Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je tu pár zajímavých detailů, kdy se kamera na něco zaměří (rezaté jízdní kolo u plotu atd.). Postavičky duchů taky nebyly k zahození. Norman je vlastně klasická postava. Naprosto obyčejný kluk, který má celkem jedinečnou schopnost a ta ho odlišuje od ostatních. Nápady tenhle hororový příběh má, ale očekávala jsem od něho mnohem větší nářez. Přece jenom jde o originální kousek. Ale nejsem zklamaná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slušný animovaný film určený nejen pro děti, ale i dospělé. Dá se tu narazit na slušnou atmosféru, nechci říkat děsivou, ale určitě je poutavá a děj díky tomu rychle odsýpá. Kromě spousty hororových pod-odkazů, dvousmyslných narážek a humorných situací (nejen těch s černým nádechem), mají i jednotlivé postavy docela zajímavou charakteristiku. Nechci tady tvrdit, že se z Normana posadíte na prdel, ale podobně jako „Coraline“ určitě stojí za zhlédnutí. Navíc český dabing nebyl tentokrát zas až tak hrozný.70% ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem to čekala lepší. Už jenom ta "animace" nebo jinak řečeno ztvárnění nebylo nejlepší, nejmodernější a nekoukalo se na něj zrovna příjemně. Ale za to příběh byl celkem dobrý i se zábavnými, strašidelnými a dramatickými částmi. Myslím, že délka snímku plně stačila, kdyby to bylo delší asi by to nudilo až moc. Je to opravdu čistý průměr. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie roka 2012, až niekde za polkou to začalo byť konečne viacej zaujímavé a upútalo to moju pozornosť... bohužiaľ nedopomohli k tomu ani moji obľúbení zombies ani rozkošný burtík, ani odkaz na milovaného Jasona Voorheesa, ani dievča čo vyzeralo ako zo Silent hill a ani môj veľmi obľúbený štýl animácie....3* bohužiaľ. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Vzít na to děcka, tak se po..rou strachy! Od doby Wall-E asi nejpovedenější animák ( v mém žebříčku). Do plusu hraje, že není dělaný zcela v počítači a u mě hraje prim výborná hudba od Briona (místy vykrádající Doylea a Mansella). Jako celek ideálně dlouhé, s téměř klasickým příběhem, který v určitých momentech mile dokazuje, že ne vše je černé a bílé... Těžko vysvětlit, abych nespoilerovala. Dokonce bych řekla, že je to animák v hlavním jádru smutný (alespoň v poslední třetině). Vzhledem k tomu, že jsem nedávno dala Wreck-It Ralph! čtyři hvězdičky - a to je animák mnohem víc předvídatelný a klišoidní - dávám ParaNormanovi hvězdiček pět! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama