Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

Martinius 

všechny recenze uživatele

opat raz sviezi originalny animak, prijemne utopeny v pirotesknej pestrosti fantaskneho sveta, obratne a sebavedomo balansujuci nad priepastou gyca. vizualom i nametom pripomina burtonov "nightmare before christmas", co mu vsak len sluzi ku cti. pribeh i humor pobavia, neunavia a nezriedka pozitivne prekvapia. (T2, ty uz konecne prestan pisat komentare, lebo tie tvoje sprsky bludov zahustovane informacnym spamom brania vo vyhlade na texty normalnych prispievatelov). ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Film som pozeral s niekým pre koho je to určené. A jemu sa to nepáčilo, no lenže mne práve naopak. Detské animáky sú celkom nedocenené (napr. Rango). Preto tomuto filmu/animáku pre deti dávam pomerne vysoké hodnotenie na animák. Prečo? Film je krásne naanimovaný a tak isto má aj zaujímavé postavy. Takže všetci vyzerajú ako drevené bábky alebo také niečo. Je to fakt krása. Najviac sa mi asi páči hlavný záporák, ktorý je tak ako nejaký železný mexický pirátokovboj. Koniec ako vždy happyend ale aj tak pekná rozprávka. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krásně zabalené nic. Těšil jsem se, když jsem se dozvěděl, že Guillermo del Toro produkuje film o mexickém kultu La Muerte, ale nakonec se mi líbila jen ta animace a píseň od Radiohead. Místo makabrózní podívané mi totiž naservírovali selanku pro hloupé americké děti...mexické reálie, anglosaské songy, Ice Cube a jeho afroamerický projev, zápletka z latinskoamerické telenovely... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hudba nebude tak úplně od Gustava. Nevím jak jiné, ale skladbu Ecstasy of Gold pana Božsky Geniálního jsem slyšela v býčí aréně docela zřetelně. Animace ve formě dřevěných panáčků mi příliš nevyhovovala, i když musím uznat, že působila originálně a provedena byla precizně. Příběhově se mi ale film moc líbil. Je naplněn láskou, smíchem, množstvím vtipných hlášek, hudbou a dobrodružstvím. Hlavně ta Země vzpomínek se moc povedla. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pár nevychovaných fakanů přijede na exkurzi do 'dalšího' muzea. Chce to pořádnou kost, která to s děckama umí a temný příběh minimálně o třech vrstvách, aby se fakani uklidnili a začali se zajímat o trochu mexické kultury. Moc to jako animák pro nejmenší nevypadá. Nicméně je to bezpečně nejroztomilejší pocta mexické (latinskoamerické) kultuře. Býčí zápasy, posmrtný život, mariachi. Dokonce i prvky z telenovel (milostný trojúhelník). Tohle všechno bylo náramně poznat, stejně jako vliv Guillerma del Tora. Ten chlapík by se měl vykašlat na všechny Pacific Rimy a přinést třetího Hellboye nebo něco od Lovercrafta, tam by mi jeho vize seděla rozhodně lépe než u přetechnizovaných robotích válek. Doposud vše v pořádku, ale nesmírně mě rušil styl animace. Normálně s tím nemám vůbec žádný problém, ale přeplácanost a strkání nesmírného množství detailů tam, kam už se žádné nevejdou plus animace dvou hlavních soků a Šakala, to mi zážitek o hvězdičku znepříjemňovalo. Co pořád ti Mexikáni mají s tou smrtí? ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama