Reklama

Reklama

Tajemství a smysl života

  • angličtina The Meaning and Mystery of Life (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme a kam směřujeme? Probudíme se, vzpomeneme si? Na tyto a další otázky se snaží nalézt odpověď celovečerní film Petra Vachlera s názvem Tajemství a smysl života. (Falcon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

baiskon108 odpad!

všechny recenze uživatele

Projednou jsem nechal svého vnitřního cynika spát a šel tomu vstříc, otevřený i těm sebehloupějším moudrostem a odhodlaný poznat ten tajemný smysl žití! A ano, pan čmelák tu hlásá vskutku nadživotní perly! Bez cynika to zkrátka nešlo, jinak bych se u tohoto idiotského zpracování jen propadával studem a trapností stále hloubš a hloubš do sedačky. Že se tam nepodaří z tak velkého kvanta zdrojů vtěsnat ani jednu zajímavou myšlenku, tomu tedy říkám jistá forma umění. Poté, co jsem si vyslechl, že „voda je šťastná, když se na ni díváme, a smutná, když se na ni nedíváme,“ jsem měl pocit, že už mě jen zkoušejí, zda ještě furt vnímám. ()

Oliveris odpad!

všechny recenze uživatele

Kvôli tomuto filmu by malo ČSFD zriadiť ešte jednu možnosť hodnotenia, a to konkrétne "totálna chujovina!", lebo ešte aj ten "odpad!" je lepšie stráviteľný. 154 minút života v riti. Pán Vachler, ak máte psychické problémy, tak miesto sledovania podvodných ezoterikov na YouTube radšej navštívte odborníka, lebo nádor veľký ako basketbalová lopta pozitívnym prístupom skutočne nevyliečite. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Jako seberozvojová hutná přednáška slušný, jako audiovizuální dílo nic moc extra... Za celý film (s výjimkou závěrečné čmeláčí meditace) nebylo snad jediné místo, kde by bylo aspoň 5 sekund bez mluvení... Propojení rozhovorů s hvězdami seberozvoje a jednotící dějovou linkou je zajímavé, ale spíš mi přišlo, že se to většinu času vzájemně ruší a nefunguje pořádně ani jedno. Mno, asi jsem měl po pár přednáškách pana režiséra na podobná témata moc vysoká očekávání, každopádně médium filmu je tady dost za svým potenciálem... Prostě život by měl člověka bavit a být smysluplný a minimálně ta zábava tomuto filmu chybí natolik, že jsem několikrát se přistihl při úvaze, zda to mám dokoukat až do konce. Subjektivní stopáž filmu pro mě byla tak 4 hodiny. A pokud by si divák přecejen zvládl během na něco během filmu přijít, tak mu je ke konci stejně řečeno, co si má teda jako správně myslet.... cca 50 % [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

ondranow odpad!

všechny recenze uživatele

V rámci zachování dobrých rodinných vztahů mažu svůj předchozí peprný záporný komentář. Hodnocení "0" tu nechávám, protože alespoň takto si chci vyjádřit svůj názor. Chci, aby si všichni nadšenci uvědomili, jak dětinské je hodnotit film před jeho shlédnutím. Předpokládám, že taky nebudete vychvalovat jídlo dokud neochutnáte.. a takových je tu většina! Těším se až půjde film ofiko do kin.. dojde na moje předchozí slova. Film byl dle mého špatný. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, s jejichž ústřední myšlenkou zásadně nesouhlasím, a přesto se mi líbily (namátkou "Princ egyptský" nebo "Jak přicházejí sny"). Problém Vachlerova filmu je v tom, že vás dvě a půl hodiny pouze INSTRUUJE, co si máte myslet o životě a vesmíru, a obsahuje pramálo věcí, kvůli kterým by stálo za to se na něj dívat (například herecké výkony nebo zápletku), pokud vám ty instrukce připadají střídavě legrační a nesmyslné. Je to spíše prapagandistické verbovací video než hraný film. A strašně dlouhé. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevuje kolem 60 respondentů. (Kaleidoskop)
  • Natáčení začalo již v roce 2012. Od poloviny června roku 2013 pak byly filmovány hrané sekvence na Šumavě. (AnčaRambo)

Reklama

Reklama