Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie musí vyšetřit krádež v obchodním domě a vraždu mladého řidiče. Jako důležitá indicie jim poslouží fotografie ženy se sponou z bílé slonoviny... (TV Prima)

Recenze (56)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Problém českých detektivek skví v tom, že pachatel je velmi snadno odhalitelný. Navíc Čestmír Řanda není dostatečně vůdčí osobností a celé pátrání postrádá napětí. Přesto jde o slušný počin, který nevybočuje z průměru. Možný SPOILER: Už jen tím, že detektivka je z let šedesátých je naprosto jisté, že pan Nový rozhodně positivní roli dostat nemohl. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

jedna ze starších českých kriminálek,kterou jsem ještě neviděla...s lítostí musím konstatovat,že mě nijak nenadchla,ani nezaujala,zdálo se mi to rozvleklé,bez šmrncu.....za zmínku stojí snad jen nádherný ďolíček v bradě Kurta Jüstla,což - jak jsem teprve teď zjistila,je vlastní jméno Jana Pohana :-) ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná socialistická detektivka. Díval jsem se na ni z úúplně jiného úhlu. Čestmír Řanda. Bylo mě u prdele, zda je to slušné krimi či nikoliv. Česťu žeru a bylo mi potěšením s ním strávit 74 minut. Čili já jsem takový hodnotitel na hovno! Ale třeba to pana Řandu potěší v nebi. Předpokládám, že tam Bůh rozvedl internet. Je přece všemohoucí.... ()

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh o loupežích v obchodním domě je sice reálný, podstatně hůř je na tom ale samotný průběh vyšetřování. Mladý zbrklý vyšetřovatel je vychováván starším kolegou k přátelství a důvěře k lidem, toť hlavní myšlenka celého filmu. Bože Macu...! Měl jsi tohle zapotřebí? Vždyť jsi sakra natočil Třináctý revír? Kde je Tvůj vkus a smysl pro příběh? Navíc Čestmíru Řandovi vyloženě neseděli ryze kladné role a Oldřich Nový ve dvou záběrech jako černá skvrna socialistického zřízení? ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Na filmu udiví nejvíc rok výroby. Bílá spona působí o 20 let starší. A zcela výjimečně to nemyslím v dobrém. Fričův pokus o vyvážení střízlivého noir přístupu s trochou humoru vychází dosti nekonzistentně. Zpočátku to sice vypadá, že se Frič dokázal vystříhat ideologických hrátek, než se neodvratně ukazuje, že vrahem není zahradník, natož příslušník revolučních vrestev, nýbrž... Takže trochu nuda. Postavy otravují [Pohanův rigidní poliš] nebo trpí nevěrohodností, což lze vysvětlit laxním psaním i podivným obsazením. Průměrnost totiž podtrhuje angažmá herců druhé a třetí svítivosti v rolích, které jdou přímo proti typu. Čestmíru Řandovi jde bodrý starší polda o hodně hůř, než třeba generál Otis, který se snaží dostat mezi stehna Keletiové. Brzobohatý se jen mihne a zbytek filmu jen opakovaně zíráme na jeho fotografii post motrem, Oldřich Nový se o film jen otře. Lehce zapomenutelné. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Prahe a Radotíne. (dyfur)

Reklama

Reklama