Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, vzhledem k tomu, co Funes točil, spíše podprůměrný. Na jedno zhlédnutí použitelný však je. Jen bych připodotkla k dabingu: jestli skutečně Faltus celou roli namluvil za jeden den, klobouk dolů. Není profesionální dabér, ale to prakticky nebylo znát. Chyboval spíše ve svém oboru, tedy v imitaci, když mu mnohdy z důvodů nadměrného šišlání nebylo rozumět. Věřím však, že kdyby dostal více prostoru ke kvalitní práci, byl by výsledek skvělý. Některé pasáže to totiž naznačují. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Naprosto roztomilá záležitost: během scény, kdy se Fuňas/Garnier zbavuje otravných bratránků (Přesně tak, rodina má držet pohromadě. Vyspěte se v hotelu.), jsem se řezal jak dobytek. Skvěle gradující dabing pana Faltuse v neméně gradující absurdní komedii. Situaci, kdy hlavní hrdina bez skrupulí zasypal X denní dřinu grupy kopáčů nemakačenků hlínou ze svého tunýlku (Víte, to je pro ženu. K narozeninám... Taková Alibabova jeskyně na chalupě. Ale malá.), k dokonalosti též mnoho nechybí. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

V roku 1964 zaujali divákov vo Funesovej filmografii hneď dve významné začínajúce série ( Fantomas a Žandár ) a tento skromný film sa pritom trochu stratil. Teraz dobriehame stratené, ale dôležité je, že príbeh obchodníka s loveckými potrebami, ktorý chce vykradnúť banku oproti domu je dobre napísaný, má svoj funesovský humor a... je slušne nadabovaný ( Václav Faltus nahradil legendárneho F.F. ) ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Keby toto dielko nadaboval p. Filipovský, tak by dnes patrilo k najobľúbenejším francúzskym komédiam. Lepšie než Piti-piti-pa, lepšie než poslední Četníci, lepšie než Křidílko/stehýnko... František Filipovský je to jediné čo tomuto filmu chýba aby dostal 5* ale jedno je isté - zvoliť imitátora bolo rozumnejšie než to prenechať napr. Lábusovi. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, jsem moc rád, že se konečně objevila na DVD. Louis de Funès je jako tradičně nepřekonatelný a film má chytře vymyšlenou zápletku, plnou vtipných scén a výtečných dialogů. Na Faltusův dabing jsem si zatím netroufl (po několika minutách mi jeho šišlání začalo trochu vadit), ale časem mu dám šanci. Rozhodně zní lépe než Krampol. Možná kdyby si na tom dali trochu více záležet a Faltus nespíchnul dabing celého filmu za jeden den, tak by se panu Filipovskému, který zůstane patrně navždy nenahraditelným, přiblížil. Mimochodem, Louis se zde setkal se dvěma svými budoucími četnickými podřízenými - kopáče zde hraje Jean Lefebvre (Fougasse) a v roli Funèsem zastrašeného zákazníka se mihne Guy Grosso (Tricard). "Chtěla bych překvapit svého manžela, co mi poradíte?" - "Sežeňte si striptérku a schovejte mu ji do postele." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama