Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Iceman Shannonovi padl jak prdel na hrnec. On má charisma na rozdávání a výraz zabijáka, jako málokdo. Škoda ale, že je příběh tak suše vyprávěný, bez emočně, kostrbatě, místy nesourodě a bez šťávy, tak aby se obsáhlo hodně okolostí a drobností. Což z toho dělá lehce monotónní celek, kterému chybí tempo. Je to škoda, protože námětově to má dle mého velmi silnou základnu postavenou na skutečném příběhu a samotná plejáda herců, od brilantního tahouna Shannona přes miniroličku Franca až po chladnokrevného Chrise, Liottu, nebo dlouho neviděného Schwimmera, skýtala opravdu zajímavou podívanou. Takže obsazení mě hodně potěšilo. Výsledek samotný, i když je to poctivá práce s parádním obsazením, už taková odrovnávačka bohužel není, a je to škoda. Scénář by zasloužil secsakramensky vytunit! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda jde pouze za Shannonem, který ovšem své skutečné předloze (Kuklinskému) není vůbec fyzicky podobný. A hlavně (jak se můžete dočíst na netu i vy) bylo všechno ve skutečnosti úplně nebo aspoň trochu jinak než ve filmu, který je natočený "volně podle knihy..." atd., takže jde o pouhý scénáristický výcuc a nikoliv o biografii skutečné osoby. Atmosféra je sice sem tam docela příjemně temná a paranoidní, ale jelikož je scénář dost roztříštěný a kostrbatý, tedy nešikovně vystavěný, děj je málo záživný a nebudete do něj asi příliš vtaženi. Už jsem viděl mnohem lepší, záživnější i zajímavější gangsterky. ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Pokus o sondu do zivota najomneho vraha mafie sa vydaril len z casti. Filmu kraluje predstavitel Icemana Michael Shannon,ktoremu tato postava nesmierne svedci. Bohuzial scenar je predvidatelny a nicim divaka nedokaze ohromit co miestami trosku nudi. Tri hviezdicky su vsak zasluzene a dufam ze sa podobnych filmov z prostredia mafie a natocenych podla skutocnych udalosti zacne tocit viacej. A tiez ma potesilo vidiet znovu Wynonu Ryder, ktora je stale krasna. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmů o zabijácích a jejich dvojživotech- vzorný otec a zároveň vrah- tu už bylo velmi velmi mnoho. Tento snímek není rozhodně ničím vyjímečný ani zajímavý, snad krom toho, že je vyprávěn pomalu a těžkopádně. Člověk by snadno mohl podlehnout i pocitu, že je mu vlastně úplně jedno jak to dopadne. Nakonec jsem byl i rád, že už to skončilo. Nijak se mne to nedotklo. 55% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale za impozantního Michaela Shannona v roli nájemního zabijáka Poláka Kuklinského, ohromujícího svou respekt budící vysokou postavou a výborným herectvím, tak za toho je hvězda čtvrtá. Pravdivý příběh o nelítostném zabijákovi, který nadevše miloval svoji ženu Winonu Reiderovou a své dvě dcery a přitom se neštítil absolutně čehokoliv. Pro mně dále zajímavý Ray Liotta, kterému se svou vizáží jdou záporné role vždy skvěle. Takže herecké výkony toto drama zvedly o stupínek výš. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama