Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Girardotovej a Noiretovi to celkom spolu sekne a je skutočne ťažko jednoznačne povedať, či je lepšie Nežné kura alebo Ukradli torzo Jupitera. Určite, z dnešného pohľadu niektoré scény pôsobia nechcene smiešne, ale celkovo má film to správne iskrenie, francúzsky šarm a dá sa bez zahanbenia pozerať aj po takmer 30-ich rokoch. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, netradiční detektivka nebo romantický film? Zařadit se do jednoho žánru dá těžko, ale to vůbec nevadí. Jako směs všeho je film celistvý a příjemně ubíhá. Žádný velký přesah nečekejte. Užívejte si dobré herecké výkony dvou hlavních představitelů, povedených dialogů a zajímavé zápletky. Obecně nemám rád automobilové honičky, které se poslední dobou nějak cpou do všeho, ale tady je jedna naprosto originální a skvělá. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Není to žádná řachanda. Jede to napříč různými žánry, těžko bych Nežné kuře někam zařadil, ale je to fajn filmík. Co se týče té kriminálky zápletky rozhodně jsem si napětím nehryzal prsty (tak jo, hryzal. Přiznávám. Ale ne napětím.) Ovšem rozuzlení je nepředvídatelné (pozor drobné spoilery) a vrahův úkryt v továrně originální (konec drobných spoilerů.) Romantické zápletce se příliš času nevěnuje, i tak je uvěřitelná a mezi miláčkem Anine (která zde hraje trošku drsňější postavu, než obvykle) a Noiretem je výrazná jiskra. I když bych rád fanoušky Noireta upozornil, že zde má přece jenom vedlejší postavu a nějak moc dlouho v celkovém součtu na plátně není. Čtyřka je zde slabší, ale to neva. Byla to dobrá podívaná. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík zvlášť s původním dabingem-Galatíková -Řanda. Neblázněte, zákon říká že vraha musíme dopravit k soudu! Ale zákon neříká v kolika kusech.... Skladba kterou zpívá sbor v restauraci je "AGNUS DEI", přesto že zní jako duchovní chorál z 12. století jedná se o novodobou skladbu autora hudby filmu George Delerue . Agnus Dei, tedy beránek Boží je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, u ktorých tvorcovia nemali jasno v tom, čo idú nakrúcať. Mrzí ma to o to viac, že vo filme hrá moja obľúbená Annie Girardot a voči Philippovi Noiretovi tiež nič nemám. A výsledkom bol film, pri ktorom som sa cítil trápne, ako keby som to spáchal ja. Škoda. Vždy je mi ľúto premárnených príležitostí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama