Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 19
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 19

Recenze (256)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mnoha naprosto zbytečně odsuzovaný seriál, který má dost světlých stránek (Kevin Bacon, odvaha obětovat postavy, ...) a celý osobní souboj hlavních postav dokáže vygradovat až do závěru. Není seriál, kde by si divák nemohl stěžovat na chování postav nebo nelogičnost (hlavně, že chování a životy nás všech jsou tak logické!). Zde jsem se s chutí nechával unášet kultem okolo Joea Carrolla a jeho opěvování smrti. Konec první sezony pro mě tak byl slušným uzavřením, ale současně nebezpečným prostředníčkem od producentů, jenž si seriál ještě trochu natáhnou... PS: až mi někdo vysvětlí, co je na provázaném kultu osobnosti a ovládání lidí skrz jejich potřeby a pochopení sci-fi, tak budu rád:) ()

kinghome

všechny recenze uživatele

Začalo to úžasně a chytlo mě to od prvního dílu. Vraždy podle prokletých básníků byli skvěle vymyšlené a celé to vypadalo jako na 5* seriál, jenže chyba. Po vytvoření kultu to všechno ztrácí tu zajímavost a originalitu a je z toho jen nudná krimi, ve které není nic zajímavého. Bohužel jsem nedokoukal ani první sérii. Skončil jsem u 8 dílu a k dalšímu už se prostě nemám sílu odhodlat. Nakonec z toho je obří zklamání, ani nevím jak bych to ohodnotil. Po prvích 4 epizodách jasných 5*, jenže pak to jde někam na 2* a držíse to takhle nízko. Hodnotit nebudu, možná to ještě někdy dokoukám a konec překvapí. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Psáno po 13. episodě. Teoreticky to prostě nemá chybu - kult maniaků, vraždících ve stylu E.A.Poe, citujícími z jeho knih, a sami tvořícími propracovaný nový příběh dle zvráceného scénáře. S dobrými herci v hlavních rolích... Bohužel, je to napsaný tak hrozně blbě, že lákavá forma nemůže přebýt trapný obsah. Do historie nepochybně vstoupí především díky nejblbějším jednotkám FBI a SWAT v dějinách, opakovaně kupícím amatérské chyby nepopsatelných rozměrů, jen aby mohli kultisti dále unikat. A ne, nikomu nežeru, že to je záměr, jen se prostě tvůrci nechtěli (nebo neuměli) vypořádat s tím, aby to probíhalo uvěřitelně... Škoda, jedno z největších zklamání letošní seriálové sezony. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I am bored with Joe Carroll and Edgar Allan Poe too! Kevin Williamson a nečekaná thrillerová parodie, která ve své první polovině buduje hutnou atmosféru a vpouští na scénu jednu zajímavou postavu za druhou, aby z nich poté, co se těžkopádně překulí do druhé poloviny, udělala karikatury sebe sama, přišla s hrou nazvanou bodněte si do Joe Carrolla, a napětí rozpustila v mlze. Promarněný potenciál, který si druhou sezónu nezaslouží! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

K serošům se moc nevyňadřuju. Tady ale cítím nutkavou potřebu rozhořčeně se postavit na stranu spravedlnosti, zábavy a divácké soudnosti proti veškerým těm chlupatým „holkám“ v růžových županech, ano, patří mezi ně i Kateřina, co tu artově pětkují vše od Opravdového nudila, přes Veroniku Mars, až po Glí. A není divu. Od druhé řady je to naprosto strhující, ultimativně zábavné a nekompromisně brutální, úchylné masouny střídají ještě úchylnější, vraždící sekty trumfují pošahané zabijácké famílie a do toho skvělý pan Slanina honí katalogově narušeného pana Čistopařbu, který jej za to sem tam opíchá. Prostě nic pro nás, přechytřelé, umělecky založené filosofy s rukama od lepidla. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama