Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je brutální badass. Nehne brvou když mu namíříte kvérem do xychtu a navíc vás dokáže odrovnat svou teorií o bohu (Tak na něj společně pár minut počkáme a uvidíme jestli tě přijde zachránit). Tahle postava je sice pětihvězdičková, nicméně film samotný celkem tápe, takže nakonec je z Icemana jen ten klasický lehce (pod)průměrný thriller. 4.5/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh, skutečná postava. K tomu není co říct. Ale filmové zpracování, pokud chce diváka zaujmout, musí mu nabídnout něco zajímavého a neokoukaného. Zde jsem nic nového nezaregistroval. Snad jen mohu potvrdit, že Michael Shannon je dobrý herec s charizmatem. Ale celkově mě Iceman nikterak nezaujal. Průměr. 66% ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Family man. Sériovej vrah. Polák. Podmanivý Michael Shannon se prokillovává pošmournými sedmdesátkami, ve kterých si chlapi libovali v tom vypadat jako bezďáci, a nevýraznou story podle skutečných událostí. Minimálně bych čekal lepší závěrečnou konfrontaci Kuklinského rodiny s fotříkovým tajným životem. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to jelo na slušné čtyři hvězdy, ale posledních pár minut to tak nějak zazdilo. Žádná konfrontace s rodinou, pouze strohých pár vět z Icemanovi huby. Zkrátka chyběla katarze. Jinak je to velice atmosférické krimi drama o fázi života nájemného vraha s citem pro rodinu, které sebevědomě táhne charismatický Michael Shannon. Podobní podivínové mu jsou zkrátka šití na míru. Kvůli tomu konci stahuji hodnocení na tři hvězdy, bez Shannona by to bylo za dvě. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno