Reklama

Reklama

Tajemství a smysl života

  • angličtina The Meaning and Mystery of Life (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme a kam směřujeme? Probudíme se, vzpomeneme si? Na tyto a další otázky se snaží nalézt odpověď celovečerní film Petra Vachlera s názvem Tajemství a smysl života. (Falcon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Oliveris odpad!

všechny recenze uživatele

Kvôli tomuto filmu by malo ČSFD zriadiť ešte jednu možnosť hodnotenia, a to konkrétne "totálna chujovina!", lebo ešte aj ten "odpad!" je lepšie stráviteľný. 154 minút života v riti. Pán Vachler, ak máte psychické problémy, tak miesto sledovania podvodných ezoterikov na YouTube radšej navštívte odborníka, lebo nádor veľký ako basketbalová lopta pozitívnym prístupom skutočne nevyliečite. ()

MrHlad odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny bezobsažných frází a nikam nevedoucího plácání, které se většinu času vzájemně popírá. Podivné míchání banalit, vyprázdněných blábolů a bizarních rad, pod jejichž slupkou se v lepším případě neskrývá nic zajímavého a v tom horším návody, jak léčit nádorová onemocnění s pomocí pozitivního přístupu. Po obsahové stránce mízérie. Po formální to není o nic lepší, protože film vypadá skutečně nehezky a nedá se tu mluvit ani o postavách, jejichž motivace a charaktery se mění na základě toho, o čem se zrovna hnusnému digitálnímu čmelákovi chce povídat. Marnost pro lidi, kteří z nějakého důvodu potřebují, aby jim někdo řekl, že by se měli ke svému okolí chovat hezky. ()

Reklama

Dr.Abe 

všechny recenze uživatele

Projekce má přiblížit jiný pohled na život a hlavně i přiblížit smrt.  Osoby zde vystupující např. S. Grof, který se svou ženou zavedl metodu holotropního dýchání a pomohl rozšířit psychoterapeutické postupy, zde říkají své vlastní zkušenosti k vnímání reality a smrti. Stavy změněného vědomí a pohled za oponu smrti se zabývají např. i v dokumentu Bufo Alvarius 2017. Film odrazuje od hromadění peněz, ale točí se víceméně kolem dobře zajištěných jedinců  - to trochu ztrácí na efektu. Natočení všech zpovídajících a doba vytváření filmů nemuselo být zrovna jednoduché. Co se mi nelíbilo: *Spolier* byl umělý/nepovedený hromadný smích  ke konci snímku, hnedle jsem si vzpomněl Náš domov. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Jako seberozvojová hutná přednáška slušný, jako audiovizuální dílo nic moc extra... Za celý film (s výjimkou závěrečné čmeláčí meditace) nebylo snad jediné místo, kde by bylo aspoň 5 sekund bez mluvení... Propojení rozhovorů s hvězdami seberozvoje a jednotící dějovou linkou je zajímavé, ale spíš mi přišlo, že se to většinu času vzájemně ruší a nefunguje pořádně ani jedno. Mno, asi jsem měl po pár přednáškách pana režiséra na podobná témata moc vysoká očekávání, každopádně médium filmu je tady dost za svým potenciálem... Prostě život by měl člověka bavit a být smysluplný a minimálně ta zábava tomuto filmu chybí natolik, že jsem několikrát se přistihl při úvaze, zda to mám dokoukat až do konce. Subjektivní stopáž filmu pro mě byla tak 4 hodiny. A pokud by si divák přecejen zvládl během na něco během filmu přijít, tak mu je ke konci stejně řečeno, co si má teda jako správně myslet.... cca 50 % [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší film aký som videl nielen tento rok, ale snáď za poslednú dekádu. Ono to nielenže vyzerá hnusne ako lacný český televízny film s ochotníckymi hereckými výkonmi, do toho ešte poletuje hnusný digitálny čmeliak, ktorý prednáša životné múdra ako z diskusie na Modrom Koníkovi. Úplný bizár, ale nie taký ten bizár, na ktorom sa aspoň môžete baviť aký je hlúpy, skôr birazný film v zmysle ako toto niekto mohol natočit a myslieť úplne vážne. Dve a pol hodiny tých najgenerickejších fráz maximálne pre mamičky s popôrodnou depresiou, no tváriacich sa, že prezentujú tie najdôležitejšia tajomstvá života avšak neraz podprahovo znevažujúce medicínu a lekárstvo. Dezolé film roka! A komu sa toto môže čoby len náznakom páčiť tak s tým nechcem mať nikdy nič spoločné. Ale tak takí tu dlho nebudú, keďže film im v prípade rakoviny odporúča vys*ať sa na vedu a myslieť pozitívne! :) CELKOVO: 0/10 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo již v roce 2012. Od poloviny června roku 2013 pak byly filmovány hrané sekvence na Šumavě. (AnčaRambo)
  • Ve filmu se objevuje kolem 60 respondentů. (Kaleidoskop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno