Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady konečně tvůrci pochopili, že film o tom, kterak sešitej kus homunkula páchá alotria, už dnes nikoho ze židle nezvedne a moudře si nechali monstrum až nakonec a první tři čtvrtiny stopáže tak servírují dobové skoro-drama se sympaticky retro-scifi nádechem, který dodává Laboratoř Viktora Frankensteina, která není steampunková jen proto, že tu je všechno na eletřinu a jediná pára se line za okny industriálního Londýna. Aktualizace příběhu taky rozhodně sluší a oba hlavní aktéři jsou ve svých rolích sedící a dobře je hrající. Ovšem to, co brání nadprůměrnosti je jednak zcela zbytečná postava detektiva, který se zdá být jen tupým blbem a pro příběh je zbytečným přívěškem, dále celá finální pasáž, kde je samotné monstrum, ovšem ne děsivé, nýbrž humorné a trochu lepší dialogy by taky rozhodně pomohli. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Herecké trio Radcliffe & McAvoy & Scott bez chyby (nikdy jsem neviděl jediného Harryho Pottera, takže moje první konfrontace s Danielem Radcliffem proběhla až zde s už coby dospělým hercem a hodně mě bavil), a Jessica Brown Findlay jejich společnost velmi příjemně oživuje. Společně nechali vzniknout filmu, který je velkolepě zábavný a nečekaně působivý - z premiér poslední doby mě tenhle nový Frankenstein bavil možná nejvíc a chvíli jsem uvažoval i o 5 hvězdách. Z předlohy nezůstal kámen na kameni, ale co na tom - osobně mě právě nadchlo, jak invenčně si scénář pohrál s touto zaprášenou viktoriánskou klasikou a oživil ji pro nové tisíciletí - ten film je plný nejrůznějších filmových hrátek a výtečných momentů, které nedají v kině ani na chvíli pocítit nudu (nutno zmínit i skvělou trikovou a hudební stránku, jakož i výtečné kostýmy). Filmu bych snad vytknul určitou nechutnost, k níž se v některých scénách uchyluje ("odstranění hrbu", apod.), jakož i, řekněme, velmi svérázné zacházení s poznatky o lidské anatomii - každý student medicíny, který má za sebou 1. ročník a výš, se musí nad tou hromadou nesmyslů ve filmu docela pobavit. Jinak ale za mě velké nadšení a radost z osvěžujícího závanu filmařské invence. Nejen všem fandům Jamese McAvoye vřele doporučuji - jeho ztvárnění titulní postavy budu z hlavy dostávat dlouho. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Shelleyová pojala svůj román jako drama uměle vytvořeného jedince, který není schopen začlenění do lidské společnosti. Tvůrci Viktora vsadili na jiného, na Igora - rovněž jaksi ztraceného, rovněž stvořeného Frankensteinem, avšak s poněkud větší schopností najít své místo mezi lidmi. Pominu, že ani zde mě Radcliffe nepřesvědčil o svém hereckém umění, jelikož mé sympatie měl šílený J.McAvoy. Jinak žádný mimořádný herecký koncert se nekonal, což jsem ani nečekal. Film místy ztrácí nasazené tempo, ale má řadu velmi pěkných momentů (honička v cirkuse, předváděčka v aule a samozřejmě oživování umělé bytosti). Jsem rád, že došlo na starý skotský hrad, a tak se krásně prolnuly dvě roviny - steampunková a gothická. Samozřejmě kdo čekal intelektuální sondu do hlubin pomatené duše, byl zákonitě zklamán stejně, jako ten, kdo se těšil na děsuplný horror. Já byl nakonec spokojen. Slušivý vizuál a pěkná hudba. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O level níž než Van Helsing či Underworld, pořád ale o několik stupňů snesitelnější než Já, Frankenstein.Už z traileru bylo evidentní, že nás žádná velkolepá show ani za boha nečeká, takže víc než průměrnou zábavu od toho mohl čekat maximálně jen průměrný idiot.Na celém filmu je jednoznačně nejlepší herecký výkon McAvoye v roli ulítlého Viktora.Ten jasně dokázal snad v každém záběru, že jeho herecký talent je o několik tříd výš než naprosto nevýrazného Radcliffa, který snad kromě filmu Horns nikdy nic nezahrál.Na jedno podívání to šlo, ale snažit se pochopit, proč se ještě v roce 2015 točí za takové peníze tak obyčejné a unylé filmy...to se nesnažte, nebo vám mrdne v kuli.55%: ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Já nevim, přečetl si režisér scénář ? Vlastně i herci, vždyť téma je pořád tak atraktivní, zvlášť s dnešními možnostmi, ale co tohle doprdele bylo ? Taková výprava, oživený Londýn 19. století, šílený vědec, Frankeinsteinovo monstrum, možnost na skvělej horror a vono z toho vyleze takovýhle... špatný. 4/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Exteriéry byly natočeny v Dunnottaru, velkolepé, rozpadající se pevnosti na vrcholu útesu s výhledem na moře v Aberdeenshiru ve Skotsku. (Zdroj: CinemArt)
  • Shawn Levy se měl původně účastnit natáčení, ale nakonec z projektu vycouval. (BloodMax)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama