Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem mírně zklamán. Největší slabinou filmu je ne moc kvalitní dabing. Panu Faltusovi není místy moc rozumět. Přece jen František Filipovský byl skvělý herec a tak Funese vlastně hrál a ve většině filmech jej i zastínil. Pozdější Funesova díla jsou mnohem lepší i dějově. Snímek je malinko naivní, ale je to dáno samozřejmě dobou, ve které vznikl. 50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, vzhledem k tomu, co Funes točil, spíše podprůměrný. Na jedno zhlédnutí použitelný však je. Jen bych připodotkla k dabingu: jestli skutečně Faltus celou roli namluvil za jeden den, klobouk dolů. Není profesionální dabér, ale to prakticky nebylo znát. Chyboval spíše ve svém oboru, tedy v imitaci, když mu mnohdy z důvodů nadměrného šišlání nebylo rozumět. Věřím však, že kdyby dostal více prostoru ke kvalitní práci, byl by výsledek skvělý. Některé pasáže to totiž naznačují. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Banka mu "vzala" peníze a on je chce zpět. Kdo by si myslel, že to půjde tak lehce, bude na omylu. Jelikož Victor Garnier je popleta a vše, i když to má skvěle promyšlené, se mu nedaří. Louis de Funes je sice hlavním tahounem a sekundují mu v pozdějším dobách taktéž známí herci, ale bohužel i přesto, to není ono. Možná jsem čekal kdo ví co, ale prostě pořádně jsem nenasmál, jestli vůbec pousmál, tak to bude hodně. I přes tento hřích u komedie se jednalo o slušně strávených 85. minut s neotřelým vykrádáním banky. Komedie ze staré školy, jenž vezmou za vděk snad jen fanoušci. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Komedie je docela dobrá, ale ten Faltus není zas až takový zázrak, jak někteří píší. Místy spíše naopak. Nevím, proč jsme tak umanutí a vyžadujeme Filipovského. To napodobování je k ničemu, končí to vždycky nějakou křečí. Ať to nadabuje někdo jiný po svém. Vždyť to není jediný případ, kdy jednoho zahraničního herce dabuje více našich. A přece nenapodobují jeden druhého. Jak by to asi vypadalo, kdyby se třeba Moravec, který párkrát daboval Belmonda, snažil mluvit jako Krampol, na kterého jsme byli přece jen byli u Belmonda zvyklí více? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bych překvapit svého manžela. Co mi poradíte? - Sežeňte si striptérku a schovejte mu ji do postele." Oproti jiným de Funèsovým filmům je Jak vykrást banku vcelku komorně pojatá i prostorově omezená komedie, v níž je divák svědkem toho, jak (ne)lehké je se dostat do bankovního trezoru. I přes svižný námět mi přišel humorný potenciál filmu nevyčerpaný, což je opravdu škoda. Epizodka s příbuznými se mi zdála celkem zbytečná, zatímco scéna s Jeanem Lefebvrem by klidně snesla rozšíření. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama