Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi dobre. Až moc dobre. Už som sa začal tešiť na super duchárske pošušňáničko, žiaľ, predčasne. Asi do polky filmu sa pekne budovala atmosféra, našlo sa tu aj veľa ľakačiek, dej ma tiež zaujal. Dokonca ma od obrazovky nevyplašil ani Casper van Dien, a časom som si na neho zvykol. Ale druhá polovica.... no proste bieda. Keby to ostalo len v tej duchárskej rovine a dej by sa tomu prispôsobil, mohlo to dopadnúť omnoho lepšie. Ale od kedy sa tam zamontoval ten blázon, dej ma začal nudiť a konečné rozuzlenie mi prišlo až príliš fádne a odfláknuté. A hlavne na otázky, ktoré ma zaujímali najviac som nedostal žiadne odpovede. Autori proste nasadili vysoké tempo, ktoré nevydržali a na konci im preto došiel dych a predčasne skolabovali. 55/100 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další z tisíce strašidelných domů, kterých je snad plná amerika. Pár zajímavých momentů se zde objeví, ale po stránce duchařské, až na závěrečný úhybný manévr, nenabízí nic překvapujícího. Nepříliš sympatická hlavní hrdinka a několik nelogičností strhávají jinak slušně napínavý The Pact do průměru. Pro neagnličtináře jedna výhoda, je tu tak 30 vět! :-) 60% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná duchařina která má opravdu skvělou atmosféru. Navíc jedná se o režisérský debut a od Diena jsem taky nečekal zázraky. Takže jsem ani od filmu moc nečekal. No a nakonec se z filmu stalo překvapení. Původně jsem chtěl dát 4* ale dávám silnější 3*. A to díky tomu že Dien nedostal nakonec tolik prostoru a za druhé mě naštval konec, který mě zrovna moc nepotěšil. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem váhala mezi čtyřmi* a pěti*, ale když jsem viděla zdejší nízké hodnocení, musela jsem přidat, protože se jedná o příjemnou záležitost, kdy jsem si celou dobu neříkala "Proč tohle dělá??", kdy jsem měla chvilkama nutkání, že si půjdu do kuchyně pro prkýnko a nůž a porelaxuju a kdy jsem až na konci zažila trošku pocit, že to mohli udělat ještě malinko jinak a lépe. Prostě horor, který neurazí, naopak, směle do něj. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctová duchařina (říkal jsem si, jen aby to nebyly Paranormal kraviny) se nakonec přehoupla do solidního thrilleru. Hrůzná minulost tak nebyla nic proti děsivé současnosti. Ač se tvůrci snaží strašit diváka, co to dá, tak dál jak na lekačky nedosáhnou. Strašidelná mi tak přišla jen učitelka na stropě (ale příliš dlouhý záběr způsobil, že napětí rychle vyprchalo). Samotné napětí se vtěsnalo do pěti minut v domě, kdy divák zjistí, že ta blbka neumí ani vystřelit z pistole (jasně, kdyby vystřelila, skončil by film předčasně, leč vypadala při tom jako naprostý dřevo). Krvavé scény zachraňuje jeden tepenní vodotrysk, klasické strašení z onoho světa představuje především nábytek v pohybu. Závěrečná pointa přidala třetí hvězdu, na film ale nejspíš brzy zapomenete... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)

Reklama

Reklama