Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 23
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 23

Recenze (256)

nemik22 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se nenecháte odradit negativními komentáři na první stránce. The Following patří rozhodně mezi ty lepší seriály. Od chvíle, kdy jsem dokoukal pilotní díl, se ve mně probudila silná závislost, která mě pronásledovala až do konce. Což je podle mého názoru silnější argument než cokoliv jiného. Hrozně se mi líbí herecké obsazení. Dokonce mě hodně baví i James Purefoy, kterého jsem do téhle doby znal spíš jako klaďase a kterého jsem zrovna dvakrát nemusel. Role záporáka mu vážně sedí a je až neskutečně přesvědčivý. Kdo má rád napětí a krev, nemůže si tohle nechat ujít. Myslím si, že to je kvalitní náhrada za Dextera. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mnoha naprosto zbytečně odsuzovaný seriál, který má dost světlých stránek (Kevin Bacon, odvaha obětovat postavy, ...) a celý osobní souboj hlavních postav dokáže vygradovat až do závěru. Není seriál, kde by si divák nemohl stěžovat na chování postav nebo nelogičnost (hlavně, že chování a životy nás všech jsou tak logické!). Zde jsem se s chutí nechával unášet kultem okolo Joea Carrolla a jeho opěvování smrti. Konec první sezony pro mě tak byl slušným uzavřením, ale současně nebezpečným prostředníčkem od producentů, jenž si seriál ještě trochu natáhnou... PS: až mi někdo vysvětlí, co je na provázaném kultu osobnosti a ovládání lidí skrz jejich potřeby a pochopení sci-fi, tak budu rád:) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ještě před definitivním odchodem Dextera ze scény se vyrojila řada seriálů s podobnou tématikou (Bates Motel, Following, Hannibal), která si chtěla ukousnout z diváckého koláče, jenž po něm časem zůstane. Chytrý kalkul, o tom žádná, ovšem hned první kousek, který jsem zkusil, mě svou kvalitou dosti rozčaroval. Nemám problém uvěřit tomu, že mladí lidé chtějí být ovce, ale Purefoy na hlavního záporáka absolutně nemá. To Bacon sice má charisma na rozdávání, jenže nemá co hrát, tak sází na jeden osvědčený výraz. Druhým a posledním plusem je sexy Natalie Zea. Flasbacky příběhu vůbec nepomáhají, spíše ho zpomalují. K ovcím si díky nim vztah stejně nenajdeme, nejsme v Lost. Jediný díl, který se stěží doplazí alespoň do průměru, je hned ten pilotní a to si ještě tvůrci museli pomoct sviňárnou s Maggie Grace. Každý další díl jsem se jen chytal za hlavu a bylo mi úplně jedno, kdo jak skončí. Kdyby se Following nesnažilo působit hrozně epicky a odpustilo si všechna ta moudra, tak se jedná o další zábavnou kriminálku pro utahaný fotry. Především v závěru se však ukáže, že hlavní záporák není žádný génius, ale jen nemocný člověk, jehož plán vlastně nedává absolutně žádný smysl. Ve druhé sérii se naštěstí všichni neberou tak vážně, takže je rozhodně zábavnější. Ryan se utrhne ze řetězu a pokaždé, když vyleze z bytu, rozjíždí regulérní GTA. Joe si připouští vlastní nedokonalost a začne i slušně hláškovat. Na scénu přichází i noví stoupenci, kteří jsou za větší zlouny než ti z první série, takže dochází k paradoxu, že vám původní vrazi přijdou jako sympaťáci. Velkým plusem je i další nášup sexy hereček v čele s Jess Stroup. Závěrečná série jen smete zbytky a už v polovině musí těžkopádně generovat další zápletky i postavy, aby se něco dělo. 1. série: 40%, 2. série: 50%, 3. série: 30%. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po polovině první série: Seriál si dokázal zatím udržet naprosto skvostnou laťku, která solidně míchá temné obrazy, mrazivou atmosféru, výborné hlavní duo a nejstylovější hudební doprovod současné sezony. Parádní obsazení a dobrá kriminálka, tenhle koktejl jednoznačně funguje. ---- Po první sérii: Uff. A to to vypadalo tak slušně. Z prvotních pěti, se Following podařilo v rámci patnácti epizod propadnout až na hranici tří a čtyř. Nechávám vyšší, přecijen pořád je to ještě slušné. Nicméně přerod příběhu a pak také hlavního antagonisty Joea v rámci celého seriálu od charismatického zabijáka do vyšinutého teroristy s rodinnými hodnotami až do vyšinutého rádoby charismatického zabijáka který nedokáže snést pomyšlení, že mu někdo sáhl na ego. Uff ještě jednou. Seriál ztrácí identitu jako na horské dráze a po patnácti dílech zakončených těžce předvídatelným finále po první epizodě si divák jen říká "a co teď". Maximálně si pustit Hey Joe od Jimmyho a doufat, že přístí série nabídne to, co slibovaly první dva, tři díly té první, jinak seriál skončí ještě daleko hůře. Po pár dílech druhé série: Kevin Williamson se rozhodl pro druhou sérii docela zásadně změnit koncept seriálu a místo rádoby poetické vražedné kriminálky se druhá série rozjíždí jako docela hloupá stereotypní kriminálka bez špetky originálního nápadu. Snaha postavit vše na hlavu prostě zkrátka nefunguje. Rozehráno to je docela chabě. Škoda. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

S každým dílem stále slabší, až se bojím, že se z toho vyhrabe nelogický paskvil. Je sice super, že jediná KevSpa to očividně pochopila, ale co konkrétně je na tomhle herecky zdařilém a příběhově průměrném thrilleru tak pětihvězdně famózní, to si schovává pro strýčka Příhodu. No budiž. Uvidíme se na konci seriálu. Po 10. díle: Oficiálně nejlépe obsazená hovadina roku. Končím. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama