Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedalo sa to pretrpieť ani so skúseným Mádlom a talentovanou Josefíkovou, protekčný Vorel je na obrazovke strašný. Bez tatínka by zametal ulice. Celkovo je to trapné, samý chlast a drogy, blbosti zo sprejovaním, ženské ako sliepky plus dementný raper Vladimír 518 a jeho pesničky sú len ďalším pokleskom. Režisér ako Vorel st. by mal točiť maximálne nejaké videa na mobile. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Oproti Gymplu je Vejška o poznání více dramaticky laděná. Humorné prvky se povětšinou vytratily a do popředí se dostaly příběhové linie plné tragikomičnosti a hořkosti. Film je doprovázen vcelku agresivně působící hudbou, která o to ještě více vyzdvihává onu bezútěšnou atmosféru a osudy hlavních hrdinů. Nejvíce mě zaujal herecký výkon Zuzany Bydžovské, která se ve filmu objevila sice jen párkrát, ale její výstupy na mě silně zapůsobily. Zkrátka v rámci českých poměrů ne až tolik špatný kousek, který svému žánru nedělá ostudu. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Identicky natočené ako predošlý Gympel, taktiež aj kvalitatívne na veľmi podobnej úrovni, pričom druhá časť mi prišla o nejaký ten kus podobnejšia realite. Mádl opäť skvelý, Vorel priemerný a Josefíková (Julie)?. "To já jsem myslela, že ta Julie je taková slušná holka, ne?" - "Normální kurva je to." ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V zásadě bych zde mohl opakovat stejné lapsy, jako mi vadily u Gymplu. Mizerně napsané některé až trapně nerealistické scény a momenty, sem tam katastrofální dialogy a tragičtí herci. Není jich tedy tolik jako v předchozím filmu, ale pořád tu jsou. Hlavní role pro mladého Vorla je prostě tragickej castingovej omyl, rodinnými vztahy naprosto neomluvitelnej, obsazování Filipa Vorla do role dementního spolužáka nebo sklepáků nefunguje. Jak je Fero Burda skvělej ve besídkách Sklepa, tady i v té miniroli asi s třemi větami prostě ruší. A spousta dalších. Plus takový omyly jako "humorné" připomínky předchozího filmu ("Po filmu Gympl maluje každá toyka") nebo zkarikování vedlejších postav ad absurdum (dejme tomu reálnou postavu hrdinovy matky-alkoholičky teď už scénář úplně zbabral). Taky je to prostě jen pokračování, chybí tomu švih prvního dílu. Proč tedy solidní tři hvězdy, byť by si to zasloužilo stěží dvě? Jeden z důvodů je Mádl. Jeho postava je skvělá, jeho zahrání je skvělý. Tenhle kluk prostě umí. Body navíc filmu v mých očích přidá i Eva Josefíková, která sice není tak sexy jako Lenka Jurošková z Gymplu, ale zase je ještě hezčí a její postava zajímavější. No a musím přidat v záplavě rapových a hiphopových hudebních sraček za jedinou světlou výjimku - písničku All I Need (co hraje během kolaudačního večírku), kterou nazpívala pro změnu moje spolužačka z vejšky Veronika Kratochvílová. Takže k objektivním dvěma hvězdám kvůli těmto plusům přidám subjektivní třetí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Amorální fórky omladiny, jasná a černobílá charakterizace postav, cool vizuál. Vejška je vlastně dost dobrým ztvárněním pubertálních vizí světa, kdy jsou benga debilní, rodiče tragédi, školy povinností plnou zklamání a anonymní dospěláci rekvizitami s inteligencí napařovací žehličky. Vypnutý, hahaha! Vejška má tu smůlu, že je jí to úplně k ničemu - je stejně povrchní, jako výše uvedený pohled na svět. Nekoná se žádný vývoj, žádný příběh, žádné uvědomění si, žádná katarze, nekoná se ani blbej párek v rohlíku - jen občas někdo někoho opíchá a někdo jinej z toho má psí oči. A ten macho styl vyprávění, no ten má hodnotu. Generační výpověď do kanálu. Gympl se mi přitom docela dost líbil... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Režisér Tomáš Vorel chtěl Vladimira 518 už pro film Gympl (2007). Tehdy ho odmítl, a proto se ho bál u Vejšky znovu oslovit. Díky smluvené schůzce přes Pastu, spoluautora scénáře, ale na novou spolupráci kývl. (MTHRFCKR)
  • Na oficiálním filmovém plakátu je u kolonky Rap uvedeno chybné jméno interpreta Vladimir 158, namísto Vladimir 518. (forrest23)
  • Natáčení probíhalo v pronajaté vile v Čerčanech a v době povodní na Novotného lávce. Filmovalo se také na Vysoké škole ekonomické v Praze, především v tzv. "Rajské budově". (Terva)

Reklama

Reklama