Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

FTP 

všechny recenze uživatele

Bez Jirky Mádla bych si to absolutně nedokázal představit, scény bez něho jsou nudný jak ksicht režisérova synáčka. Vorel mladší prostě není herec, a svýmu multifunkčnímu taťkovi jenom škodí, mladej si holt musí nějak vydělávat. Pan Kraus svými gesty a ksichty pobavil, a moc příjemná Josefíková dělala scény s Vorlátkem aspoň trošku zajímavé. Hodně jsem se smál a bavil (Mádl, Kraus, Bydžovská), a hodina a půl utekla jako voda. Čili jediným, leč velikým, záporem mi byl hlavní "herec". Čtyři hvězdičky pro českou komedii, kterou hodnotím a oceňuji úplně jinak než zahraniční filmy. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se někdo relativním komerčním úspěchem jednoho projektu nechá přemluvit k jeho pokračování. Gympl byl v rámci možností fajn a zábavný. Vejška nemá děj, vtip ani nový nápad a neustálý kolotoč opakujících se motivů začne lézt brzo na nervy, stejně jako soundtrack. Tohle se nepovedlo. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekala, to jsem taky dostala. Žádná kvalita se nekonala. Jediný, co se mi líbilo, byla hudba. Herecký výkony mě moc nepřesvědčily. Film na mě celou dobu působil hrozně amatérsky, ale asi to tak bylo myšlený. Děj se dost táhnul, i když má film docela krátkou stopáž. Ve srovnání s Gymplem tohle bylo o něco horší. 40%. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Vejškaje film, který nás vrací opět do školních lavic, tentokrát těch vysokoškolských... Ve filmu najdeme hned několik zajímavých charakterů postav... Osobně jsem čekal asi něco trošku jiného, ale na druhou stranu, to co jsem viděl nebylo úplně zlé, což se o mnoha českých filmech bohužel říci nedá, pár scén je sice trochu zbytečných, ale co už... Za mě tedy hodnotím na české poměry nadprůměrně ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vorle, Vorle, ty divný ptáku, cos to zas splácal za sračku, kde ňáký debil jen AVG po zdech stříká? Vole, to stěží půjde na dračku! Jak neúčinný antivirus, co zničí Ti kompl a zbyde jen vztek. Příště se na to radši vyser, i kdyby volal Symantec! Kde jsou ty časy, kdy ses Z města vracel a po Sklepích Kouřil Pětice? Dnes by nad tebou jeden zvracel, ač mrzí ho to velice. Chápu, že Vorlata slizká z hnízda vyvést, toť Vorlů všech je povinnost. Proč však v tak tupé pičovině, kde v hajzl spláchneš důstojnost? Až příště múza políbí Tě na špičku schlíplé potence, tak necpi jí hned před kameru a vyčkej, zda není to jen demence. Já pláču, Vorle, kurva, pláču, opravdu to moc bolelo. Bylo to trapné, nudné, hloupé a žádnou vejšku nemělo! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Zřejmě nejdražší scéna filmu vznikla hned na první záběr a jednalo se o zdemolování limuzíny Lancia herečkou Ivanou Chýlkovou. (MTHRFCKR)
  • Při hodině kresby na UMPRUMu na stojanu Julie (Eva Josefíková) objevuje tag "Pasta", na dalším pak "Oner". Tagy odkazují na spoluautora scénáře a graffiti tvůrce Pasta Onera. (MTHRFCKR)
  • Ve filmu dělá Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) hasicím přístrojem graffiti na stěnu ve vestibulu metra Smíchovské nádraží. Po natáčení bylo graffiti umyto, ale zůstaly po něm masivní fleky. (stepan_s)

Reklama

Reklama