaleka nie je takym dobrym reziserom ako Tarantino. Takze aj ked ma mnozstvo dobrych napadov, kopu viac ci menej hviezdnych hercov, nadhernu vypravu, na choreografiu k dispozicii HK legendu Coryho Yuena, tak ako celok to absolutne vôbec nefunguje a vysledok je neskutocne sterilny. Dokonca ani hektolitre krvi tomu nedodaju potrebnu stavu. Sem tam sa tam najde zabavna scena alebo cool fragment uprostred bitky, ale castokrat ani tie teoreticky dobre napady nefunguju tak dobre ako by mohli. Najlepsim dôkazom je, ze niektore sceny v trailery fungovali dokonale, ale vo filme su podstatne slabsie. Takisto hudba je celkom slusna na samostatny posluch, ale vo filme nefunguje dobre. Nedodava jednotlivym scenam potrebny rytmus a drajv, ale skôr si zije svojim vlastnym zivotom. Co sa tyka hercov, tak väcsina z nich je dost nevvyuzitych. Zaujal ma len celkom drsne pôsobiaci Bautista a prekvapivo neskutocne vtipny stary dobry beckar Byron Mann, ktory si svojho zaporaka neskutocne vychutnava. Na druhej strane je velkou katastrofou RZA u ktoreho sa neviem rozhodnut, ci je horsi jeho herecky vykon alebo artikulacia. No a bitky tiez nie su ziadna slava. Su neskutocne predratovane, takze aj ked sa objavi nejaka bitka so slusnejsou choreografiou, tak ide mimo mna. Holt tento letecky styl v ktorom je zem pre bojovnikov sproste slovo neznasam. Takze aj ked som od tohto filmu vela neocakaval, tak som sklamany a RZA by mal ostat pri hudbe. 4/10. P.S. Ja som videl predlzenu unrated verziu a kedze som sa dost nudil, tak mi pripadala neskutocne dlha. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Stejně jak je to pitomý tak je to i zábavný. Totální výplach na jeden zátah. Napomáhá tomu i stopáž, která i díky časté akci, krásně uteče. Akce je tak nějak pěkně přepálená, že vyloudí úsměv. Ne ten, kdy dáváte oči v sloup, ale ten že přistoupíte na pravidla snímku a užíváte si ji. Herecký ansámbl se asi taky vcelku bavil. Alespoň já žádný znuděný obličej neviděl. Když jsem hledal nějakou fajn hovadinu asi jsem si nemohl vybrat lépe. Nebýt úplně blbé (rap) hudby u některých soubojů dal bych 4, ale to mě vytáčelo, takže 69 procent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je zrádné. Když něco miluju, měl bych znát i míru. Nebo mít u sebe alespoň někoho, kdo mi zavčas dokáže říct do očí, co už je moc. Rapper RZA se považuje za velkého milovníka starých hongkongských kung-fu kousků, předkládá nám solidní béčko s nepřehlednou zápletkou, nelogikou v chování postav, litry krve, sympatické Asiatky a netradičně obsazeného (a roli si užívajícího) Russella Crowea. Ve výsledku špatná režie, ovšem řemeslně vydařená akce (cítit je velezkušený choreograf Corey Yuen). Své momenty to má, takže něco mezi. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický sebestředný výplod člověka, na jehož realizaci přispěl peníz "kámoš" Kentán z Montarži.RZA ale narozdíl od Rotha není hloupé, netelantované prase a překvapivě se mu povedlo i v tak nabubřelém psycho výplodku vzdát nějakou čest, poctu a dokonce něco nabídnout i nestranému divákovi.Škoda že do toho Eli tomu negrovi zasahoval a vystříhal mu 2 hodiny materiálu, protože scénář je sice prosťoučký, jako cvičení prvního ročníku študáka na FAMO, ale příběh je hravý, má takové to vypravěčské kouzlo plné zajímavých postav, které jsou ale hlavně stvárněné neskutečným hereckým ansáblem.Bál jsem se, že Crowe bude mít jen nějaký štěk a on tu má prakticky hlavní roli a co si budem povídat, u jeho výstupů sem se neskutečně bavil.RZA se má pořád co učit a já můžu pořád jen hádat, jak vypadá jeho vysněná verze, kterou mu ve střižně znásilnili, jelikož zde je mrtě nedotaženejch věcí, jako proč má kurva ten prasečí dobytek X-Manovskou schopnost ve světě, kde žádné jiné fantasy prvky nenajdete.Jako mírné zklamání taky lze považovat fakt, že RZA je dobrý herec jako já teoretický fyzik a i když se přes tu více či méně ukecanou stopáž ( ano i v těch 96 minutách se toho moc nenabojuje ) na plátně moc neobjeví, jako režisér vás epicky zklame tím, že se mu nepovedlo na konci vše zpečetit pořádnýma fajtama a upřímně zabít potenciál Byrona Manna i Daniela Wu, navíc vše pod choregrafií Donnieho Yeana, to by jednoho fakt nasralo.Když už se akční scéna objeví, je brutální a dobrá, naštěstí pouze ve dvou případech zabitá tím debilním hluchoněným žvatláním vořetízkovanejch negrů.Všeho všudy dobrá pohádka, s perfektním hereckým obsazením, která bude ale asi více snesitelná v Director's Cutu, který se snad chystá.Svým způsobem jsem si myslel, že to bude sračka jako prase, ale jsem mírně překvapenej, i když všechny chyby kterých jsem se bál, tam prostě přesně jsou. 60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno