Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Užívam to 5 rokov, ale zabudol som prečo. Snáď proti skleróze."     Ohromne pohodová komédia s množstvom výborných hlášok a perfektnými hercami v titulných rolách (na mimoriadne charizmatickej dvojici Annie Girardot - Philippe Noiret v podstate stojí celý film). Dej sa odohráva vo veľmi príťažlivom prostredí Grécka, takže o nádherné obrazové výjavy nie je núdza (antické pamiatky, malebné pobrežie, kláštorný komplex Meteora). A v tomto prostredí sa pohybuje veľmi sympatická ústredná štvorica, ktorá preživa dobrodružstvo ako vystrihnuté z Indianu Jonesa: milo sarkastická policajná inšpektorka Lise (Annie Girardot), vždy šarmantný profesor gréčtiny Antoine (Philippe Noiret), trochu streštený archeológ Charles (Francis Perrin) a jeho nebezpečne príťažlivá manželka Agnes (Catherine Alric mi tu vzhľadovo silne pripomína slávnejšiu krásku Catherine Deneuve). Keď ku všetkému prirátam ešte aj výborný český dabing, jedná sa o pre mňa veľmi príjemné prekvapenie (žiaden zo slávnych filmov od Philippe de Brocu takto na mňa nezapôsobil), keď mi počas celého filmu neschádzal úsmev z tváre.     "Drive, one, two, return. To znamená "spiatočka"." "Go out! To znamená "vypadni"." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl podivnou směsí nostalgické romance a drsného krimi filmu v druhém jsem v žánru crazy komedie. Máme tu ukradenou sochu, praštěného komisaře, vraždu, dvojici neustále se hádajících manželů, krásné prosluněné Řecko a spoustu honiček a dobrodružství. Navíc Catherine Alric je opět úžasně sexy jako v prvním díle a některé scény jsou naprosto geniální (rozdíl sádra vs. mramor; závěrečná pointa). Bavilo mě to o fous více než první díl. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Malinko jsem se bál, podívat se po letech znovu Nechtěl jsem si kazit vzpomínku na dobrou krimi-komedii. Zbytečná obava - Ukradli torzo Jupitera patří v žánru francouzské krimikomedie k nejlepším. Předcházející Něžné kuře bylo jiné, decentnější, ale pár Annie Girardot a Philippe Noiret zvládají i ztřeštěnější pokračování. Dobře sekundují Francis Perrin s Catherine Alric. Přidejte opravdu vtipné dialogy, přechody z čisté komedie do thrillerových momentů a zpět. Plus přihoďte řeckého policejního komisaře, který cizince vůbec nemusí a s případy se také zrovna nepředře. A celé to dohromady šlape, včetně dabingu z královské éry. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený film, který jsem poprvé viděl před svou návštěvou Řecka v roce 1985, takže prohlídka krásné scenérie a klášterů Meteora mi pak byla velmi blízká. Girardotová a Noiret k sobě patří stejně jako Dvořák s Bohdalovou, je to dvojice výborných herců, jako stvořená pro vážné i komediální role. Druhá část vyprávění policejní komisařce není snad zas o tolik lepší než Něžné kuře, ale je přece jen o fous bláznivější, což je dáno i exotickým prostředím Řecka. Pokud bylo prvoplánové ukázat řeckou krajinu, památky a temperament, pak to ve spojení s klasickou francouzskou komedií, která zvolna dohasínala, byl film určitě na 90 %. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování snímku Něžné kuře bych zařadila mezi dobrodružné komedie s kriminální zápletkou, aneb když se novomanželé Lemercierovi na svatební cestě v Řecku dostanou do potíží (krádež torza, vražda, křivé obvinění, poté útěk a pronásledování zločince). Oba filmové páry se mi líbily a bavily mě. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama