Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-JÁ TAKHLE NORMÁLNĚ NEPIJU. -TO BY ANI NEŠLO. Další dům, jeden z posledních Funésových filmů, který stojí za pozornost a nebyl u nás doposud uveden - další kvalitní francouzská komedie. Mnohem vynalézavější, než Pouic-Pouic nebo Jo, na Oskara však nemá. - - - Ad dabing: nejdřív jsem považoval namluvení imitátorem za prasárnu, později jsem naznal, že výsledek je průměrný, FF je ten hlas podobný tak na 30%. Ale stále je to lepší než Krampol, který pouze napodoboval chrčení, herecký projev mu nic neříkal, nejkongeniálněji zprostředkoval českým divákům Louise Jiří Lábus v Zelňačce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že by divák po shlédnutí této komedie změnil svůj pohled na herectví Louise de Funese nebo na francouzskou kinematografii první poloviny 60. let, tak to ani náhodou. Jde v podstatě o klasickou komedii své doby, která je zajímavá snad jen tím, že v ní hlavní roli hraje pozdější velká hvězda Louis de Funes. Všechny prvky, na kterých založil svůj úspěch, tedy divoká gestikulace, choleričnost a chaotičnost chování, energie, která z jeho postavy čiší, jsou už přítomny a tenhle kousek je jedním z filmů, které ho přivedly na výsluní. Jak je pro francouzské snímky tohoto ražení typické, lehké téma je doprovázeno určitou mírou společenské kritiky systému podaného komickou formou. Příjemná je stopáž, pouhých 85 minut v době, kdy jsme zvyklí na dvou až tříhodinová "veledíla", je opravdu osvěžujících. Scénárista do téhle stopáže dokázal kupodivu vměstnat všechno podstatné. Jak vykrást banku je komedie o tom, že rodinný podnik může vést nejen obchod, ale také tunelovat banku, a že rodina, která drží při sobě, je nade vše. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku. Jak se dostat k penězům v ní. Další z návodů, jak si vylepšit své bankovní konto. Ale pozor! To se psal rok 1964, a nyní už máme 2010. Sice se tenhle návod umně kryje komedií, ale nepochybně kdejaký šikula si z něho odnesl jen to praktické, a to komediální nechal stranou. Šikula jde vždy jen po faktech, komedie to už je bonus! Victor Garnier není zrovna vzorovým příkladem jak obchodovat a prodávat, ale lásku k loveckým potřebám má. Proč mu ale manželka nezabránila, aby veškerý rodinný majetek nevrážel do dolů v Africe, to ji opravdu nechápu.... ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Výborná, vtipná a nadčasová komedie. Louis zde hraje sympatického človíčka a líbí se mi, jak celý rodina drží pohromadě a umanutému tatínkovi pomáhají. Český dabing není nejlepší, je znát, že Funése nedabuje profesionál ale na druhou stranu Václav Faltus odvedl velmi dobrou práci, když si uvědomíme, jak těžké to pro něj asi muselo být, aby důstojně nahradil hlas mistra F. Filipovského. Není mu sice tak dobře rozumět ale stačí jen chvíly a divák se zvykne. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Imitátor. Nevěděl jsem, že Funèse dabuje někdo jiný, alespoň ne do chvíle, než jeho postava poprvé v češtině promluvila. Pokud jste zvyklí na Filipovského nebo i třeba jen toho Krampola, pak vás to taky trkne hned. Přepnul jsem si na originální znění, ne snad, že by mě dabing tolik odrazoval, ale protože už jsem dojedl a původní hlas Louise de Funèse je navíc pro mě podobně cizí, jako Faltusův. Jak vykrást banku se v tomhle filmu rozhodně nenaučíte. Napadá mě sousloví rodinný podnik a s mírou opatrnosti, kterou pan Garnier při plánování vykazuje, bych mu nesvěřil ani zalévání kytek. Svižná komedie, ve které je kladen důraz spíše na dialogy a méně už na Funèsovy trademarkové výbuchy a ksichty. Humor je méně typicky francouzský a více takový obecný, rozhodně to ale není ke škodě. Potěší i pointa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno